Ислам vs Христијанство А што сум ти рекла јас на тебе или нешто што може да ја навреди вашата религија? М? Бог да чува!
Ислам vs Христијанство eve sto veli kuranot za isus sto mislite deka e sin bozji. Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih - ubio ih Allah! Kuda se odmeću? Oni, pored Allaha, bogovima smatraju svećenike svoje i monahe svoje i Mesiha, sina Mejremina, a naređeno im je da se samo jednom Bogu klanjaju - nema boga osim Njega. On je vrlo visoko iznad onih koje oni Njemu ravnim smatraju. Oni žele da ustima svojim utrnu Allahovo svjetlo, a Allah želi vidljivim učiniti svjetlo Svoje, makar ne bilo po volji nevjernicima. On je poslao Poslanika Svoga s uputstvom i pravom vjerom da bi je izdigao iznad ostalih vjera, makar ne bilo po volji mnogobošcima. O vjernici, mnogi svećenici i monasi doista na nedozvoljen način tuđa imanja jedu i od Allahova puta odvraćaju. Onima koji zlato i srebro gomilaju i ne troše ga na Allahovom putu - navijesti bolnu patnju na Dan kad se ono u vatri džehennemskoj bude usijalo, pa se njime čela njihova i slabine njihove i leđa njihova budu žigosala. "Ovo je ono što ste za sebe zgrtali; iskusite zato kaznu za ono što ste gomilali!"
Ислам vs Христијанство Аман бре девојко, Алах може не вика дека Исус е син божји АМА ЗАТОА БОГ ВИКА ДЕКА Е НЕГОВ СИН И ГОТОВО! ТОЧКА! СЕКОЈ ПО СВОЈА РЕЛИГИЈА И ДОСТА ВЕЌЕ СПОРЕДУВАЊА ПРАИШ!
Ислам vs Христијанство Ајде девојки не им пишувајте веќе,гледате дека немаат основна култура и барем на овој ден да не шираат верска нетрпеливост,знам дека се нервирате ама ако немаат публика ќе си ја свиткаат опашката и нема повеќе да предизвикуваат. Ние си знаеме што е нашата вистина и нема потреба да ја докажуваме,со тоа што не навредуваат само ни дава до знаење дека сме подобри и затоа не напаѓаат. Среќни празници на сите Христијани Христос Воскресе..
Ислам vs Христијанство Аиша,ти немаш право да пишуваш невистини за нашата религија,затоа што не веруваш во неа. А и не ме гајле што во куранот пишува за НАШИОТ БОГ, во тоа верувајте си вие, ние НЕ веруваме во вашиот куран, затоа си ја имаме нашта Библија.
Ислам vs Христијанство 20 godini bev hristijanka 6 godini kako sto preminav islam vidov mnogu lazni razboti vo hristijanskata vera ne sme nie krivi krivi se tie,koj ja izopaci biblijata inace site sega ke bevme eden narod i site ke veruvavme vo eden bog nemas da se delime a znaete koj e krvi za toa ? aposotol pavle : KE VI JA PREPORACAM KNIGATA DA JA PROCITATE I SAMI DA JA VIDITE VISTINATA KAKO TOJ JA ISPOCAIL CEKATA BIBLIJA STO BIL LJUBOMOREN NA ISUS KNIGATA GLASI VAKA( DA SE SLEDI PAVLE ILI ISUS) KNIGATA IMA PREDKO 120 STRANICI CINI 200 DENARI I ZA KRAJ SE IZVINUVAM AKO NEKOJ POVREDIV CINETE HALAL
Ислам vs Христијанство Тоа што ти сега изјави дека си предавник за нашата религија го губиш правото да дискутираш на неа и треба да ти биде срам.
Ислам vs Христијанство Кога си била христијанка не те интересирала библијата одеднаш од чиста мира те заинтересирал куранот па си се претопила. Оди лажи некој друг!
Ислам vs Христијанство зошто јас мислам дека сите веруваме во еден ист бог,само некаде тој е алах,некаде исус,некаде буда. не ми е јасно донекаде ги оправдувам сите верувања и на едните и на другите
Ислам vs Христијанство А ако имаш дечко или маж или љубов од исламот,па не си можела со него да бидеш дур преминеш во негова религија не значи дека треба да ја омаловажуваш нашата. Твоја приказна, твој чуден живот. Ти девојко не знаеш ни во што да веруваш веќе испомешано ти е се Алах, Бог, Мухамед, Исус врска немаш веќе.
Ислам vs Христијанство Јас не прочитав некој да ја осуди! Ти девојко бладаш. Од прееска читам и не можам да те разбирам!
Ислам vs Христијанство Јас не судам, јас кажувам дека ГО ГУБИ ПРАВОТО СО САМОТО ПРЕМИНУВАЊЕ ДА ОНА СЕУШТЕ СЕ ЗАМАРА СО НАШАТА РЕЛИГИЈА И ГО ГУБИ! НЕЛИ БОГ Е 1 ВО СЕКОЈА РЕЛИГИЈА? ШТО СЕ ЗАМАРА ТАА СО НАШИОТ? И ДА, ТРЕБА ДА И БИДЕ СРАМ ЗА КОМЕНТИРАЊЕ ОКОЛУ НАШАТА РЕЛИГИЈА КОГА ТАА САМА ВЕРУВАЛА ВО НЕА ВЕЛИ 20ГОДИНИ! А инаку, како тоа 20години христијанка, 6години муслиманка кога има 24години?
Ислам vs Христијанство Зошто се карате? зарем во двете свети книги пишува да се караме меѓу себе и да ја омалжуваме верата на другиот? Зарем нетреба да се цениме меѓу себе? Немојте луге поради ова во светот се прават војни! Јас сум муслиманка но тоа не ми дава за право да се расправам со христијани за нивната вера секој си верува во што сака па немора ние да делиме правда кој греши а кој не
Ислам vs Христијанство Јас не можев да се водржам кога видов какви работи се пишуваат за мојот Бог и Исус не не можев! И НЕМА! Да не почнеа да се расправаат и такви глупости да пишуваат за нашата религија, која е постара од исламот, немаше да продолжам јас.. не трпам невистини
Ислам vs Христијанство Тоа на сите ни е грешката.Ниту ние смееме да кажуваме нешто за вашата вера ниту пак вие
Ислам vs Христијанство Врати се поназад и читај колку трпевме ние против нашата вера и какви невистини и за вашиот Бог и следбеници не рековме ништо, ама пука филмот веќе, немојте луѓе НЕ ПРЕДИЗВИКУВАЈТЕ ВАКВИ КОНФЛИКТИ ЗОШТО НЕМА ДА ОСТАНЕМЕ РАМНОДУШНИ.
Ислам vs Христијанство MENE KE MI SUDI ALLAH A BOG I GOSPOD E EDEN KOJ SE VIKA ALLAH KAKO I DA GO NARECEME TOJ E EDEN ZA CEL UNIVERZIUM NE SUM SLUZELA JAS NIKOGAS NA VASIOT BOG ISUS JAS NIKOGAS U MOJ ZIVOT NE SUM SE MOLELA NA KIPOVI NIKOGAS SUM SE MOLELA NA NESTO STO NE SUM GO VIDELA NA NESTO STO NE GO VIDEL NIKOJ A NE KAKO DENES GO CRTAAT GO SLIKAAT BOG SO BRADA SO NE ZNAM STO OO ALLAH SOCUVAJ ME OD VAKOV PAGANIZAM
Ислам vs Христијанство ооо ти девојко.Да ен си го видела Мухамед? Ние Бог ниту Исус, ама ни ти Алах го немаш видено ниту Мухамед. ЗАТОА НЕ ТУКУ ЗБОРИ БЕЗ ВРСКА! НИЕ НЕ ГО ЦРТАМЕ КАКОВ БИЛ, КАКОВ СИ ГО ЗАМИСЛУВАМЕ! А ТОА ШТО КАЈ ВАС Е ЗАБРАНЕТО, ПА ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ НИ ВО ШТО ВЕРУВАТЕ ТОГАШ НИЕ БАРЕМ ИМАМЕ ВИЗУЕЛНА СЛИКА НА БОГ И СВЕТЦИ, А ТИ? САМО НА ПРИКАЗНИ. И МОРАВ ДА СЕ СПУШТАМ НА ТВОЕ НИВО АМА ТАКА Е.СЕ ИЗВИНУВАМ НА ДРУГИТЕ МУСЛИМАНИ, АМА НИ СИ ГО ВИДЕЛА АЛАХ НИ МУХАМЕД НИТ ИМАШ ПРЕТСТАВА ЗА ЕДЕН ОД НИВ И ЗАТОА СЛОБОДНО МОЖЕШ ДА ЌУТИШ! Слободно нека си оди, кој ја задржува со сила? Нејзина волја си е тоа, никој со сила не ја задржува бог да чува!