Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Работа со Авон

Дискусија во 'Барање работа' започната од feminium, 2 јануари 2013.

1. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.956
    Девојки вашите координаторки ве известија за ова? image-88812dc4cd5dea03f826426dad700a81c04720a594a79ecd79604ad652d5e755-V.jpg

На ANGIE1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. delevingne

delevingne Популарен член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    до колку сат можам да пуштам денес порачка ?

3. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    до 4 сабајле

На delevingne му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    имам едно прашање имам нарачки од 3200 ден е сега за да стигнам до 3500 мозе ли да нарачам од фокусот нешто дали одат тие пари во овие 3200 ден ? ве молам за брз одговор

5. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    @ANGIE1 порачките од фокусот и од нето понудата не ти се рачунаат во вкупната сума ниту пак добиваш заработка од нив.

6. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Координаторката ми рече дека морам да нарачам 5 брошури... Ама не ми требаат толку ?дали е морално ?

7. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    6.155
    Да ве прашам се надевам ќе знаете да ми одговорите. Имам порачано нешто од К17 и не ми стигна сега со нарачката, имало недостиг. Од таму кај што порачав ме известија дека со наредна порачка од новиот каталог ќе ми стигне и јас се согласив. Е сега сакам да прашам штом не ми стигна дали има шанса да ја откажам таа нарачка? Без притоа да направи проблем на личноста од која порачував?

8. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    Не е океј да го откажеш затоа што производи во недостиг може да се откажат само ако 3 кампањи не стигне производот, а ако го откажеш на претставникот секако ќе му го наплатат и ќе му го достават па ќе му остане вишок производот. Посебно затоа што веќе си се согласила, но сепак, ваш бизнис вие си знаете :)

На lovemme му/ѝ се допаѓа ова.
  9. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    6.155
    Во ред ти благодарам многу, не го откажувам. Поздрав

10. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Прашав во темата за Авон, но не добив одговор од никој.Затоа овде, ако некој знае, нека ми каже ако имам над 6000 порачка, во К01 колку производи можам да земам од 80 % попуст, дали се рачуна на 950 денари еден производ, ако е така треба 6 да земам или 7 зависи колку ке ми е порачката, или може само еден.Се радувам што кремот за очи и подочнаци е намален, па би си земала 2-3.Сум слушала само позитивни критики.
    @ANGIE1 Зошто 5, јас само една сакам.

11. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    @Winter Lady На секои 950 денари по едно од тие 5 производи имаш право (една нијанса лак и една нијанса маскара)

12. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Аепа супер тоа некој и да има само 950 пример може да си зеде по еден производ од сите 6 работи.А јас како што имам над 6000 значи можам 6 креми да земам, и по 6 од сите производи.Фала ти многу.Уште нешто да си прашам, ке имам 6 комплети препорачани од Дедо мраз, па ке имам 45 % попуст на тие производи, ама дали е имам плус 25 % попуст што е над 6000.Јас мислам дека нема да имам, но во март когабеа оние маскарите кога ги порачував за батерфлај парфемот незнам колку беше попустот ама каково секавање да ми е плус 20 % попуст имаше.Не ми е логички, и не знам како така ми останало во мисла. :D

13. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    @Winter Lady па и јас незнам координаторката ми рече овој месец и другиот требало по пет за 109 денари да сум нарачала за услов било или како не ја ни сватив ....

Иначе имам едно прашање извинете ако досаѓам ама прва нарачка мие и незнам нипто уште.... значи вака направив нарачка ја фактурирале ама не ми ја отвара фактирата а до бројцето на фактурата ми пишува нето продажби 4524 денари а бруто 5161 денар е сега која цена од овие треба да платам ? дали на таа цена што треба да платам да си ги рачунам тие 20 % што ми следуваат ?

14. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    Нето сумата ја плаќаш таа ти е веќе со попуст, прво првоери дали ти се чисти 20% пошто ако имаш условени производи, на тие секогаш е 10%, побарај убаво и детално обучување од координаторот :)

15. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    И јас истото ми падна чудно, дека 1100 денари треба попуст да има.

16. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
    Да ако е чиста порачка, ако има условени има 10% на нив, ако има некозметички има 15% на нив, затоа и реков, да си побара од координаторот да и овозможи да си биде информирана за се, од такт ме вадат координатори кои не водат грижа особено за нови претставници

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Да знам, ама отпосле ми текна тоа.А што мислиш ти сега јас кога ке пуштам порачка ке треба ли 5 каталози да пуштам ? Зошто бил тој услов.

18. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Па јас нарачав 5 услов за подароците бил нешто...
    Јас имам уште едно прашање ... Овој месец го фатив условот за outspoken парфемот .. Ама нели има уште една понуда уште еден парфем за 59 денари .. Треба овој месец да имам 3000 и да го земам или пак ќе треба да имам и другиот месец 1500 ?

19. CirezD

CirezD Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    1.485
  20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    15.742
    Женски, имам еден проблем. Денес, ја зедов порачката и во кутијата имаше производ што не го порачав и го немаше во фактурата.
    Контактирав со мојата координаторка и не знаеше што да ми кажи.