Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Работа со Авон

Дискусија во 'Барање работа' започната од feminium, 2 јануари 2013.

1. macence123***

macence123*** Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    1.735
    Не,кога менаџер ќе ве регистрира добивате претставнички број,или кога ќе внесете број и емаил од менаџер добивате претставнички број,никој нема да ве побара од тоа што сте оставиле податоци на линкот,ви напишав кои се двата начини за да можете да бидете регистрирани во авон

На en5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.181
    Јас се имам вака регистрирано и успешно беше, ми се јави менаџер од мојот град за да ме упати како понатаму, по некоја случајност или не - не знам како бираат во кој тим ќе те стават. Ама тоа беше пред 7 години :)

3. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.740
    Ми се јавија и мене. Само ова со праќање лична карта за регистрирање дали е сигурно?

4. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.181
    Мораш да испратиш лична карта за да те регистрираат.

5. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.740
    Мора со слика или може и само да им пишам податоци? Од двете страни или доволно е првата кај што се гледа матичен број и број на лична карта?

На Ladybug98 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.740
    Средив, готово. Фала девојки на одговорите. :)

На Ladybug98 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.740
    Да пратиш од кај тебе нарачки за клиент до адреса кај него дома, дали има ограничување на колку луѓе може така да им пратиш нешто?
    И дали ја користите опцијава?

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.740
    Како монолог да си водам во темава ама прва нарачка пуштив и да се навикнам само ми треба време. :D
    Стиснав на опцијата да се плати дома при достава. Иако сум регистрирана онлајн, сепак сум со лична карта и не пишуваше дека не можам така(а нели пишува таму важи само за тие во живо што се регистрирале).
    Не пишуваше ништо дека ќе платам за достава, дали дека прва нарачка ми е?
    И сега кога ќе платам при достава се, треба некој доказ да ми дадат дека сум платила? Или таму си е се регулирано дека си платил, се е преку каргото?

9. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    14.919
    Авон не е тоа што беше за жал. Повеќе од 8 год бев претставник и во последно време ја претераа. Ненавремена достава, производи со искината амбалажа, производ од комплет производи еден фали па се доставува после две кампањи :( користам производи да што навистина вредат но веќе претставник не...

На buba4e89 и Dandra4 им се допаѓа ова.
  10. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.740
    За колку дена ви испорачуваат производи? 1 недела откако нарачав, уште не ми ја донесоа дома...
    И од онлајн брошурата за блек фрајдеј што беа парфемите преку онлајн апликацијата нарачав вчера парфем од понудата преку корпата и прати кај претставник, ми стои вака кај извештај на порачки, а не ми стигна на меил дека имам нарачка направено, ни вака не стои дека имам од е-брошура нарачка... Зошто вака?
    Screenshot_20221112-221121.jpg

11. macence123***

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    1.735
    Овие прашања треба да ви ги одговори вашиот менаџер(веќе требаше да ви ги има објаснето),јавете де на бројот од кој ве контактирале и ќе ви кажат детално се за тоа до каде е вашата порачка,кои денови се денови за порачка и испорака итн.

12. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.740
    Па вчера требаше да ми ја достават, но ги нема. Очигледно од карго каснат.
    Btw во ред де, но форумов е за да се праша. Ако сака некој ќе одговори и помогне ако нејќе нека не одговара и тоа е.

13. macence123***

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    1.735
    Достава никогаш не доцни,во случај да доцни,стигнува смс порака како известување,ден за испорака не е сабота...

14. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.740
    Не сум толку глупа да не видам. Сабота пишуваше ден за испорака за овој пат, а за други денови порачки за месецот имаше среда и слично. Вчера беше 12ти. Но, веројатно и на каргото не им се работи во сабота. Во ред за ова веројатно од утре натака ќе стигне.
    Screenshot_20221113-152815_Gmail.jpg

Мене повеќе за тоа од онлајн брошурата ми е нејасно. Не стигна на меил дека имам порачано како за оваа пратка што ми стигна вака. Но, добро се се учи, после првата нарачка ќе се уходам.

15. macence123***

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    1.735
    Денови за испорака се вторник и петок,македонски пошти ја врши доставата и ито како врши достава и во саботи,затоа треба да си се слушнете со менаџерот и се детално да ви објасни,за да не водите монолог тука исто и за порачките преку е-брошура треба да ви даде обука,или барем накратко да ви каже што и како оди ,не сме ние глупави што имаме тренинг секоја недела ,за да знаеме се до детаљ и точно да пренесеме на нашите претставници,повели календар за порачки и испорака,а воедно и да си провериш со менаџерот,бидејќи ако не платиш фактура во дадениот рок
    ,следуваат казни и блокирање на сметка(пошо нели имаат во Авон твој матичен број) FB_IMG_1668350110617.jpg

16. en5

en5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    2.740
    Веќе забележав дека си дрска и ако не можеш да помогнеш, едноставно и не одмагај. Прескокни ме друг пат ако нема што да помогнеш. Прво викаш во сабота нема достава, после викаш има. :)

И членкава се жали на ненавремена достава. Не ќе да е само мој проблем. :)

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  17. macence123***

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    1.735
    Проблемот со доставата која каснеше една кампања,беше заради тоа што сајтот на авон беше нападнат од хакери,очигледно и на неа не и објаснил менаџерот во што е проблемот,загрозена беше продажбата на ниво на цела македонија,како и сите лични податоци на претставниците воедно и ненавремената достава,траеше се додека ја вршеше делко поштата,плус преку ноќ делко беше банкрот и требаше време за да се склучи договор со нова пошта(во случајов македонски пошти) и со нив нема ама баш никаков проблем при достава,а за тоа што јас имам информации од прва рака,и се трудам секогаш да ги дознаам меѓу првите и да си ги известам моите претставници,не значи дека сум дрска,туку информирана,а и ти ако сакаш успешно да работиш,треба да си побараш информации од тој над тебе(тој е должен сам да те информира,а не да го молиш за нешто)

18. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.677
    Допаѓања:
    14.334
    Zdravo zenski ako ima nekoja naredni katalozi avon ako moze da mi pise pozz

19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.886
    Допаѓања:
    15.783
    Порачката ја пуштив во неделата на 11ти да ми биде доставена на работата.
    Зошто ми пишува дека ќе ми стигне на 17ти во сабота?
    Нели во вторник и петок стасуваат?

20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Сега оди преку пошта и среда и сабота е доставата. Некогаш знаат и порано да се јават ако е стигнато. :)

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.