Имав едно мало проектче со еден Бугарин. Го замолив да ми даде review. И не ми дава еве 3 дена. Иначе на никој му нема дадено. Само тие шо му ја завршиле услугата него му дале. Рече Само еднаш ќе му требам. Се добри, супер направив но ни нема крај.на договор
Колку време Ви требаше да си го средите профилот, јас еве почнав, сакам да направам профил, ама тешко ми оди со средувањето, дали има некој туторијал или слично за полесно да се создаде добар профил
Zdravo, Aplicirav na nesto, no mi baraa prvo trial da pratam, ako mi bilo odobreno ke mi go platele,zatoa sto stvarno nemah nisto moe sraboteno. Im go zakaciv word documentot na poraka I ne znam dali zgresiv. Vo active proposals mi e stoi job offer ot.
Uste mi stoi vo active proposals, ne znam dali zgresiv sto prativ vo poraka word document za trial bidejki ne postoi nikakov dogovor za toa.
Чекај малку. По ред. Аплицираше за проект и те контактираа,затоа ти стои во active proposals. дали некаде ти се појавува job offer? ако да ,кликни и прифати го,ако веке си го пратила документот. ако не,а веке си го пратила,никому ништо,но не работете пред да ви пратат понуда. Вака може да си ја земат завршената работа и долар да не ви платат. И за пробна работа се плака,пракаат офер ,сериозни клиенти.
Znachi duri I za trial treba offer? A vaka, "da proverime dali e OK pa ke ti platime" moze da e scam. Poveke sum zagrizena da ne slucajno mi go baniraat profilot otkolku za samata rabota.
Еден другар работи.= и е унапреден за скоро година дена. А за кој оглас аплицираше, гледам има повеќе.
Здраво девојкии! Ве молам да ме упатите во upwork со оглед да сум нова. Сакам да работам после работно време и за викенди во upwork нешто на data entry. Што би ме посоветиле? Денес направив акаунт а како да се договорам со клиентите да можам да работам по само 2 часа дневно.