Дечки ми треба ваша помош... кажете ми како да пуштам нарачка во Авон , ама препорачана..односно доколку ја пуштам сега регуларно би ми стигнала во четврток, а ми треба да ми стигне порано ...како може да ја пуштам препорачана? :/
Здраво девојки Дали има некоја девојка заинтересирана за работа со Авон. Јас сум член на Авон веке две години и можам да ги споделам со вас моите искуства и да одговорам на сите ваши прашања. Авон не е работа која ке ви одзема премногу време. Добивате онолку колку што работите. Сами сте си вашиот шеф. Секој месец има посебни програми според кои ако се работи има можност за многу голема заработка. Секој месец имаме подароци чанти, паричници, комплети за шминкање. Сите што ке се зачленат до крајот на месецот Март во својата прва нарачка добиваат подарок Парфем
ПРОМОЦИЈА!!! Парфем за 25ден + подарок марама со направена порачка од 2500ден. Или за 1700ден добивате 10 маскари + накит + парфем ИЗБЕРИ СИ ЕДЕН СЕТ.
Има некој одговор на прашањево? Претставничка зачлени 2 нејзини братучетки, направија нарачка и ги снема... ни креваат на тел на фб сум блокирана
Да, како и секоја сметка долг која ја имаме струја, вода итн така и неплатена фактура. Првично се додаваат камати на долгот и му се дава шанса на должникот одреден период да ја плати фактурата. Доколку не го испочитува ни тој рок (трет му доаѓа) оди на наплатна служба. Штом отиде на наплатна служба завршил со авон веќе и сега тие си го бркаат за наплата. Истите му праќаат опомена писмо и доколку тоа не е подмирено следни една од трите опции: - ако прима било какво примање на транскациска - ќе му ги повлече банката сама - оди на судска наплата, односно ја плаќа трикратно сумата плус судски трошоци - извршител наплаќа сума со покуќнина и проценети вредности Проблемот кај нас е што целиот процес е ужасно спор па дури да дојде сериозно ќе пројдат и години, ама на крај ќе ги стигне, па должници и неодговорни кукаат плачат авон е крив или банката што они си играат како сакаат со порачај-не плаќај.
Здраво,здраво. Прашањево не знаев каде да го поставам но се однесува со Авон. Ме интересира дали некој од вас има искуство со работење внатре во компанијата пример : редач на производи во кутиите и слично.
Во Македонија нема такви работни места затоа што главниот пункт магацин е во Романија и Бугарија, магацини кај нас не постојат воопшто ниту во други земји, таква им е политиката од наложена од УСА. Дирекцијата на авон макеоднија има внатрешно вработени нормално по сектори, маркетинг, продажба, IT, сметководство, ПР итн итн секој потребен дел и потоа се зонални и менаџери, па координатори. Таа е шемата на луѓето Достава и пакети работат диструбутерски фирми како глобко во моментов кај нив.
Ти благодарам за одговорот Моментално барам работа,и сосема случајно на интернет начекав постар оглас каде бараат административен службеник,па ме заинтересира. Поздрав
Како оди работата со претставници на Авон? Јас на фб видов имаше едно како апликација и ја пополнив онака и денес ми се јавија за средба. Мора секој месец да се прават нарачки.?
И јас сум задоволна од авон. Сега не ми е платата толкава ама една просечна вадам ама се надевам ќе стигнам и јас до поголемо ниво.