1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Работа на Odesk (Upwork)

Дискусија во 'Барање работа' започната од yo lee, 3 април 2016.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.580
    Допаѓања:
    10.865
    Дечки, што беше цаката со proposals колку да се гледа да се бараат кај работодавачот, повеќе од 20 до 50 или со помалку потребни proposals? Зборот ми е имаше нешто поврзаност со веродостојноста на работата...

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Paleahka

Paleahka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Здраво, имам завршено академија графички дизајн пред една година. Вработена сум во друга област и сакам да сменам професија, да почнам да работам со графички. Немам портфолио, бидејки освен оние да речам школски проекти, немам други изработки. Малку сум несигурна во себе дека помина една година, дури сега сум решена да направам профил на upwork да се пробам. Од каде да почнам.. ? Секои совети се добредојдени. Благодарам

3. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.641
    Допаѓања:
    18.245
    Ке направиш профил и ке ставиш проекти. Ако имаш време, поработи на нешто ново.
    Плус можеш да бараш на Linkedin, има многу странски компании со канцеларии овде што нидат работа во таа област.
    Со среќа.

На Paleahka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.336
    може да те прашам во која друга област си вработена? имам другарка сака да смени, таа па е графички дизајнер и сака да се префрли во друга област, не е баш задоволна

5. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    249
    И јас не сум. Ужас е, особено на Upwork. Не аплицирам веќе на ниту еден проект зашто не само што џабе си трошиш connects (за кои често и плаќаш), туку некој индиец/пакистанец/малезиец ќе аплицира да ја сработи работата за 3 долари. Ај погодете на кого ќе му го дадат проектот. И не, не е само случајот со графички, во неколку сфери сум, исто е секаде веќе. Ептен треба да имате среќа во милисекундата да аплицирате некаде каде што навистина бараат квалитет, или па да сте веќе високо рангирани на Upwork и самите клиенти вас да ви пишуваат.

На Fraerce4, noteforself, CarrieBradshow и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Paleahka

Paleahka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    административен работник во приватна фирма :)

На KittyAgnes му/ѝ се допаѓа ова.
  7. KittyAgnes

KittyAgnes Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2021
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.336
    тоа и не е толку лошо, имаш можност да напредуваш во истатата фирма кај што си админ, раб?
    ко на пример, да помагаш на проект менаџерите или ако има можност да правиш некои графики за нив во слободно време како за почетник?

8. Paleahka

Paleahka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    немам баш некоја можност, дефицит на луѓе сме во мојот сектор

9. SupernovaS

SupernovaS Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2020
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    36
    Здраво,
    За оние кои веќе работите на Апворк, дали може да ме насочите како да го конектирам акаунтот со акаунт за исплата. Како вие направивте? Дали преку Payoneer? Воопшто не ми е јасна постапката, ако може некој да ми објасни.

10. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    249
    Одиш во сетингс и get paid, си ставаш метод на исплата. Ако е Payoneer има опција да го поврзеш директно, можеш и преку сметка на банка. На македонски сметки има провизија од 30 долари од трансакција.

11. babygurll

babygurll Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    35
    Што да ставам на TIN (Tax Identification Number)?
    Не ми е јасно.

12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.015
    Допаѓања:
    86.877
    Матичниот број

13. babygurll

babygurll Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    35
    А на Payoneerсега правев налог и одбрав валута долар, дали е океј?

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Не знам за трансакции во Мк дали се зема толку, ама знам дека Пејонир зема годишна такса од околу 30$. Пак ке ти се одбијат пари, во секој случај.

15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.791
    Допаѓања:
    48.298
    Дали има некој нерви да ми објасни како иде со ова?
    Имам аплицирано преку 100 пати не ме најмуваат. Ми викаа другари да сум платела на некој шо го знам демек кај него сум имала проект. Може ли така? Бар некоја ѕвезда да соберам
    Како почнавте?

16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.781
    Допаѓања:
    15.646
    Дали имате користено Coworking place, гледам има доста низ Ск.

17. Fraerce4

Fraerce4 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2024
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    71
    За жал академиите што продаваат курсеви и еден тон лажни надежи овој дел не им го кажуваат на клиентите. Ќе им соберат 1000-2000 евра за да ги научат како се едитира слика видео, како се пушта реклама и ајде сега готово плата под 4 000 евра нема да бидеш. Тешка превара се тоа курсевите! А реалноста е дека со тие курсеви плата може да ти биде 20 долари ако најдеш и толку некој да ти даде :(

На carly j му/ѝ се допаѓа ова.
  18. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.596
    Допаѓања:
    2.662
    Лее какви глупи промени воведоа на Апворк... Страшно! Сѐ живо почна да се плаќа, дури и кога клиент ќе те побара тебе (а не ти него)-треба да платиш.

19. Daciii9388

Daciii9388 Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    57
    Дечкии ке може ли помош сакам да креирам профил на upwork... Совети или пример за добро портфолио ? Благодарам однапред

20. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    249
    Буквално најди портфолио на некој што е добар во твоето поле и ископирај го. Не од а до ш, но пристапот нека ти биде на сличен начин. За визуелните сфери добро е да се има сопствена веб страна што ќе служи како портфолио, зашто квалитетот е крш при Апворк. За документи/контент, често бараат линк до веќе објавени статии што ќе служат како додаток на портфолио.