30 дена по отворање во фрижидер како што веќе ти пишале. Инаку се пие максимум до 7 дена. Ама јас обично 3-4 дена давам, зошто брзо се враќа во нормала.
Baby origano е од 6+ месеци. Прскам пред и после градинка, и во текот на денот ако има потреба од чистење носе. Виранто форте е сирупче што се дава при први знаци на настинка.
Витами по еднаш во секоја ноздра. Виранто е витаминско сирупче за да се пресече настинка во корен пред да развие појаки симптоми. Кај нас дали така се погоди, ама откако го користам или се пресекува одма (ако го осетам се раскивува и малку клапнува) или повеќе од 2-3 дена не го држела ниедна вироза.
Ako e na alergiska baza I ako deteto e nad 3 god napravejte alergotest nie pravevme alergotest I kerkickata izleze alergicna na mleko na domasna prasina na orevi na tegavec na kikiriki I na kucinja I na macki
Majki mi treba sovet...kerka mi ima 2.5god, na godina ipol pocna vo gradinka i po nekolku dena odenje dobi bronhitis, pa cel mesec bese doma pocna da odi pak 2dena i fati pnevmonia ,pa pak 6meseci doma i sega pak pocna 3 dena i zatnat nos so opstrukcija,oteznato disenje,svirenje na gradi... temperatura ne kreva nikogas, ni kaslanje zatnat nos i za nekolku casa oteznato disenje...nikogas pred gradinka ni vremeto koga sme doma ne mi se razbolela, a ja mesam normalno so deca nikogas ne sum pazela...bela e plava, plavi oci dali e nezna dali se spusta odma na pluka dali e genetski neznam... sekoj mozen vitamin probiotik i sirup davam...preku glava veke od inhalacii ventolin,pulmicord...prasanjeto mi e dali e najdobro da ja otpisam ili da ja prakam organizmot da se bori, me plasat tek doprva zima virusi.Fala majki
Да и направиш алерготестови на пулмологија. Исти бевме, отфрливме млеко, се покажа алергичен на кравји протеин и лактоза, магично престана да се разболува. Ко со нож пресечено.
Од крв се прават и пред 3г. Моето немаше 3г кога ги направивме. Од крв од вена. Побарајте кај матичен упат за пуломологија, нас ни се падна д-р Весна, прекрасна докторка, одма знаеше што е ама направи поширок панел и излезе тоа на што се сомнева.
Nas dr prijateli ni rekoa ne za alergotest pred 3 god I jas sakav da napravime pred kerkickata da napolne 3 god ama ni kazaa I toa 3 dr ne za alergotest pred 3 god
Ако се пулмолози ок, признавам, ама општ доктор не е компетентен да дава такви изјави. На нас пулмолог ни направи и излезе што излезе и фала богу на време зошто детето пукна од мака 6м. Сега и на бебиња од 6 недели прават, алегии кај некои бебиња се фатални, не може да се чека до 3г. Од вена се зима крв, не со гребење, зимаат 7 епрувети крв, покрај тоа се испитува и витамински статус, минерален статус, една тетратка од 18 страни ни дадоа резултат. Значи може, само треба да се однесе кај вистинскиот доктор.
Nez mila nie napravivme veke I ne pulmolozi tuku kozni dr se strucni za alergiite I ne opsti dr tuku dr sto gi pravat alergotestovite ni go rekoa toa mene lani mi pravea so grebenje za anesteticite a na kerkickata preku krv
Значи има различни видови тестови. Кожен доктор е за алергија на кожата, а пулмолог за респираторни, на мајката тоа и треба и јас од искуство и зборувам не од рекла кажала.
Со упат, не плативме повеќе од 1000ка, ама направивме анализи што на приватно би коштале околу 60 000ден, така стоеше на пресметката. Матичен ти дава упат за детска клиника за пулмологија, докторката се викаше Весна со 2 презимиња беше, одиш на амбуланта и она ти прави панел. Кај нас излезе високо алергени лактоза и кравји протеин, патлиџан слабо алергени. Со проценти беше изразено. Да бидам искрена јас сум презадоволна. Испитаа калциум, калциум, магнезиум, д витамин, игм и игг на вируси, пнеумослајд и плус крвна слика со широк панел, така пишуваше се ова. 7 епрувети му земаа, не достигала крв па не викнаа уште 2 му земаа. Али да чукнам во дрво 4г сме мирни, нема спуштено на плуќа, а претходно во месеципол 3 пати спушти и тоа последниот беше страшно, да не речам за Козле.
Ne e od rekla kazla jas pravev alergotest I za mene I za kerka mi I za alergiite postojat alergolozi jas mojot go pravev na klinikata za alergologija za anestetici I odtamu mi go kazaa toa da cekam da napolne 3 god niti kozen niti pulmolog e strucen za alergiite ima cela nauka zatoa se vika alergologija