1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разгалени деца

Дискусија во 'Дете' започната од DenicijaNaPetre, 20 март 2021.

1. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Изгледа си помлада, зар не правевте слични глупости? еве ме потсети и ние правевме такви глупости , крадевме кајсии и јаболки по маалото навечер и тоа поголеми сме биле, звонење на врати по згради и тоа одевме во центар во зградите за да се возиме со лифт, а пак звонење на телефони од именикот, каква забава ни беше тоа. Еве израснавме во фини луѓе. Во ред е што си изреагирала кај мајката бидејќи ти засметало, ама не знаеш дали детево е разгалено или само сакало да си игра, деца не знаат секогаш што е лошо, се надевам дека не се повтрило од како си изреагирала.

2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.819
    Допаѓања:
    18.639
    Колку и јас истото го кажував пред да родам. Нема да поверуваш.

На Sexybaby86, Cherry333, ane.bella и 3 други им се допаѓа ова.
  3. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Мислам дека јасно веќе станува збор за поголеми деца, а не тодлери и бебиња.
    Спомнуваш тантруми како да е нешто измислено.
    Некогаш кога ке имаш дете и ке биде тодлер сети се шо си напишала за тантруми.

На No Makeup и mode-kristina им се допаѓа ова.
  4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.110
    Па у реду е ама кога веќе и кажала на мајката, ваљда треба да си го седне детето и да му објасни дека не е во ред да замара други луѓе, а не на мајкава да не и чуе уво.
    Сме правеле и ние ама штом и каже некој на мајка ми, по разговпр со неа веќе не ми текнувало да правам глупости.

На CameliaMiller, ElenaOfRivendell, Bezimenka90 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.739
    Допаѓања:
    129.119
    Аман веќе со мислења од типот „ќе видиш кога ќе родиш,нема да го мислиш тоа“,досадно е.
    Збори си за себе.За нејзе не можеш да знаеш дали ќе ѝ се смени мислењето.

На Peperutce1115, ElenaOfRivendell, bicycle и 9 други им се допаѓа ова.
  6. AgentGinger

AgentGinger Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2020
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    1.583
    Дада, знам дека може да си игра понекогаш, но поентата ми беше тоа што мајката така изреагира и мене крива ме направи, а културно се изразив.
    Наместо да речи добро или и таа културно да се испонаша, таа ми се налути мене.
    Е тука е проблемот што голем број родители вака не знаат да го воочат проблемот и се им дозволуваат на децата.

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Да не знаеме што се случило, реков се надевам не се повторило од како изреагирала. Децата се деца за да грешат родителите треба да корегираат. Во ред е да си кажеш дека нешто ти пречи не да се класифицира веднаш.

8. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.463
    Тоа и да се случи кај мене сигурно ќе треба да си ја чикнам главата, и тоа посилно. Пошто сметам дека не е ок да воспитувам деца така и да сметам дека е ок да вришти детето за се да е по негово а ја да му удоволувам. Да го оставам да скока како мајмунче по маса да мава луѓе а јас од страна да викам ако ако дете е, хиперактивно е. Тука е и коренот на проблемот и целиот муабет. Ве нервираат разгалени деца а самите такви воспитувате. Демек и ја ќе родам па ај ќе бидам ок со такви испади кај децата. Нема шанси.
    Па фала богу. Збориме за деца кои веќе зборуваат, разбираат па дури и знаат да манипулираат со родителите за да добијат нешто. Збориме за деца над 3-4 години, не за бебиња.

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  9. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.153
    Допаѓања:
    27.240
    Јас кога коментирам на темава мислам на деца што веќе почнале забаваче, некаде над 5-6 години. Тогаш веќе разбираат, знаат веќе делумно што е добро што не, што би било доколку лудуваат.
    Не сум видела некоја со 1 месечно бебе да рика, а таа мува да не ја лази кафе да пие, невозможно е тоа. Не ни знам дали постои некој кој би замерил на бебе/тодлер и би рекол дека е разгалено.

На Peperutce1115, ElenaOfRivendell, Ugly Duckling и 8 други им се допаѓа ова.
  10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.819
    Допаѓања:
    18.639
    Пред да родам потполно истото го велев. Ама откако ке родиш и ке се соочиш со растење и воспитување на бебето, и ке видиш дека тоа твое бебе не е машина а уште помалку се тоа ке оди се според твоите замисли, ке видиш дека е многу битно дали си родител или не за одредени дискусии.
    Синко е 20 м и веќе знае да манипулира.
    Едно дете може да вришти за куп работи. Ти од страна не можеш да процениш зошто, не секогаш.

На Cherry333, mode-kristina, ane.bella и 2 други им се допаѓа ова.
  11. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.739
    Допаѓања:
    129.119
    Доцниш.Веќе е објаснето за што е темава и за кои деца треба да се дискутира,а за кои не.
    Темава е отворена од членка која нема дете и која кажа дека сака да види мислења и од родители и од луѓе кои не се родители,ама биле сведоци на некои ситуации.
    Темава е за разгалени деца,деца над 4-5 години,не за помали.
    Ние кои не сме мајки не идеме во теми кои се апла за мајки.
    Скоро сите сме растеле со разгалени деца.Факт е дека има разгалени и невоспитани деца и е сосем нормално на некој да му пречи нивното однесување.
    Во темава коментираат и членки кои се мајки,ама имаат разбирање дека на некој му пречи вревење,фаќање работи без дозвола и трчање и дека никој не е должен да го трпи тоа.
    И тоа што ти си сменила мислење за однесувањето на децата,не значи дека и некоја друга ќе мисли поинаку кога ќе стане мајка.

На mal.ecka и mode-kristina им се допаѓа ова.
  12. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.739
    Допаѓања:
    129.119
    Со каков став?
    Само ѝ реков дека темава не е само за мајки.

На mode-kristina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SugarHoney

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.463
    Не збориме за бебиња. Ако не можам да проценам зошто писка и вриска 4-5 годишно дете тогаш подобро би си го дала детето во дом. Муабетот беше што кога детето вриска поради тоа што нешто не е по негово. Или пак се качува на глава на други, растура се по дома а мајката вели ако дете е, хиперактивно е.

На oblace1, Nikolina35, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Па каква врска имаат тантрумите тогаш ако се подразбира дека збориме за поголеми деца?

15. SugarHoney

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.463
    Па во поново време ретко да слушнеме дека има немирно или невозпитано дете. По зборовите на мајките или се работи за хиперактивност или излив на емоции или тантрум. А не дека навистина имаат врска. Туку да се најде оправдување треба за својата непосветеност врз детето кое повеќе во телефон зјапа а не во мајкаси.

16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.246
    Допаѓања:
    148.705
    Мене не ми се смени мислењето , ама детето не е кукла и играчка па да мислиш ти како ќе речеш тоа оп у строј и ќе те слуша. :rofl:
    @Mnik зашто не донираш пари за гладните деца у Африка, наместо шминки да си купуеш?
    Ако ме сфати де.
    Цепидлачиш и сигурно твоето дете од 2 години љуби га мајка се' слуша. :rofl:

На mal.ecka и ane.bella им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.246
    Допаѓања:
    148.705
    Е само за мајки е!
    Ете, треба осет да имате и да не влагате и коментирате вие без деца.
    (Еднакво е на ние со деца да не ви идеме у кафич)

На No Makeup, mal.ecka и ane.bella им се допаѓа ова.
  18. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.619
    Допаѓања:
    40.110
    Не смееш да имаш мислење за брак ако не си мажена.
    Не дај Боже да коментираш за деца ако немаш свое.
    Не смееш да имаш мислење за живот во заедница ако живееш одвоено.
    Невработените немаат појма како им е на овие што работат, немаат право на мислење.
    Не ова, не она.
    Ај ако не 2-3 теми да вртиме секоја од нас, да не се осети некоја увреџена зошто се пронашла себе и детето свое во критикиве

На Peperutce1115, CameliaMiller, oblace1 и 18 други им се допаѓа ова.
  19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.098
    Допаѓања:
    174.207
    Шо е проблемот со мислењето?

Два пати го препрочитав после твојот коментар. Буквално кажва дека секој можи да коментира кај сака. Шо е точно. Ако некој му смета ваљда тој некој е затворен во некој меур со истомисленици оти на темава очигледно не се сите истомисленици.

Следно, ќе те цитирам и тебе:
    Точно дека не е исто во теорија и реалност. Ама светогледот можи да ти се смени ама и не мора.

Аргумент не е "ко ќе родиш ќе видиш". Имаш работи шо во теорија се точни али тешки за исполнување. Само зошто се тешки, наеднаш другите не се во ред по автоматизам јер се прифатливиот просек. Стварно, не знам кој став го имаш ти на темава, прв пат се ми е измешано и не читам имиња, ама и понатаму "ќе видиш ко ќе родиш" не е аргумент. А вервај за многу работи ми имаат речено овај "аргумент" и тоа за работи кои поинаку се длабоко врежени во мене. Ставовите на родителството можи да ми ги смени само напредокот на психологијата, ништо друго.

Јас и ти можи исто мислиме idk и после праќање на мислење баш ќе препрочитам. Ама и понатаму "ко ќе родиш ќе видиш" е се сем аргумент.

На Peperutce1115, CameliaMiller, ElenaOfRivendell и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    9.676
    Ако ја цепидлачам, извини ти го т*пиш. Значи прочита негде да имам пишано дека се слуша? Баш е многу бесен, ама не го ограничувам за се, познавајќи го, во ресторан, кафич со него не сме отидени, туку си шета во природа, трча скока, без цело време да викам не таму, не тоа бла бла бла. Ама по туѓи куќи е да ми извиниш мора да слуша или си знае дека "мама ќе го остави сам дома, а она ќе си оди на гости и ќе си игра со Мила и Иван" пример.
    Ти ако би го оставила детето да шета по туѓи спални и да отвара фиоки и шкафови, јас не го оставам и прифати се дека не сме сите родители исти,како и што неможе да сме исти.

На ElenaOfRivendell, Ambrosia, christinnn и 5 други им се допаѓа ова.