Аха, има зборови кои сеуште не ги знам. Во секој случај, ако се има предвид тоа http://rechnik.info/интернет трол многу ми е чудно дека така погрешно ја разбирате мојата љубопитност...
Што бре ние татари да не сме ?!! Е***те тоа предавниците , е од такви ко тебе патиме и од газолижачите за пуста кола !!
Во Македонија има и мажи што частат, но има и обратни случаи, мажи што сакаат да бидат частени почесто. Секакви има.
Не, баш спротивно. Патиме од таквите како тебе што се предавници на својот народ. Бугарите биле и сеуште се ист народ со нашиот. Одрекувај колку сакаш. Немам намера да се замарам со човек што мрази се освен себеси. Биди ми поздравена.
@Ваља малку си ми апсурдна, баш ми е чудно како од само една прошетка од неколку саати ти заклучи дека македонија е чудесна земја?! Мм?! Не ти ја сваќам поентата на темата навистина а и темата е идивидуална не се базираат овде факти бидејки ги нема. Постои секаков народ насекаде, не ми е јасно какви принципи бараш кога и самата треба да знаеш дека ги нема. Продолжи да си ја сакаш македонија.. што да ти кажам, СЕКОЈ САКА НЕШТО ВО ЖИВОТОТ.
Хм...може и да сум апсурдна, но вистината е дека за 30 мин во некој град можам да кажам дали е убав и дали ми се допаѓа. На прв поглед Скопје многу ми се допадна, но би сакала да го посетам повторно и да видам повеќе работи. Целата екскурзија траеше 4 дена. Да, едноставно ми беше интересно да дознам повеќе во прашање и да видам различни мислења, бидејќи овде не познавам многу македонци. Знам дека има секакви луѓе насекаде, ама би требало да има и некакви општи црти, како што во овој пример со руските мажи. Исто така, сакам да кажам дека бугарите ги сметаат македонците за дел од нивниот народ, ама јас не сум баш сигурна во тоа и сакав да видам што мислаат самите македонци, затоа решив да ја отворам темава.
И јас ги сметам за браќа Бугарите. Многу Македонци имаат отпор кон Бугарите. Точно е дека си присвојуваат многу историски личности, ама ако така гледаме има и Срби кои не викаат Фиром или Стара Србија, српска бановина, дека Македонците се Срби со говорна маана. Си ги сакам Србите и Бугарите. Не сме исти ама слични сме. Иако провоцираат поединци историчари сепак Бугарија знаела и да застане зад Македонија. Во 2001 гласно кажуваа дека се против поделба на Македонија и скоро Бојко Борисов имаше изјава дека не доаѓа во предвид федерализација на Македонија.
Ако ти се допаѓа дојди пак. Не е дека нема што да се види. Охрид, Битола, Струмица, Струга, Берово, Крушево се убави места кои можеш да ги посетиш. Е сега кажи ми како толку убаво пишуваш македонски? Користиш гугл транслејт или?
Genetska razlika bash i nema, a vo mentalitetot, da, se zabelezhuvaat nekoi razliki. Rezultat se na srpskoto vlijanie zastapeno vo mkd poslednive stotina godini, kako i na ostanatite opshtestveni priliki, primer faktot shto bugarskata sovremena drzhava e okolu 70 godini postara od ovaa sovremena drzhava.
Аха, сигурно ќе дојдам пак, се надевам следната година Сум била во Охрид и Битола Користам различни речници и учебници, но секој ден се помалку
Прво ,никој не спомна дека ги мразам Туку дека си патиме од предавниците како тебе и тоа е факт ! А ти кога веќе толку се разбираш во структурата на тој народ објасни , по што сме исти ?! И следен пат укл тоа штекерот пред да кажеш нешто и прочитај си што ком. и кој е предавник ајт шетај!
Не ви личи темава дека е пропаганда,демек македонскиот народ е исто со бугарскиот и бла бла слични глупости? Ај еден клуч одма.