Кога ќе истрча Караман и ќе ми се фрли како да не ме видел цела година, кутре мое сакано И кога наутро ќе се разбудам прилично рано кај 5, а сонцето изгрева право во мојот прозор. Ќе застанам на прозор и уживам во тишината и на моменти во звуците на птиците. Мислам дека цел свет е мој во тој момент Во последно време само тоа ми го разубавува денот.. Инаку, денот ми го разубавуваше и секоја порака од НЕГО за добро утро и добра ноќ со едно на крај..
Toa што сум здрава жива ,способна да се движам и одлучувам сама за сите работи во животот ,што сум самостојна и не зависам од никој,што ги имам домашните и во добро и зло и секако НЕГО.Нашите смешки моабети и прошетки.
Клоцањето,преткањето на моето синче во мешето.секојдневното внимание и љубов од сите околу мене посебно од мажми кога ќе ми го бакне мешето и синчето ќе клоцне ее за тоа се живее
Da mi se vika za se i sesto SORRY, PLEASE ,THAN YOU, YOU ARE WELCOME. Da se odnesuva spored normite na kulturata vo drzavava. Sto znaci da stoi na dva metra od mene i da si zbori na svojot jazik, tivko (ne me interesira koj parfem go upotrebuvas i od koja zemja doagas). Se e ova tolku obicno i lesno za primenuvanje.
Кафе ,добра книга,добра музика чоколадо...разговор со мајка ми...момент после туширање...вкусна пица..
Кога керка ми ке ме гушне силно и мене и мм и го бакне братчето..И потоа почнува да се гали..За тоа живеам..
разговор со драга личност, палавиот внук кој умира од смеење кога ќе ме види , благо, кафе, убави коментари.
Искрена прегратка која го стоплува срцето, кафе наутро, хармонија на мисли и чувства, оптимизам, музика, книга, цвеќињата во двор, моето куче.
Сончев ден, пријатен за прошетки по улици, паркови и секаде каде што е зелено, Поглед на вода, езеро, море па и река, Убав и нежен збор и поглед, Насмевката на моите деца, Патувања.....