Колку го имаш светот прошетано ѓити бога!???? Абе ти да не се заебаваш..Скопје еден од најубавите во светот?? Очиве да не ми се разроокаа или
Да, навистина многу ми се допаѓа Скопје Аха, цела Европа ја имам прошетано и според мене, овде на Балканот е многу подобро отколку на Запад : )
@Ваља Да не пишуваш од плоштад ВМРО? Рига е 20 пати поубав и посреден град од Скопје( ова пишувам ко да сум бил таму, лол) Не знам само што виде толку убаво во Скопје?
Не Хм...јас и самата не знам што ми се допадна во Скопје, можеби атмосферата во градот. Во принцип, многу ме привлекуваат такви големи градови+ако се зборува ваков убав јазик како што е македонскиот станува уште пошармантен : ))) Да, Рига навистина е посредена, ама ова нема значење за мене. Освен тоа, речиси цела година таму е сиво и ладно
Ako nikoj ne se fokusira na naslovot i prashanjeto so koe zapochna temava, podobro bi bilo da se zakluchi. Za devojkava i za nejzinite zhivotni prikazni postojat drugi temi, kako na primer Da se zapoznaeme.
Znaete li koja e razlikata pomegju zena I roletna? Ne? E pa nemat razlika. I od dvete bel den ne se gleda, ehehehe. Taka I ova.
А @Ваља, идна снашке македонска, од кај го најде форумов? И во Блгариа ли сме славни? Па да знаев дека интернационално не читаат, ќе се дотерував на секое седнување пред компјутер...
Површно гледано, можеби не изгледа така, ама всушност Македонците ти се многу топол и мирен народ. И народ што многу трпи, трпел и истрпел низ цела милениумска историја. Македонците секогаш и за секого имаат отворени раце и врати (често пати за исти луѓе одново и одново). Бугарите од друга страна се татари. И единствено што имаме сличности во јазикот, и големата Македонска заедница во Пиринска Македонија (денешна бугарија) ништо друго не не поврзува. За мене е срам и навреда да бидам споредена со нив. Главната разлика е во тоа што за Македонија гинеле херои, ама Бугарија ги украла. Македонија освојувала територии - Бугарија ги украла. Македонија создавала историја - Бугарија си ја присвоила за своја. Што повеќе да кажам?! Разликите се огромни и треба да се мерат во растојанието меѓу борец и крадец! А околу менталитетот... попрво би го имала овој што го имам, со цврсти морални вредности и ако тоа со себе повлекува некој стереотип плус-минус, отколку без никакви морални вредности. Тоа што ти душо си трол а мене ми е досадно... е сосема трета приказна.
Абе шо па и вие, и ја коа ми е досадно пишувам на кинески форуми со совршен кинески, тоа е кога си прошетан човек низ цел свет. Треба да бидете горди што живеете во најубавиот град на светот
Аи па јас тек сега ја гледам темава. Поштено се изнасмеав. Најубавиот град во светот,? Што си прошетала бе душо ако Скопје ти е најубав град? Инаку темава што сака да ја отвори да се дискутира ми нема смисла. И што ако ги наброиме сите разлики?! Ќе постигнеме нешто?! Па секој народ е различен, нормално е да има разлики... Не ја сфаќам поентата на темава.
Искрено, многу разлика Бугари и Македонци нема затоа што се ист народ во две држави. Заедничко ни е скоро се, од историја, до војсководци, до менталитет, до сурат и тн. Само што ние сме малку по топол народ.
Фала ви на сите за одговорите Еве ви еден конкретен пример. За 3 години во Бугарија забележав дека има една суштинска разлика во начинотна размислувањето на бугарските и руските мажи. Поголемиот дел од русите (имам предвид мажите) мислат дека обврска на мажот е да обезбеди финансиска поддршка за женатаи, дека жената треба да биде дома и да одгледува дечиња, или барем таа може да одбира што да прави- да работи или да седи дома. Овде кај бугарите забележав дека многу мажи мислат поинаку. Тие мислат дека жената ги има апсолутно истите обврски како и мажот. За нив врската е партнерство во кое сè е поделено подеднакво 50/50. Особено несфатливо за мене когаод самиотпочетокна запознавање, кога двајца излегуваат заедно, тој очекува таа да го извади паричникот и секој си плаќа за себе. Ваквото размислување е диво за мене, па дури понекогаш многу ме лути. Според мене, тоа е знак дека овој маж не може да се погрижи за неговото семејство во иднина. Сакам да знам како е во Македонија