Работа на брод

Дискусија во 'Барање работа' започната од Scarlet88, 29 мај 2010.

1. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    ЕЕЕеее па не е фер така :( Маца ти се спремаш? Возбудена си ? Леле само среќа да те прати. А колку време ќе си на брод ?

2. macaaaaa

macaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    268
    Денес завршив со сите документи, земав карта, во сабота летам - Софија-Франкфурт, Франкфурт-Њу Џерси, спијам во хотел, во недела се качувам на бродот и почнувам со работа. Возбуда -малку, едвај чекам да заминам одовде, тука ништо паметно не правам, џабе диплома од факс, вака ако не друго ќе заработам нешто, и кога пак ќе ги видам Карибите, Бахамите, Бермудите, Доминиканската република... :)
    А колку време ќе бидам не знам уште точно, договорите се 6-8 месеци.

На BossGirl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SOVRSENSTVO

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Леле супер леле бравос за храброста и јас сакам дипломирав и сега безделничам ама некако не сум толку храбра за сама да тргнам вака си велев ај со дечкоми како да си имам друштво. А за убаво преубаво е ке си се изншеташ ќе видиш места што никогаш друг пaт неможеш да ги видиш. Имам еден пријател што е на брод и кога му ги гледам сликите на фб му завидувам

На BossGirl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    A дали сето тоа е организирано, хотелот, летовите, има некој водич кога ќе стигнеш таму? Или се сам се снаоѓаш, хотели.. па се до стигнувањето на бродот? Ај ве молам кој знае да ми каже.

5. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    бравос те чекаме со убави вести...

6. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Aко си заинтересирана можеш да прочиташ погоре корисни информации од Mаца.
    Добро би било да одиш во агенција и се да ти објаснат, а дали е се организирано? Да, се е :)

7. macaaaaa

macaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    268
    NEmam makedonski font, pozdrav od Amerika, se e organizirano, spiev vo hotel vcera, eve za eden saat ke me zemat i ke me nosat na brodot. Dosega sum voooooodusevena od se, a tek pa koga ke go vidam cudoto od brod :))) koga ke najdam net ke vi pisam kako e so rabota i impresii od brodot. Pozdrav od Nju Dzersi :)

На BossGirl123, Ema.Sk, irenna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. macaaaaa

macaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    268
    si gi znaes letovite, imas karta, go znaes hotelot, znaes kako da stignes do nego. E sea kakvi se aerodromite.... pogotovo Frakfurt, so vozovi vnatre, strasno, ako se izgubis zamina letot. ama ne e tolku opasno, se si pisuva, gledas, citas i trcas, i ke si go fatis letot :)

9. aleksij

aleksij Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ајде macaaaaa среќен пат,се гледаме на лето некаде низ карибите !!! see ya

10. sandricka30

sandricka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    ke te zamolam da mi odgovoris na nekolku prasanja:
    1.kolku pari kosta taa cela procedura,znaci od pocetok do kraj(dodeka da stignes tamu)
    2.kolkava e verojatnosta da dobies rabotno mesto
    3.dali e moralno da se ima rabotno iskustvo
    sakav uste nesto da prasam ama sega ne mi teknuva.aj dr pat
    odnapred fala :)
    [mod-kirilica:3cuy6fnt][/mod-kirilica:3cuy6fnt]

11. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.235
    Допаѓања:
    67.743
    Еве колку чини сето тоа. Мислам дека е морално да се има искуство и да се знае јазик- англиски.
    http://kouzon.com.mk/
    Еве ти го линкот од агенцијата, па можеш да разгледаш. :)

12. macaaaaa

macaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    268
    Prvo - izvinuvanje sto pisuvam na latinica, ama nema kirilica na ovie kompjuteri.
    Pozdrav od Maca mornarot :) eve poveke od dve nedeli sum niz Atlantskiot okean i Karipskoto more, zaboraviv kako bese da e ladno, tuka sonce, toplo, ubavini.
    Rabotata-teska, bogami mnogu, nema vrska so rabotata kaj nas, epten e razlicno, ama se trudam da se uhodam.
    Ne ima sekakvi, vkupno 63 razlicni nacionalnosti sme personalot. Ima dobri lugje koi ti pomagaat, ti kazuvat sto ne znaes, a bogami nisto ne znaes, a ima i takvi koi te gledaat kako konkurencija i bi dale se da dobies otkaz, treba da se pazis od sekoj, ne znaes sto moze da te snajde.
    Se dobiva ocenuvanje na 45 dena i na 90 dena, ako ne te biva - otkaz :) se nadevam nema da dobijam :)
    Za vreme na ovie dva kruza sto sum tuka prosetav negde - St.Marteen. prekrasno mesto, eftini ceni, malboro steka za 17$ :) toa ni kaj nas go nema, Labadee-privaten ostrov na kompanijata, St.Thomas-najubavata plaza sto sum ja videla, tirkizno sina boja na vodata, zaljubena sum vo Karipskoto more, Jadranskoto i Egejskoto vrska nemaat, Porto Riko-San Juan, nistoposebno, ne me odusevi, ama ne ni imav mnogu vreme da setam.
    Se na se-dobra prilika e, zarabotuvas, setas........
    Vcera bevme na isto mesto so Oasis of the seas-najgolemiot brod vo svetot, i otidov da go vidam, ocekuvav cudo, ama se razocarav, samo 2 sprata ima plus od mojot brod, i ne e mnogu podolg, barem odnadvor me razocara, za vnatre ne znam :)
    Zemav i plata za prvoto krstarenje, za tie pari ke rabotev doma poveke od eden mesec, a prva plata mi e, se nadevam ke se mnozat dolarcinjata natamu :P
    Nakratko toa e se, ako mozam da pomognam na nekoj slobodno prasajte, koga ke sum na net ke pisam.
    Pozdrav od Atlantskiot okean, od Explorer of the seas :)

На BossGirl123, evitra, MiiLla и 9 други им се допаѓа ова.
  13. SOVRSENSTVO

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Mаца наш ми е мило шо добро си снајдена и се надевам дека се ќе ти оди како подмачкано. Известувај не за се и уживај :*

14. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Ајдеее аирлија нека е...што би рекле ние Македонците...само напред Мацо,покажи им кој е маж кај нас и што значи Македонче да си хехехе

15. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    сега мислам дека авионската карта е од нив платена дали дали започнал некој со ваква процедура во скоро време да не информира?

16. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Traveo- Agencija za posreduvanje pri vrabotuvanje
    Причини зошто да се пријавите за програмата за работа на брод за компанијата NCL
    Трошоците за програмата ви се минимални:

- за апликација 500 ден
    - за тренинг 6500 ден
    - за мобилизација 3000 ден
    - за виза $12 + $140 (повратни кога ќе се качите на брод)
    - за лекарски преглед 6200 ден (повратни кога ќе се качите на брод)

Платен АВИО БИЛЕТ!
    informacijata e izvadena pred 2 casa sto velite?

17. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Јас наредната недела аплицирам, се надевам дека ќе успеам барем во ова.

На snegulka21 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Па кажи ни како помина со процедурите, очекуваме информации и ти стискаме палци :)

19. macaaaaa

macaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    268
    pozdrav od bermudite :) se prosetavme po karibite, sea i bermudi, pa i bahami i Cocokey, rabota ima nogu, ima i paricki, a ke bide i podobro, ima i edno srbince :) pa taka da na site polinja dobro odi rabotata, podnesov i baranje za da mi go prodolzat dogovorot. se raboti mnogu, mnogu e porazlicno od kaj nas , ima milion standardi koi treba da se sledat, ali se se uci so tek na vreme i taka. pozdrav od Maca mornarot :P

На BossGirl123, MiiLla и irenna им се допаѓа ова.
  20. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Поздрав и до Маца, и сликај таму со апарат, мобилен... било што. Да видиме и ние како изгледаат Бермудите.
    Поздрав :*