Иста сум и јас, тој кога е настинат и јас одма настинувам.. сеуште го дојам (14+++) па не пијам ништо, за грлово некои лути бонбони колку да ми го ладат грлото а за носот само аквамарис и тој не ми помага реално. А да, и инхалација со синомарин и физиолошки си правам
Иста сум и јас, ако некој знае некои стварно добри витамини за подобар имунитет нека сподели .. За инхалации и јас си правам веќе кос ќе ме фати, ама кажувајте нешто за превенција
Пиши кој сооднос е за возрасни. На Флорадикс сирупите, само тој ме крена за имунитет, инаку бев крш и јас.
По консултација со матичната 3 мл физиолошки и пола ампула синомарин. А Флорадикс може да користам додека дојам? Почнав на син ми маџун да му давам и јас почнав да земам по едно лажиче па да видам дали ќе ни ,,набилда'' колку толку имунитет.
Еве ме денес го завршив антибиотикот, си заработив стрептокока и гнојна ангина од ќерче. Во месец ипол пиам два пати антб, а не сум пиела претходно со години И јас сум дежурна сега кај матичната, исто како јас да одам во градинка
Исто... Два месеци откако оди, два пати сум со антибиотици... Не ми е јасно како е можно таков извор на зарази да се градинкиве... Страшно
Леле вака ми олеснува дека не сум била само јас, си викав што ми е зашто се ме фаќа возрасна сум хаха треба да имам имунитет
А зошто ништо не пиеш? И јас дојам. Па матичната ми кажува што можам што не можам. 16 месеци ќе прави мојата више. Има некои апчиња што не се пијат пример првите месеци кога е новороденче. Секогаш ме прашува колку месеци има детето.
Од несовесни родители,носат дете со кашлици,затнат нос ,се гледа детето не е добро,и оп во градинка,прави брис и место да го задржи дома,додека стигнат резултатите,ги носат во градинка и оп ете зараза,често и родителите кријат не кажуваат во градинка на учителките. Знам тешко се доаѓа до боледување и отсуство од работа,ама да оставиш болно дете во градинка и тоа не бива,чаре нема....ќе си се вртат заразите во градинка и ние од нив ќе си тргаме мака...
Кај мене и мм фаќа и не знаеме кој кого попрво да чува . Стомачен вирус 2 пати во 2 месеца фатив а претходно не сум имала 2 пати во 20 години
Па до сега искрено неколку пати од него сум настинала ама поминувало брзо, првиот пат само ептен ми беше затнат носот и ме болеше грло ама правев веднаш брис од нос и грло се покажа дека немам ништо па не пиев атб. Парацетамол ми рече матичната да пијам за болките во грло и спрејче за грло не ми текнува како се вика оти не го земав, издржав ЖЕНСКИ
Што давате пррвентивно за имунитет освен мед витамин ц, некој сируп нешто што ви се покажало добро, тој на молерс го фалат, имате искуства?
Moliers ili protekjunior drugo nisto ne priznavam Jas na dvete deca davam - moliers 5ml -Vitamin c na alkaloid onie malite apcenca -pikovit po edno apcence za lizenje