Разболувања во градинка и превентива

Дискусија во 'Дете' започната од An4e24, 2 септември 2022.

1. Bebence29

Bebence29 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    943
    од кај го купуваш спрејот? јас од србија го нарачувам

2. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    4.026
    До 3 и пол год и мојата многу често знаеше да ја боли уво, имала немала секрет во нос, одеднаш значи ни нос да тече ни да кашла, ништо, така играјќи си знаеше да списка и да вика ме боли увотоооо, во сон исто така се десило 2-3 пати да рече ме боли увото, температура ми имаше еднаш само качено исто со болка во увото и орл ми кажа до 3 год тесни ушни канали имаат и затоа многумина патат од отити и инфекции во уши. Како расте така ќе се намали или ќе исчезнат целосно воспаленија на уши. И навистина така испадна кај нас, еве година и нешто се нема никако пожалено на болки во уши, 4 и пол години е сега.

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    3.216
    Како дете имав и јас доста мака со ушите, кога ќе станев навечер со болка мајка ми ми топлеше пешкир со пегла и легнував на него за да ми го топли увото. Пред некоја вечер исто ме заклука, стоплив пешкир и заспав на него, нареден ден немав мака.
    Од топлината се шири евстахиевата туба и ако има восок што ја блокира се топи и може да истече. Доста од воспаленијата на уши се токму од тоа.

На JoyJoy и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  4. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    6.928
    Иста мака имав и јас. Топла јадра сол, завиткана во крпче, и на увото. Многу помага.

На JoyJoy и see.emily.play им се допаѓа ова.
  5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.273
    Допаѓања:
    10.804
    Ќерка ми 2 пати и има пукнато тапанче и тие 2 пати ја штедев со вадење мрсули со Ноското за на правосмукалка, ја терав да дува, демек да не е толку често со носко.
    Откако вадам само со него и се нема пак случено. Вади мрсулите убаво и ќе превенираш.

На JoyJoy, Mumoftwo30, AngelOfArh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    112.550
    Kaj ќе натераш бебе од годинаипол да легне на топло, шанса нема. Ко што е од топло изваден од памет цело време вика џиш џиш, нема шанси. И јас се лечам така и големиот му ставам ама на малово потешко.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.388
    Допаѓања:
    36.188
    Ако прашуваш за Otto Olive Oil неколку пати имам купено од тука од маалска аптека, а последниот пат од Копаоник зашто таму почна да го подболува уво. Е сега уште имам од последното и не сум проверила дали го има или не кај нас. Ама еве еден линк кај што вика дека го има OTO OLIVE OIL спреј за уво, 30ml | 24 Часа Аптека (24apteka.mk).

8. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    3.216
    Пробај стави го пешкирот на твоето рамо, крени го во раце и нека ти легне на рамото, па во исто време и ќе се гушкате малку. :)
    Може и ако му објасниш зошто е пешкирот ќе сфати, веќе разбираат се'.
    Мислам дека ќе најдеш начин

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.448
    Допаѓања:
    112.550
    Јас вакво слично купувам, не е спреј, капки се, на Ото Сан фирмата, има и онакви фишеци за чистење уши, презадоволни сме.

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LEA24

LEA24 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2019
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    52
    Здраво мајки, малиот е 1 година, оди во градинка минатата недела завршивме со антибиотик денес гледам пак носето му тече како водичка. Сакам да му дадам Виранто, па ако може некоја мајка што го давала на таа возраст да сподели искуство.

11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.251
    Допаѓања:
    125.198
    Супер е виранто. Се дава одма 2 часа по први симптоми

На LEA24 му/ѝ се допаѓа ова.