Разболувања во градинка и превентива

Дискусија во 'Дете' започната од An4e24, 2 септември 2022.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.126
    Допаѓања:
    10.492
    Нема никаков вкус. Се става една дозерка(мала е, 3грама мислам) во храна или течност. Ќерка ми секое сабајле пие шише чај, јас во тоа и го ставам. Добар состав е, има колострум и бетаглукани, исто и витамин д содржи.

На Sofi.ja и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  2. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Со дозерка му ставам во сок. Не се осеќа воопшто. Мешаш,се топи и тоа е тоа.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    5.244
    Кај ќерка немаше ефект Киндер имуно бар за апетит

4. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.261
    Допаѓања:
    50.850
    И ние почнавме да го користиме киндерот пред некој ден па ќе видиме колку ефект ќе има.
    Инаку апетит нула има, се надевам со тоа дека ќе и се зголеми апетитот.

5. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.442
    Допаѓања:
    5.181
    Има вкус :D бар јас го осеќам...од колострумот како млечно барем мене ми е...и син ми во вода го познава...и ја нејќе...а во сокче не...иначе јас долго време давав, за имунитет воопшто не ни помогна ама за апетит да и тоа прилично, иако апетитот што го доби беше за глупости ]:) бараше нешто да јади секои два саати....сега баш одма запишувам да го купам пак...летово го паузиравме

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.532
    Допаѓања:
    8.535
    Мислам дека напишав едно мислење тука и чекав да ми одговориш пошто те имав означено тебе @Ano .
    Сега гледам ми го нема мислењето најверојатно не сум го споделила.
    Сакав да те прашам за спрејот со диво оригано прскаш пред и по градинка по еднаш во двете ноздри? Можам на своја рака да и давам?
    И дали и кога има растечен нос може или тогаш треба друг спреј пример синомарин?
    Читав и за киндеримуно бидејќи мојава има проблем со апетитот ми привлече внимание пошто читав дека отварал апетит. Ама сепак првичната намена му е за имунитет. Па дали спрејот со оригано во комбинација со киндер имуно ќе биде ту мач да и ги давам?

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.144
    Допаѓања:
    40.507
    Да прскав и пред и по градинка. Сум го комбинирала со други суплементи зошто тој сепак има локално дејство. Сум го давала и во комбинација со цинковит, протект џуниор, витамин ц ( овие бо различни периоди се разбира). Јас и при настинка сум го продолжувала, евентуално комбинирано со солен раствор ако требало по повеќе пати чистење. Само ако добиел друга терапија за нос (оперил и слично го прекинував).
    Јас на своја рака го давав, ама нема доктор на кој сме кажале што ни изреагирал дека не е во ред, сите викале да си тераме.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    2.621
    Дали е можно почнавме Понеделникот сефте 1 годинка е , вкупно 4 дена се на се беше и тоа по пола саат-саат, Петокот вечерта се затна не спиеше ич, преку ден со мрсоли, а вчера навечер качи темп 37,7 и спушти ноќта сама без сируп и нема до сега. Ќе видеме вечер како ке е па за утре дали да ја носам се мислам ако е ок вака:worried: кога имаат само мрсолчиња што правите, ги носите ли? зошто не верувам боловања за тоа да дават, а немаме избор кој да ја чува;( викам уште не тргнати одма почна, па како ќе е понатака :(

9. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    4.872
    Носи ако нема температура. Може било топло ноќта па било потопло детето.

На Cloverrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  10. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    1.594
    Ова е прашакот киндер имуно? Од колку години се дава? Го барав на амазон да го нарачам горе во описот пишува од 2, а на сликите од 3 години.

Прикачени фајлови:

Последна измена: 11 септември 2023
    На KuklickaSk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    4.872
    Од 2 гледам пишува овде,
    http://www.femina.mk/киндеримун-д-р-волц-за-силен-имунолошки-систем-на-нашите-деца

Меѓутоа мислам дека и на 1 година го даваат педијатрите кај нас ако не се лажам. Најдобро консултирај се со педијатар, ако ти е помалечко детенцето.

Колку мерни лажички давате на 3 годишни? Некако не ми е јасно 1 ли треба или 2? Да не го субдозирам па да се жалам немало ефект :lol: мојот е 3 г ама вака за поголем личи ...

На girl__20 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    5.244
    Јас кога го давав имаше 18 месеци и давав пола дозерка, по препорака на педијатар.

На girl__20 и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  13. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    1.594
    2 ипол години е.
    Инаку јас што видов на сликата за 3 години 2 дозерки пишува, од 7 год нагоре по 3.

На фемина што ми прати инаку пишува, најдобро внатре упатството да го видеме најточно

За две години колку давате?

Последна измена: 11 септември 2023
  14. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    17.536
    Да се замешам малку во муабетот. Нас педијатар сега ни кажа носот да го чистиме со baby спреј од диво оригано па по него да ставаме опирл п. Така да изгледа и тогаш може да се користи, не штети ништо.

На Cien и Ano им се допаѓа ова.
  15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.144
    Допаѓања:
    40.507
    Не викам дека е погрешно, за тоа не сум консултирала педијатар едноставно во такви периоди сум го одморала по моја иницијатива :).

16. Bubi*2

Bubi*2 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2021
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    17.536
    Да да, го разбрав тоа. Само ете сакав како плус инфо да додадам во случај некој да се најде во ситуација да се замисли дали може.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  17. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.275
    Допаѓања:
    27.960
    Јас не знам дете што почнало во градинка, а не се разболело после првите 3-4 дена. Тоа е очекувано, а за понатака како ќе расте, ќе си напраи имунитет.

На bertold, Lovebug01, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  18. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    После колку време од испиен антибиотик ги пуштате во градинка?

19. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.456
    Допаѓања:
    8.838
    Кај ќерка ми во група 90% од децата се со мрсули. Денес ни е трет ден и неа како да ѝ поттекува. Ако е добра и нема температура јас планирам да ја носам. Лани зимата не одеше во градинка, а цела зима носот ѝ течеше како водичка. Прво носот ќе и течеше па после 1 недела и со кашлица од што исфрлаше секрет. Долго траеше тоа, без температура, па таман работа ако не ја носам во градинка на секое течење на нос, ич нема да оди.

На Cloverrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.055
    Допаѓања:
    8.179
    Јас искрено мислам дека лани грешка правев, на помината настинка уште цела недела па и повеќе ја оставав да не оди во градинка, као ај да заздрави убаво и кога ќе заоди пак по три- четири дена настината. Годинава планирам поинаку, гледам дека поминала настинката, два-три дена потоа нема симптоми, ќе ја пуштам.