До 3 и пол год и мојата многу често знаеше да ја боли уво, имала немала секрет во нос, одеднаш значи ни нос да тече ни да кашла, ништо, така играјќи си знаеше да списка и да вика ме боли увотоооо, во сон исто така се десило 2-3 пати да рече ме боли увото, температура ми имаше еднаш само качено исто со болка во увото и орл ми кажа до 3 год тесни ушни канали имаат и затоа многумина патат од отити и инфекции во уши. Како расте така ќе се намали или ќе исчезнат целосно воспаленија на уши. И навистина така испадна кај нас, еве година и нешто се нема никако пожалено на болки во уши, 4 и пол години е сега.
Како дете имав и јас доста мака со ушите, кога ќе станев навечер со болка мајка ми ми топлеше пешкир со пегла и легнував на него за да ми го топли увото. Пред некоја вечер исто ме заклука, стоплив пешкир и заспав на него, нареден ден немав мака. Од топлината се шири евстахиевата туба и ако има восок што ја блокира се топи и може да истече. Доста од воспаленијата на уши се токму од тоа.
Ќерка ми 2 пати и има пукнато тапанче и тие 2 пати ја штедев со вадење мрсули со Ноското за на правосмукалка, ја терав да дува, демек да не е толку често со носко. Откако вадам само со него и се нема пак случено. Вади мрсулите убаво и ќе превенираш.
Kaj ќе натераш бебе од годинаипол да легне на топло, шанса нема. Ко што е од топло изваден од памет цело време вика џиш џиш, нема шанси. И јас се лечам така и големиот му ставам ама на малово потешко.
Ако прашуваш за Otto Olive Oil неколку пати имам купено од тука од маалска аптека, а последниот пат од Копаоник зашто таму почна да го подболува уво. Е сега уште имам од последното и не сум проверила дали го има или не кај нас. Ама еве еден линк кај што вика дека го има OTO OLIVE OIL спреј за уво, 30ml | 24 Часа Аптека (24apteka.mk).
Пробај стави го пешкирот на твоето рамо, крени го во раце и нека ти легне на рамото, па во исто време и ќе се гушкате малку. Може и ако му објасниш зошто е пешкирот ќе сфати, веќе разбираат се'. Мислам дека ќе најдеш начин
Јас вакво слично купувам, не е спреј, капки се, на Ото Сан фирмата, има и онакви фишеци за чистење уши, презадоволни сме.
Здраво мајки, малиот е 1 година, оди во градинка минатата недела завршивме со антибиотик денес гледам пак носето му тече како водичка. Сакам да му дадам Виранто, па ако може некоја мајка што го давала на таа возраст да сподели искуство.