Тие шо се многу големи верници се покриват само шамија , суќна .Инаку за ова за чадор и чорапи незнам прват го слушам , а и јас сум муслиманка.Сепак кој сака се покрива , а кој не сака немора. Секој си прави по свое , т.е како шо си сака. А зошто христијанка , православна? - Кога јас сум муслиманка ? Инаку оваа тема е за да разговараме и не да се навредуваме . Само тоа сакав да го кажам.
Јас имам слушнато кај муслиманите ако мажот не бил долго време во куќата свекорот ја извршувал сексуалната должнот кон снаата
Mazite odat vo xhamija, no i mazite i zenite trebat da se klanjat 5 pati dnevno,,kaj nas vo skopje zenite odat vo xhamija, i toa samo ednas po so petokot e golem praznik,,, zborot petok na germanski e freitag na angliski friday so znaci sloboden,, denot petok ostanal golem praznik kaj nas muslimanite zaradi 5 istoriski slucaii ti se: 1.Petok e roden Adam,( prviot covek), 2. Toj den vleguva vo Rajot, 3.Toj den e izbrkan od Rajot, 4.Petok umira., i 5. Petok ke bide sudniot den. Za zenite ne e zadolzitelno odenjeto vo xhamija, a za maskite da.No Xhamijite moze da gi posetat i hristijanite i katolicite i evreite, za site vratite na xhamija se otvoren,, xhamijata e KUCA na Gospod..ako ne si bil dosega ako sakas jas ke te odnesam ke odime zaedno i ke ti objasnam sve so te interesira.Site veri ne ucat za naseto dobro, site pratenici od Gospod imale ista misija,Ako sakas da znaes povise za islamot ili za bilo so e vo vrska so nasata vera. [mod-kirilica:uak5oejk][/mod-kirilica:uak5oejk]
Или свекорот или братот на сопругот, заради тоа не ретко се дешаваат инцести. (И во турските серии исто се случува, ако брат му млад почине, жената не е вдовица туку брат му ја зема.) Плус да додадам што имам јас слушнато, ако жената прави ручек пр. и во истиот момент на мажот ако му се присака, таа мора да остави се и да го задоволи, значи мора! Нема сакам неќам.
Инцест би било ако брат и‘ нејзин има сексуални односи со неа. И се извинувам однапред што сум груба, ама ќе ве замолам да се информирате и да помислите пред да пишете нешто, не туку тресете глупости! Направивте пејоративи од се‘ во муслиманството!
ма немој жити се ама се изнасмејав ви се молам за ваквите глупости ма кај се видело тоа,ова сега се прават муслиманите глупави или сто???? па никогас немало ваква работа,а да имало али порано пред насата вера кога имало некои од тие работи ама тогас не биле само муслиманите туку сите христијани и др(да ненаведувам имиња) во такви работи силување или било какви работи се биле порано не знаци дека се само муслимани и ви се молам за вакви глупости да не се кажува... мислам ако не знаете може да се постави прасање а не да се писе дека било така или така кога не е.
Девојки темата е за разликите меѓу двете религии, а не за ругање на една од религиите... во случајов муслиманската религија. Без разлика дали си христијанка или муслиманка неможеш на пост во врска со религија да остaвиш " " за некој адет што ни самата незнаеш дали е вистинит или не...дури и смешно е да поверуваш во тоа дека свекорот спие со снаата...ма дај имај те малце почит кон светите работи без разлика дали верувате или не во истите.
Тоа што јас мислам за одредена работа,религија или пак суштество е моја работа и воопшто не ме загрижува нечије размислување дали тресам глупости или пак не,или што знам и дали знам....и чувајте си ги советите ,на мене секако воопшто не ми се потребни
Драга Пеперуго, ни на крај памет не ми паднало да те советувам, ниту тебе ниту било кој тука. Само си најдов материјал за дискусија Од која ти некако сакаш да се извлечеш зашто некако како да немаш аргументи за она што го тврдиш.
Сигурно јас ова не го измислив ,и тоа не било силување туку должност која треба да се извршува додека не е тука мажотму,глупо е вкрај ама така било
Не го измисли де. Си кажа ти дека не измисли, туку дека имаш слушнато.... од сестра на баба од вујната на втората ти брачеда по страна на мајка од татко ти Уште верувате на рекла-казала муабети?
Сигурно јас ова не го измислив ,и тоа не било силување туку должност која треба да се извршува додека не е тука мажотму,глупо е вкрај ама така било[/quote] ок де ама можесе да прасаас дали е така или е само зборување а не демек е вистина тоа живи глупости се тоа...
ок де ама можесе да прасаас дали е така или е само зборување а не демек е вистина тоа живи глупости се тоа...[/quote] Па нормално е дека било вистина ,а тоа дека некои не можат да го прифатат онака како што е ,тоа е друго
сигурно си слушнала ама изгледа не си разбрала значи ако сопругот почини е тогаш деверот се жени за снаата,а не ај не е мажот тука па ај да и ги задоволи потребите на снаата а ова можи било некогаш и некаде,а сега во модерно време не верувам да е така, можи само во некои ептен заостанати села или планини
elisabeta - значи толку глупи сваќања имаш! Овде дискутираме за разлики и до сега никој не вреѓал нечиа вера и не пушувал глупости како тебе без аргументи. И јас имам слушнато многу работи ама додека не видам дали е вистина не тресам глупости како тебе! Едуцирај се прочитај има на нет, ако треба па и прашај него да тврдиш вакви работи не сме ние муслиманите болни луѓе! Ама како гледаш интелегенцијата не се мери со религија и тебе религијата не ти дала памет, си ја сакам мојата религија ама при тоа не ги вреѓам другите ги почитувам и ако нешто ме интересира прашувам или читам на нет.
Па кога гледате во заблуда е девојчето зошто не и дадете одговор со аргументи и да ја разубедите? Дадете цитат, некаков аргумент и објаснете каква е работата и дека не е така. А не само и викате не е така, она вика дека така било и што? Празна дискусија.
Еве за Елизабета и за сите други кои сакаат да прочитаат http://www.islamski-centar.org/web/inde ... Sjeyzd5Guk http://www.islamski-centar.org/web/inde ... Itemid=102 Еве ви подолу линк од еден многу убав текст не е ништо ако само прочитате http://www.islamski-centar.org/web/inde ... Sjd8Dd5Guk