Zdravo. Rabotam na Upwork veke nekolku meseci i sakam da gi izvlecam parite koi sto sum gi dobiela. Imam otvoreno account na Payoneer i mi dojde poraka deka “your account is already fully verified and ready to receive payment”. Dali e bezbedno sega da go stavam ovoj Payoneer account kako metod za plakane na Upwork? Se plasam da ne gi gubam parite nekako. Vi blagodaram odnapred.
Здраво. Јас нарачав Пејонир картичка пред 6 дена и ми бараа документ за верификација на адреса. Им пратив еден документ од банката и ми ја прифатија. Но за картичката уште пишува “Pending”. А друго нешто не ми бараат да пополнувам или праќам. Дали знае некој што значи ова?
Здраво, пред 2 месеци почнав на upwork ама никако да дојдам до првата работа барам помош од вас искусните како да дојдам до првата работа да ми дадете некој совет. Пробав и со изработка на демо производ кога пуштам proposals џабе не ми успева. Ве молам за совет...
Zdravo. Rabotam na Upwork i kako sto znaete tamu se plaka vo USD. Sakam da naracam Payoneer karticka za povlekuvane na sredstvata sto sum gi dobila na Upwork, no poradi ujp ke ja koristam nadvor od Makedonija, vo Grcija ili Kosovo. Dali znaete so koja valuta e najdobro da se naraca Payoneer kartickata vo mojot slucaj, na usd ili euro?
Не знам муабетот со ујп колку има смисла, ама за картичките со оглед дека ќе вадиш евра обавезно порачај си ја таа во евра. Те плаќаат во долари, ке си ги конвертираш во евра на трансакциска (0.5% провизија имаш за конверзија) и ке си ги извадиш во евра. Како и да е, можеш да си ги порачаш и двете картички секако ти е бесплатна и не наплаќаат повеќе за одржување ако имаш две картички.
A ako kartickata mi e na dolari i gi povlekuvam vo Grcija ili Kosovo tie 500$ sto sum gi dobila na Upwork, kolku pari bi mozela da gubam?
Искуство со друго исплаќање освен пејонир? Сака клиент да ми исплати директно, но не знам како оди тој процес. Користел некој xoom или transferwise? Тие ги чув како подобри опции поради нискиот процент што го земаат при трансакција.
Zdravo na site Ako moze nekoj da me upati kako da mi go odobrat upwork profilot i dali e potrebno da gi naveduvame tocnite podatoci vo resume ( telefon, data i godina na ragjanje, adresa ) Blagodaram
Ми треба мислење од некој што веќе подолго време работи на Ап Ворк и има искуство. Се утрепав од праќање барања на тоа што мислам дека можам да работам, не добив ниеден повратен одговор. Е сега, ми вратиа во врска со пишување на MC Word документ од слики фактички 80 страни по 50 долари од страна (од сликата да гледам и да пишувам во документ). Ми вратиа на барањето и човекот ме упати да пишам на телеграм на некој одговорен за тоа да се договорам за работата. Немам никаков договор од апворк за овој проект пратено нити пак сум сигурна за исплатата (шт реално ми е нелогична). Некое искуство, како да препознаеме нешто лажно?
Dali moze info za upwork, imam slobodno vreme navecer pa sakam da se registriram za prepisuvanje tekstovi vo word od sliki ne mie bitna cenata i 5 dolari za 10 lista prepisuvanje bi prifatila, dali se naogja lesno rabotodavci za vakva rabota ? Fala vi. i dali moze da otvoram smetka otkako ke soberam solidna suma na pari na profilot ?
Дали моментално е се во ред со Payoneer? Тукушто се регистрирав преку Upwork, ми стигна на маил дека за 3 работни денови ќе ми ја одобрат картичката и ќе ми ја испратат. Другата порака на маил бепе да го потврдам маилот, притиснав на verify my email и ми отвора некаква грешка.