1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Работа на Odesk (Upwork)

Дискусија во 'Барање работа' започната од yo lee, 3 април 2016.

1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.813
    Допаѓања:
    23.376
    А дали треба секој месец да се пријавува или може после подолг период? Или пак после секое заработување, и 10 долари да е само?

2. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.267
    Кога ќе ги ставиш на македонската сметка, тогаш. Може ќе имаш еднаш годишно, може двапати месечно.

Инаку, од Upwork можеш само на Payoneer да повлечеш колку што знам. Од Payoneer кога и колку ќе повлечеш е твој избор, Payoneer нема никаква врска со твојата девизна мак. с-ка освен што ти ја бараат за отворање на с-ка

3. Alek1896

Alek1896 Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2021
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Извини што то те замарам ама ако добро разбрав, не треба да се пријават оние средства што стојат на UpWork. Тек кога ќе ги префрлам парите на трансакциска тогаш треба.

4. allaround

allaround Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    1.572
    Здраво. Само што направив профил на Upwork, имам нејасно нешто околу тоа што е W-8BEN и дали треба да се потполни?

5. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    Направив профил на апворк, го комплетира до 100%, но не ми го прифатија со образложение дека немам доволно искуство. Немам никаде работено и со повеќето вештини кои ги имам се имам самата стекнато. Дали има опција да објавам некои проекти кои ги имам самостојно работено во слободно време или некој друг начин за да ми ги одобрат профилот?

6. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.138
    Допаѓања:
    8.232
    Повеќето нишки се презаситени, затоа ти го одбива профилот Upwork. Можеш да се пријавиш со друга гранка па да го промениш потоа профилот, но и тоа не ти е сигурен начин, зашто дури и девелопери одбиваат веќе :drunk:

На BelieberYeahh му/ѝ се допаѓа ова.
  7. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    1.099
    Дечки во последно време ептен малку понуди за работа добивам. Пуштам proposals, ама ми немаат одговорено веќе 2 месеци, и си работам само со 2ца постојани клиенти со кои што работам веќе 1 година. Арно ама не е константна работата со 2цава клиенти, туку по потреба. Кога им требам прават нов milestone ми даваат задача и продолжуваме со работа.
    Хелп, како да најдам и друг клиент?

8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Може да ме упати некој што е ова Upwork?

9. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.267
    Пробај по различни клучни зборови да бараш работа, обично така наоѓам повеќе резултати отколку самиот feed кои ми ги нуди. На пример ако си стручна за некој софтвер кој е важен за она што го работиш пребарувај само со тој таг, или општо вештини кои се бараат за твојата работа.

@Feminka22 платформа за фриленсери.

На babybubu му/ѝ се допаѓа ова.
  10. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    1.099
    Така барам и праќам proposals. И слабо, не оди нешто..

11. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.267
    Па тоа е, така се погодува, или ги нема или сите наеднаш ќе ти пишат :whew: :rofl: и тоа ми се случува на периоди.

Сѐ што можеш е да дежураш почесто за да наидеш и на добра работа и на добри клиенти.

На mind_monsterskp и babybubu им се допаѓа ова.
  12. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.462
    Допаѓања:
    7.837
    Дали може да се најде работа или треба многу искуство и е скоро невозможно?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.267
    Тешко е на почетокот, но зависи што нудиш, може и веднаш да си најдеш работа.

На mind_monsterskp и Just.do.it им се допаѓа ова.
  14. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    404
    Девојки ајде овде да ве прашам.
    Значи работев во тим, ама се разделивме, и јас за луѓето кои работев ќе продолжам за нив пак да работам, ама самостојно.
    Е сега ми кажаа да си отворам профил на Upwork и за да си направам Payoneer сметка ќе треба и на фивер профил да си направам па од таму да ја нарачам.
    Некоја девојка ако знае да ме упати како точно иде процедурата.

И ова ми беше како совед од тим лидот, дека вака повеќето правеле, а инаку преку девизна сметка ако сум сакала се легално.

Anyone?? Help :|

Да ми пообјасни како идат овие работи, мене малце нови и непознати ми се. Инаку дизајн работам.

15. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.138
    Допаѓања:
    8.232
    На upwork може да изгубиш доста време додека ти го одобрат профилот, на fiver не знам за колку време одобруваат.
    Од таму ќе си аплицираш за Payoneer сметка и ќе ти испратат картичка. Можно е да треба да ја конектираш со мк сметка, мојата е доста стара не требаше тогаш.

https://payoneer.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4/~/how-do-i-apply-for-a-payoneer-account?

Е сега на upwork имаш 20% fee за првите наплатени $500 од клиент, потоа 10% и од $10 000. натака е 5%.

Ако фирмата те најми преку upwork, upwork ти зема 20-10% од сумата. И уште $1 кога ќе ги префрлаш на сметка.

Зошто те тераат да правиш профил на двете платформи не знам, нема логика. Многу се различни.

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    1.099

17. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.138
    Допаѓања:
    8.232
    @babybubu
    За ист клиент, ама може различни договори. Пример почнувате со прв договор за $500, имаш 20% fees и добиваш чисти $400. Следен договор ви е пак на $500, сега веќе имаш 10% fees и добиваш $450.
    Не мора да се нови milestones, може да е комплетно нов договор/нова работа ама се додека е од истиот клиент, се рачуна. Е после $10,000 наплатени од еден клиент, fee-то паѓа на 5%.

На lavinija28 и babybubu им се допаѓа ова.
  18. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.661
    Допаѓања:
    18.296
    Си нема врска. Значи профил на апворк е едно сметка на пајонир е друго. Можеш да си порачаш картичка пајонир без профил на апворк.
    Пајонир акаунт ти треба за да си префрлаш пари од апворк. Можеш со таа картичка да плаќаш, да вадиш на банкомат каде има долари или да префрлиш на сметка и данок да платиш.

19. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    1.099
    Да јасно ми е.. фала ти

20. katce patce

katce patce Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    299
    Здраво, си направив профил на апворк, гледам неколку кои нудат работа но не можам да притиснам submit a proposal. Зошто е тоа така?