Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Работи кои ни го разубавуваат секојдневието

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Barbie-mwa, 19 ноември 2010.

1. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Кога паралелно со музиката на радио го слушам и ветрот кој ми ги вади слушалките од уши :sun:

2. Macci.007

Macci.007 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    8
    Денот ми го разубавува дечко ми кога спонтано ми каже дека ме сака :D

3. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Еден збор, порака, само малце внимание - можат да ни го разубават денот(барем мене). :)

На biggirlsdontcry му/ѝ се допаѓа ова.
  4. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Кога ке си дојдам дома од работа и кога ке ме пречека со размафтана опашка она малото и црното - бушаво СРЦЕНЦЕ мое ме прави најјјјјј најјјј радосна !!! Дефинитивно показхува дека му фалам :inlove:

5. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    226
    Денешниот ден ми го разубавија сините зумбули што си ги собрав од двор, ги ставив во мала вазничка и сега нивниот убав мирис се шири низ цела соба :f: :f:

На Libera му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    кафе сама дома или со другарките и те како ми го разубавува денот, музиката секогаш може да ми го подигне расположението...доброто расположение на моите родители, сестра ми, баба ми, дедо ми исто ме прави среќна...

7. Lady17

Lady17 Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    351
    Прошетки со другарките, добар филм, музиката, моето маче :D

8. Bel-Golub

Bel-Golub Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    48
    eден мал миг на слобода ветрето како дува на лицево

9. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    Кафе-мафе муабет со другарките пред се :) ,добар филм,сонцето (не дечко! туку стварно сонцето :D ) фудбал..и мн. други работи

10. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    музиката дефинитивно,моето куче , прошетките со неа се релаксирачки, утринското кафе,шопинг со сестрами,незаменливи работи

11. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Насмевка.
    Секогаш се расположувам и најмногу ми значи детската насмевка, насмевката на моите најмили кои ми ја полнат душата и ми го разубавуваат секојдневието.Сакам позитивни и насмеани луѓе кои шират само позитивна енергија и колку и да не ти е до смеење успеваат да украдат макар една мала срамежлива,задскриена насмевка. :)

12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Татко ми, кога насабајле ми купува јогурт, јаболки, портокали.. нешто у тој стил.
    Пошто, поткуп е. Да закопаме ратна сеќира :D
    Не дека нешто,што ти знам колку карање било, али, ова е останато у традиција од тинејџерски дани :D

Мајка ми коа ќе ја прашам, сакаш ова, сакаш она... женчулето мое, се’ си сака. Ама се’. :D Не одбива. Јадено било, пиено било, има простор за уште малкуцка. Увек. :D

Јаричов, кога станувам насабајле :D
    Као мисирче стои такво, исправено, а со сведната глава. Умижурено :D
    Као: еве ме, тука сум! Ставај ти лапачка, јас, само одмарам очи :D

Едно вакво „ :) “ насабајле штом се уклучам на скајп. Оти немам друг начин да го видам тоа, таквото. А, пре би да не е таа жутата фаца.

Сонце да е, дожд да е, што да е... фино ми е, освен кога на лева нога станувам.

Стих од песна во глава. Периодов не само што не пуштам музика (не слушам), туку и во главата протестирам. Чисто ради почит кон едно битно женчуле, првото сукало во фамилијата, што не напушти пред нешто повеќе од една недела.

Брат ми коа објаснува со возбуда за некоја утакмица што го зезнала, а ќе добиел што ти знам колку пари. На мјут ми е тогаш. Само фаците му ги гледам :D Али ме весели богами тоа :D

На ozbilnazena, mamaja, Trendafilka и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.257
    Допаѓања:
    43.756
    Кафе наутро. Дал сама, дал со друштво од семејната единица, важно некако не’ збира сите.
    Љубење и гушкање по телефон. Оти и двајцата сме во расчекор смени, па си се галиме преку импулси, дур не дојде тет а тет средба.
    Цвеќињата на балкон. Иако не ги љубам особено и не ги вадам и слични нешта, зошто мерак ми е само да ги гледам, сепак и тоа се брои. Ми разубавуваат глетка. Ме чистат од сивила.

Музика. Зар не е убаво кога ќе слушнеш омилена песна на радио? Како некој тебе специјално да ти ја посветил.
    Храна. Да не се лажеме, добар оброк и те како разубавува ден. Особено ако е со мерак готвен, а уште померачки изеден.
    Мачињата во мезанин. А излезам да фрлам ѓубре, ете ти ги. Со тие розикавите муциња и валкани шепици сакаат да им дадам некое саламче. Па се дружиме, се додека не ги набрка комшиката од први кат.
    Гушкање! Е тоа... Немам опис.
    Кога гушкаш некој, метаболизмот се подобрува. Крвта се смирува, лицето се насмевнува.
    Не сум од Free Hugs, но исто како да сум. Ме разубавува и мене и тој што се гушкаме.

На mamaja му/ѝ се допаѓа ова.
  14. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Ситници. Најчесто ситници ми го разубавуваат секојдневието, а со тоа и животот.

Неговиот лик покрај мене кога ќе се разбудам. Без оглед на тоа што тој слатко си спие додека јас се обидувам некако да се извлечам од оковите на милиот ми кревет, и ми доаѓа бокс да му удрам од што му завидувам бидејќи ќе спие повеќе од мене......глетката вреди цело богатство. Доволно за добро да ти тргне денот, и за многу повеќе од тоа. Особено ако е сето ова надополнето со сонливо „Каде бе ти? Ајде враќај се брзо овде“.....уф, прајслес. :mm:

Телефонски „разговор“ со внука ми. Тоа е фактички монолог од нејзина страна, таа си зборува и зборува, и ќе зборува со денови ако некој не и го земе телефонот од рака :!: , ама небитно, уживам кога го слушам нејзиното детско гласче како ми кажува што правела и што се облекувала. Шмизла моја најмила :makeup: А средбите со неа ми го продолжуваат животот....

Ме расположува случајна насмевка од некое рандом непознато лице, љубезен/на продавач/ка, фин и лежерен муабет со најблиските, кафе/пијачка-муабет со другарка....убаво парче облека или дребулија купено за не многу пари....

На Libera му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Jessie-J

Jessie-J Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    61
    Насмевките :)

16. rozy

rozy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    121
    мама и тато како што ми го разубавуваат денот но тоа касно го сваќам...

17. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.442
    Допаѓања:
    17.088
    Насмевката.

Една насмевка да видам веќе денот ми се променува.

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    добри луге околу мене,,музика,,благо :?: :?:

19. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    5.451
    Денот може да ми го разубави смешен интересен настан, некако таквите случувања ми даваат елан за цел ден, па колку и да е сив понатака денот имам сила, насмевка и позитивна енергија.
    Ништо повеќе од смеење неможе да ме расположи и разубави секојдневието, денот, животот. :)

20. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Koга во сон ќе се пробуди и ќе ме гушне, како и будењето покрај него

Мирисот на зумбули во мојот двор

Помош на некој кому му е неопходна

Koга мајка ми, и покрај лошиот ден, ќе ме погледне со насмевка на лицето и силно ќе ме стисне

Kога излегувам на тераса, ветрот ја милува мојата коса, а небото е прекриено со звезди

Кога гледам како растат штотуку родените мачиња

Kога гледам како татко ми презема некои од обврските на мајка ми, од грижа за неа
    Btw, татко ми не е толку згоден :D

На biggirlsdontcry му/ѝ се допаѓа ова.