Zdravo me interesira sto napravi dali ti pratija nova karticka kaj mene e ista situacija neznam sto da pravam
We noticed you have not been working through Upwork lately. To improve clients' search results, and show them more freelancers who are available, we have changed your profile to "private" until you are ready to start taking on new jobs. The next time you log into Upwork, your profile will again become public. После повеќе од 10 дена го добивам ова како одговор. Да се логирам?
Добро, активирав профил, но никаде не гледам понуди за проекти, освен искуства некои од фриленсери. Значи нема огласи или мојот профил не е комплетен?
Провери кај search, треба да ти е search for jobs, изгледа ти е наместено search for freelancers. И поднеси си ги интересите, така ќе ти излегуваат работи за кои би била заинтересирана на feed (ѕидот).
Сакам да пробам среќа со превод и пишување. Немам искуство, поим немам и затоа прашувам што да наведам. Доколку тргне со ова, не е лошо како дополнителна работа, да се има опција плус, зошто да не.
Ако долго време не најдам ангажман, го бришат профилот? Не се плаќа ништо додека нема заработка така?
Да. Тоа е секако индивидуално, меѓутоа бенефитите се здравствено осигурување, евентуално пензија и тоа што си кредитоспособен.
На 15000 нето (минимална е толку во моментов) , излегува до кај 22000 бруто, на 20000 нето е околу 29500 - 30000 ден. Иначе, секој месец различно, зависно од месецот, си плаќам
Zdravo sakam da prasam nesto vcera dobiv ponuda jas i uste 2 ca moj drugari za rabota so amerikanska kompanija kako dispeceri za so kamioni , no nie da rabotime od doma plata ni rekoja 500 $ mesecno e sea sakam da prasam dali taa rabota se smeta za freelansing ni rekoja da ni plakjaat na pionir kartica predpostavuvam deka i tie pari treba da gi odanocam aj dokolku nekoj znaj fazla neka mi pisi ve molam
На секој прилив треба да платиш данок, е сеа ти си одлучуваш дали ќе ризикуваш или ќе плаќаш. Не кажа дали ќе те исплаќаат директно на payoneer, или ќе работиш преку Upwork.
Ми стигна картичката и ја активирав, имам 30 долари на неа од Апворк. А имам исто толку и на Апворк профилот. Како оди тоа со плаќање данок? На сите 60 долари треба да пријавам за данок? П. С. АКО сака некој да заработи 5 т. Е. 4 долари нека ме контактира.