Потврдувам со две раце. Јас денес земав и пробав абе рај било. За 10 секунди чисто носе. Со старото со уста влечам и голтнав по некој мрсул .
Мамички какво ви е искуството со сирупиве на база на бета глукан? Се мислев пред да го пуштам во градинка барем некое време да му давам Дефендул и после додека оди секако. Имаат ли некој ефект сирупиве или се џабе фрлени пари
Такви сирупи само ако препорача лекар. Многумина на своја рака ги даваат што не е добро, ни препорачливо. Се даваат само ако лекар процени дека треба, кај деца со многу слаб имунитет. Разболувањата во градинка се нормална појава, мора да се поминат. Од суплементи само д3, омега, витамин Ц по потреба, доволно е. За јакнење имунитет може цинк, и тоа не долгорочно.
Јас дадов на своја рака и не погрешив. На 2г се разболуваше на секои 15 дена, веќе немав ниту сила ниту енергија. А ни он. Купив Дефендил и значително помалку се разболуваше, после тоа секоја година од октомври до јануари давам и мирна глава. До тогаш бевме кај лекарот 1 месечно најмалку, во таа година изретчивме на 3м, од 3г натака откако прележа на нога и Варичела и Коксит и Баланитис изгура, до годинава речиси не сме биле на лекар за нешто посериозно. Бронхит од тогаш до сега прв пат фаќа, после скоро 5г.
I jas isto lani I po lani davav od septemvri do maj I retko se razboluvavme sega treba pak da zemam deneska oti ima akcija 1 +1gratis defendyl a i mollers davam jas od septemvri do maj
Од септември до мај е многу, се дава максимум 3м, ама дека е подобро со дефендил отколку без, примети и докторот и ми рече дека не ме прашува што давам само да продолжам.
Син ми нема слаб имунитет, но педијатарот ми рече да му давам. Ич не ми е мерак вака да му давам работи ама од друга страна ми е страв да не заебам работа ако не му дадам
И моиве се разболуваа, и уште се разболуваат, пак давам само пробиотик, д3 и омега. Не сум посегнала по вакви суплементи, се надевам дека нема да има потреба. Ако на твоето дете му помогнало, во ред. Ама пак, зависи од дете до дете, не се сите исти и со ист имунитет. Не знам што да ти речам искрено. Јас се трудам со храна да јачам имунитет, и како што пишав, давам пробиотик, д3 и омега. Ваков имуностимулатор би ми бил последна опција. Сметам дека со имуностимулаторите само моментално се добива засилен имунитет, ама ако се прекине, може пак да ослаби. Внука ми често беше со имуностимулатори ко мала, сега како тинејџерка би требало да не се разболува толку често, ама ете, пак често настинува. Додуша таа беше нонстоп на инхалации со кортико, од што немаше избор со постојаните опструкции (секогаш спушташе на гради и правеше опструкција).
Nema vrska mojata kerka celo leto ne piese pa pak ima jak imunitet na nas dr imunolog ni go preporaca defendyl I mollers oti se najdobri za imunitet na decata
А зошто сте консултирале имунолог? Оти колку што знам, на имунологија се оди со добра причина . Нормално е децата да се разболуваат, мора сами да ојачаат, не со помош на имуностимулатори. Дека сите генерации пред нас со сирупи за имунитет пораснаа.
Син ми иде 3 дена во градинка и еве веќе болен е. На половина час оди, на адаптација. Кога спомна пробиотик, дали треба паузи да се прават со него? И до колку години се дава?
За пробиотик нема возраст. Може било кој да го пие. Порано давав на моиве месец дена редовно, месец пауза. Сега давам повремено, не постојано, да речеме еднаш до два пати на десет дена. Редовно давам само омега и д3. Инаку, тоа е со децава кога ќе почнат во градинка, без оглед на тоа која возраст се. Мешањето во колективот ја има таа негативна страна со чести разболувања. После две години поминати во градинка е полесно. Не дека нема да се разболува, нема да биде често, и полесно ќе ги поминува настинките.
Пробиотик, омега и д3 од раѓање давам . Без прекин. Ај душичка, знам дека кажуваше дека ќе тргне сега и одма болно. Ајде со лесно. Кашла или што му е?
Oti imav jas nekoi problemi ne kerkickata a propratno prasav I za kerkickata mi ostaj ti edno vreme edno vreme I takvi bakterii i virusi nemase I da I mene mi imaat davano sirupi za imunitet oti me nosea na gradinka od bebe
Истите вируси и бактерии се... Само ние сме послаби, тие се посилни. Сирупи за имунитет немаше во наше време, имаше Бевиплекс гранули, Пиковит сируп и бонбони, и зрнца со рибино масло. Тоа се за апетит беше, а не за имунитет.