A kakva e taa katastrofa? Pojasnimi? Kaj vas svet den e nedelata ako gresam ispravi me i nema nisto loso vo toa edna rabota kazete mi deka e losa ajo ide na molitva kaj mislimanite toj den toa vreme e najsveto a ako nekoj doma mu go polnele mozokot nas protivno i da bide samo bemdisan da misli samo deka negovoto e ispravno togas edna samo rabota kje vi kazam isus hristus kaj vas rekol deka kje dojde prorok uste eden poslen nego a mislel na prorokot muhamed samo on zabranil mnogu raboti i na nekogo ne mu odgovaralo da gi prifati
Све што ни е наредено од АЛЛАХ ќе правиме не 5 пати ако треба и 10 пати во денот ќе се молиме на никого тоа да не го интересира
Жити се не треси зелени. Кај го пишува тоа? Во куранот? Никаде во библијата не се спомнува никаков пророк после Христа. Туку ти кажи ми кој ке се врати на судниот ден, дали мухамед или исус? И зошто баш Исус, ако после него имало појаки пророци. Кажи ми дали Мухамед некого излекувал, дали одел по вода, дали оживеал мртовец, дали му го вратил видот на слеп, дали лечел лепроза и дали воскреснал? НЕ. Епа како е појак од Исус објасни ми?
Абе ти си христијанка,си веруваш во христијанството.Јас сум муслиманка,си верувам во муслиманството.Нормално,секој со своето Не можеш да знаеш ти точно што Мухамед направил или не,од читање има само дел напишено,како што и јас малко имам читено за Исус,сепак не знам се што треба,ама ти па ни малце не знаеш Ако сакаш некој твојата религија да ја почитува,треба и ти други религии да почитуваш,не да зборуваш напразно и да навредуваш кој што направил. Стварно имате некои не знам какви да кажам мислења.Јас никогаш не сум кажала нешто лошо за христијанството,напротив,ја почитувам религијата,ги почитувам само тие луѓе што и мене ме почитуваат а за тие другите не вреди да се нервираш,мора да има и такви И никогаш не сум се карала за разлики меѓу ислам и христијанство,зошто у фаца никој не може а да ми каже. Се надевам и овој коментар нема да ми биде избришан.Позз
Ако сите лекари христијани во недела излезат од работа за да одат во црква, а се платени од твои, наши пари, дали нема да ти пречи?Ако на празник сите христијани од институциите излезат за во црква во сред работно време, дали нема да ти пречи?Ако христијанин колега да речеме ти дојде на работа со кандило како што кажа пример погоре една феминка, дали нема да ти пречи?Дали во Западна Европа во сред работно време се оди на молитва?Дали таму така правите?Дали смеете?На работа јас сум работник и треба да сум професионалец, а верата е приватна работа и се практикува кога си дома.
@Tanjamm не ме сфаќај погрешно ама многу си ми напната дур си на форумот, особено во вакви теми. И сеа ќе ме нападнете со ставот дека секој си има право на свое мислење, и во ред е тоа држи вода меѓутоа кога и да отворам во Религија само ти исправаш криви-дрини и се контраш на секој пост кој не се согласува со твоето мислење. Олабави малку, на форум сме. Го кажа тоа за молењето еднаш, дека ти пречи, не ти се допаѓа или како сакаш и толку. Нема потреба од напнатост и дообјаснување на едни те исти работи по 10 пати. Се разбравме веќе аман.
Јас пред компјутер додека работам читкам фемина и ич не сум напната верувај, само ми е чудно луѓето во 21 век како робуваат на религија. Испран мозок. Тоа што не е во ред, не е во ред и крај. Тоа што за цел нормален свет е настрано, за нив нормално било.
Да признаам се согласувам со блондираниот дел. Ама те имам читано и низ други теми, постојано ги напаѓаш муслиманите што не е во ред. Секој има право на свое мислење и секому по нешто му пречи ама поентата ми беше да не се повторуваме по десетина пати. Јас како читач (викам читач дека ретко, скоро ич не коментирам во вакви теми ама ги читам), секогаш кога ќе отворам сакам да причитам нешто ново, нешто интересно, да научам нешто што не сум знаела, иако не сум верник се интересирам за се и сешто па и за религи. Верувам дека и мене и секој друг ќе му пречи да ги чита од едни исти корисници едни те исти муабети.
Тања твоево веќе премина во ОМРАЗА - иначе секој во службата си има 30 минути ПАУЗА тие 30 минути во ПЕТОК си ги користат за на молитва и што не е ЈАСНО ТУКА??? и во службите повеќе се нормално МАКЕДОНЦИ а другите проценти се мешани националности за 1-2 луѓе за 30 минути што законски имааат пауза ја користат за тоа нема да пропадне ништо .... !!!
Како не се вклопува? И паузата се користи законски ај да ти објаснам гледам не си добро запознаеа... 3 часа пред завршување на работно време и 3 часа по започнување на работно време... И како што реков НИШТО НЕМА ДА ОСТАНЕ НЕСРАБОТЕНО ЗА 2 ЛУЃЕ што ке одат на молитва !
Epa procitaj ja biblijata ja ja imam procitano i biblijata i kuranot i vidov koja e vistinskata vera.na sudniot den nema nikakov isus da se digne i mozda lekuval i sto se prael neznam ja i nie muslamnite znaeme deka bil od gospod praten a ne sin ili kako vikate gospod.procitaj go i kuranot nema da te izede ostani si i natamu hristijanin pa poslen ke debatirame ili treseme zeleni kako ti vikas i ne se sekiraj kaj gospod ne e slucajno mualimani hristojani itd ja ke mu se molam i poklonuvam 5 pati na den a vie produzite cela nedela da se davite u grevovi i u nedela odite kaj popot da gi oprosti grevovite...ps a koj e pojak neznam nikogas ne se tepale haha imam predcustvo deka imas 10 godini
Ние се почитуваме Ние муслиманите велиме дека Иса а.с.-Исус бил муслиман (муслиман-покорен, предаден на Бог) вие велите дека бил незнам и јас што да кажам. Исус никогаш не јадел свинско - вие јадете Исус скоро никогаш не влегувал во Храмот без Јармулк(Верско капче)-Муслиманите носат исти такви капчиња кога одат во џамија.Дали Христијаните кога одат во црква? Исусовите ученици одржувале редовни дневни молитви(Библија 3:1)-Муслиманите редовно ги одржуваат 5-те дневни молитви. Дали Христијаните? Исус постел нешто повеќе од еден месец(Матеј 4:2).-Муслиманите постат во месец Рамазан.Дали Христијаните постат некој месец? Исус ги поздравувал луѓето со зборовите“Мирот нека е на вас(Јован 20:23).-Муслиманите се поздравуваат со зборивте “Есселаму Алејкум“ или во превод“Мирот нека е на вас“ што е исто како Исусовите зборови.Дали Христијаните се поздравуваат така? На Христијаните им е наредено да не зборуваат за ништо во иднина без претходно да речат“Ако Бог сака“(Библија 4:12)-Муслиманите секогаш изговараа“Иншаллах“ што значи“Ако Аллах сака“.Го прават ли тоа редовно Христијаните? На Христијанките им е наредено да ги покриваат главите(Коринтјаните 11)-Муслиманките ги покриваат со шамии главите.Дали Христијанките?
Со неписмени не можам да дебатирам. Очигледно е дека ни куран ни библија си прочитал. А да јас те побивам со цитати, а ти слободно врати некоја страна назад и види што имам пишано и што ТИ пишуа тебе во куранот.
Може си ја чепнала библијата ама КУРАНОТ сигурно не.А колко и да го читаш,верувај никогаш нема да го сватиш. Хахахаххахаххахахх за Тањa не коментирам па и нема што веќе хаххаха,немаш што друго да кажеш,па се запна за едно нешто хахахах ми здосади веќе ќе ти кажам само едно нешто СИ МОЖИМЕ !! Па трескај се ти колко сакаш
Секуларна држава, а? Во петок на молитва едните, другите за слава по дома? Си има денови од одмор и пола саат пауза, кој успее да оди кај сака нека оди, ама работно време си е работно време. Религијата остајте си ја по дома. Ајт.
Абе луѓе вие се слушате ли што тресите ? Толко глупости одамна неам прочитано,ако отидел човекот да се моли има ДОЗВОЛА АКО НЕМА УШТЕ ПРВИОТ ДЕН ЌЕ ЛЕТАЛ ОД РАБОТА. Ниту вие сте газдите ниту знаете што е како е.Ама тоа е пуста омраза за муслимане жалам многу не има и ќе не има.Позз
Сакаат да ти кажат дека излегуваат кога им текне, а не за време на пауза и секако за тоа кога им текне немаат никаква дозвола, ама кај нас се е можно и допуштено очигледно.А точно е не се никакви измислици овие работи.И стварно не е во ред во државна институција од тип на суд да се излегува кога им текне за да се молат, се понашаат ко на пазар тезга да држат, срамота.Не е битно суд ли е не ли е, моли се пред, после работа, за време на пауза, а не кога ти текне. Еве една разлика, која кажува многу.Секоја чест на исклучоците.