Има молерс рибици, мојов ги јаде со вкус на јагода. Сирупот го плука. Еве ги витамините, јас сум задоволна. Железото му е над граница од кога ги јаде мечињава
Каде може да се купи сирупов и за што е? Од кога мозе да се даваат рибчињата на молерс затоа што маслото не ми го пие.2 год и 8 месеци сме
Не е сируп, гумени мечиња се мултивитани со железо. Ги купив летото 2 кутии од Грција зошто кај нас железо има само како сируп, а ми го плука. Давај молерс рибици слободно ако знае да џвака/голта. Јас од 2г му давам.
Дали давате маџун и матичен млеч за имунитет и од каде? Има 2,5год. мед имам давано и не пројавила алергија
Мајки може ли некој што се разбира да каже како му изгледа крвнава слика. Синко 4 години месец дена не беше во градинка поради бронхит, пиеше пАнцеф до пред 10 дена, една недела сега беше во градинка, од вчера со мрсули и температура. Во козле рекоа црвено грло ама не било лошо за 2 дена ако не му помине амоксиклав да пие
Мајки, да ве прашам дали вашите деца успеваат да запсијат додека се во градинка. или можеби после земање дома ви заспиваат...мојата е 3ипол години, и денското спиење се обидува да го прескокне, ама ја приметувам дека многу и фали ако не преспие преку ден, понервозна е и без концентрација за некоја активност. Мислам дека сепак сеуште треба да преспива, ама она се пбидува кривини да најде
Мојата сега направи 4 години и спие без проблем во градинка, дома некогаш знае да прескокне ама и она е нервозна кога не спиела, мала е уште за да не преспива.
Живци кинам до спиењево од кога дојдовме од одмор. Во градинка мора да спијат, ја легнуваат со сите, заспива последна и прва се буди, значи ни пола саат не спие, ама ете морала да спие. Кога иде во градинка станува во 7ипол и едвај станува, навечер дури 11ипол знае да не фати, едвај легнува. Кога е дома, не преспива, ќе стане пред 8 и ќе си легне навечер во 9, како швајцарски саат. Од градинка ми рекоа нема опција да не спие. 4 години ќе прави во јануари. Од кога е родена држам ред со нејзиното спиење, никогаш не останувала подоцна од 9ипол, ама од кога очигледно не и треба дремка, се ми е наопачки.
Извини што те тагнувам ама пребарував за лој од гуска и да те прашам, колку време им даваше лој од гуска? За кашлица, бронхит ?
Во 7:30 ја будам за во градинка, кога не е во градинка напладне спие околу 14:30 но и се буди во 9:30 сабајле. Навечер заспива околу 21:30.
мојата керкичка од октомври прв пат почна во градинка, Орце Николов во Карпош 3, и после само 4 и пол дена идење ни се јавија да ја земеме дека повратила, болна, температури, носе тешење, кашлање, ЦРП 30, еве две и пол недели неможеме да ја оправиме, а и баба и дедо што беа во контакт со неа моментално со симптоми и на терапија со Панцеф.....Искрено се плашам дали одкога ќе се стабилизира да ја пуштам пак во градинка, затоа што ризикот за нејзино повторно разболување но и на моите родиле кои ја чуваат во продолжение на денот е огромен. Освен детето и повозрасните ги ризикувам,...и незнам како да постапам....дали имате вакви или слични искуства
Рачунај на почеток дека ќе се разболува често, за жал... ако имаш опција да има кој да ја почува кога е болна супер, јас не би прекинала процес, ( инаку лично, се скинав од боледувања, немам опција да ги чуваат втората недела од како ќе оздрават а нејќам да ги пуштам недолечени - и во зависност од терапијата нели, дали прошле со антб или без, како лесна настинка и тн), тоа е.. Би ти препорачала врз лично искуство, да се фокусираш кон градењето на имунитет, првенствено природно, а во зависност и од детето и во консултација со матичниот педијатар на детето дали да додаваш суплементи ( по потреба). Исто така , за тебе, да ја прифатиш ситуацијата и да се ставиш во "Go with the flow" mode, инаку ќе си пукнеш од нервози...
Сллични искуства? Еден месец и нешто повеќе како е почнато не можам да го опоравам, два вида на антибиотици за еден месец, првиот пат таман се излече три дена одеше четврти ден пак болен пак по болници и пак антибиотик. Не знам дали е ова нормално ама не се издржува, за цело време како е почнато дали 10 дена е седен во градинка. Еве го кашла цело време
Ne znam kolkavo ti e ama ovoj period mora da projde. Moeto koa pocna na skoro 11mes prvo fati nekoj proliv mal i stana zar crvena vo gazot valjda i od sto ne i mackaa krem so rani duri bese grevce. Se sredi toa za krstko kaslanje nekoja bakterija spusti odma sirup antib projde i toa pa dojdoa sipanici....ova se od sredina na mart do maj. E od juni nekako magicno ojaca i si tera so pauzi za odmor. Na eden odmor mislam deoa koksaki projde imase blag osip i prijavija vo gradinka deka ima, vo juli na okoto zakavi nekoja bakt so kapki projdovme i posle si odi celo vreme. Potkasluva ima.prozirni mrsuli ama deteto si e ok cisti brisevi mirna ks prskam sprejce u nos i si tera. Od okt kasla poveke pa inhaliravme pa pak nekoj sirup ama i ova lesno proaga bez temp bez problemi...muabetot mi e izdrzete ke se ojaca ke projde
Евентуално ако има кој да ја чува па да ја пуштиш после март-април некаде. Не дека после март нема да се разболува ама па овај период има најмногу вируси, некако најлош ми е за почнување во градинка. Ако продолжи да оди земи некој препарат за имунитет.