Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Различна вера

Дискусија во 'Канта' започната од ian somerhalder, 29 јули 2016.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    Зошто така пишува ? затоа што така ќе неможете да исламизирате повеќе ? Муслиман со Христијанка не е грев а Муслиманка со Христијанин е грев ? Не ме цитирај повеќе те молам несакам да дискутирам понатака со тебе. Иначе оди прочитај првин дека сите сме од крв и месо после читај куран, само вистинскиот најдиго не радикалниот.. позз

2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Па тој не те цитираше :D ти него го цитираш и се караш безврска....
    Темава ехеее кај замина во погрешна насока. Има 300 теми други вакви и во сите се караат луѓево.
    Почитувајте ја и својата и туѓата религија... Толку е тешко тоа? Оладете.

На loveyouuu и Иван404 им се допаѓа ова.
  3. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    Ti mozes da me plukas kolku sakas, samo dozvoli da ti kaza ness..Jas so tatko mi ne zboruvam od mnogu odamna duri pred da se razvedat so majkami..Licno tatko mi majka mi ja tepase za banalni raboti, za jadenje , za nekoj od familijata, bukvalno za gluposti.. Majkami e po vtor pat mazena pak za turcin, toj ja postuva ne vika ne, ama majka mi cela kuka ja cisti sekoj vtor den, jadene pravi 3 pati na denpo 2-3 sorti, svekrva i ja tera da ja kapi duri i apcinja da i nosi vo soba (toa ne e nisto za razlika od prvata sto ja mesase za posle tatko mi da ja tepa)..Jas vera ne smeniv i nikoj ne me natera da smena, naprotiv maz mi koga zamina Arabija mi donese star Kuran kako poklon... Kuran ima procitano, a najinteresno mi bese koga procitav deka sum kafirka, a znaes zosto, koga imav zelba da se pokrija tatko mi ne mi dozvoli, ne znam da se klanjam, e sega muslimanka sum a? Vo Kuran ne pisuva taka, koj ne klanja, koj ne epokrien e kafir.. Sto znaci jas sum kafirka po volja na tatkomi, da bev pokriena i da citav Kuran koga imav volja mozda sega ke imav odgovor kako tvojot..Majkami i kolku jas da sum zgresila za verata, taa pak ke popusti, jas edinstveno ja podrzuvam. Sega objasni mi dali tatko mi ja gledal majka mi kako kralica? (cekam mislenje) Isto taka samo edno semejstvo muslimani znam koi se slagat tolku ubavo sto nikogas ne sum slusnala niedna kavga. Vo drugo semejstvo tatkoto so shtrafciger frli po kerkata za banalna rabota ( za pari, a lugjeto vo Evropa se). Ti mozda si opkolena vo semejstvo so ljubov ama jas ne, vo moeto srce imalo tolku mnogu omraza sto duri sega se povlekuva. I za SEKSUALNO VNIMANIE, dali ti sakas mazot da te pomine na 5 min i da ti go svrti grbot da si spie? ( ni so Kuran ne e dozvoleno samo mazot da zavrsi rabota a zenata ne) Neli i ti imas cuvstva imas potreba da bides baknata, zadovolena? Epa da mene mi e do toa, bidekji od MORAL, a ne od verski ucenja ne sakam da bidam potoa kurva. KOga maz mi e bi me zadovolil, sto so mene, sto so moite cuvstva? Za da ja skroti mojata omraza, da mi go napolni srceto so ljubov, da mi pomaga, da ne me maltretira se najde toj, i da go sakam premnogu, i lazno ne se tesam voopsto. Sekoj si go bira patot sto go saka, a jas go izbrav i ne zalam ma kolku i da me pluka nekoj i da mi pravi problemi

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    119
    Јас од прееска ти викам да не ме цитираш ти продолжи
    Не ме учај ти мене што да читам прочити си ти ако сакаш да знаеш повеќе.позз

На Sanya20 и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  5. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    119
    Прочитај поубаво кој прв цитирал,си прескокнала.

На Sanya20 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    Боли вистината а ? Уште еднаш ќе те цитирам ДА НАУЧИШ ДЕКА СМЕ ОД КРВ И ОД МЕСО СИТЕ !

7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Па ваљда христијанка ако појде кај муслимани ќе роди муслиман, а ако мусимнка појде пак христијани тогаш ќе роди христијанин... За да не се множи христијаството не смее муслиманка кај друга вера... Претпоставувам :)

На fallenangel, Bitter-Sweet и Иван404 им се допаѓа ова.
  8. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.099
    keep-calm-and-chill-out-dude-3.png

На Sanya20 и Meliha. им се допаѓа ова.
  9. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    241
    И? Зошто твојот татко је тепал мајка ти,сите муслимани така прават со своите жени?

10. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    Зошто немал ни основно завршено,толку му сече, не е до муслиманите и тие се како нас, сите сме исти.

На mime87 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    Zatoa sto taka pushuva vo Koranot. Skoro site muslimani se vodat spored toa sto go pishuva tamo. Cel zivot im e kako shablon, spored napishanoto i ne poglednuvaat levo ili desno. Tesko e da se sfati za onie sto mislat slobodno.
    Ne se trudi da objasnis.

12. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    poveketo so koi bev opkruzena da, veke kazav.. samo edno semejstvo od site sto gi znam bese harmonicno, drugite voopsto ne

13. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    241
    Ама тоа било кај тебе и во твојата околина АМА НЕ СЕ СИТЕ МУСЛИМАНИ ИСТИ ! Еве мојот не е,на @Meliha. не е како што кажа,на @Zeynep не е.на @Emotional123 верувам и на неа не е ...Па како можеш така зборуваш?Правилно ли е?:)

14. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Баш добар совет, секоја чест :clap:.
    Не е проблемот што ќе имаат секс со муслимани, проблемот е што ќе бидат обележани и после тие девојки никој нема да ги есапи ни 2 %.

На fallenangel, Bitter-Sweet и La.loca им се допаѓа ова.
  15. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    Po ona sto jas go imam doziveano DA

16. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    241
    Девојко тоа е само твој живот.Не суди по другите според твојот многу грешиш.И глупаво е така да пишуваш за муслиманите,многу просто изгледа.

17. Solventna

Solventna Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    169
    Затоа што така им одгоара на мажите затоа тоа што го пишува во куранот го толкуваат како нив им одговара.. Жените мораат да бидат понижени и да ја трпат тортурата поради тоа што и законите во муслиманските земји ја сведуваат жената на обичен роб, ако на тоа се додаде и финансиската состојба на жената, јасно е зошто со векови мораат да ја трпат обесправеноста.

На ell, smb asr и Иван404 им се допаѓа ова.
  18. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    pisav sto mislav od ona sto go imam videno, ne e samo za muslimani, ima i hristijani takvi, i voopsto na balkanot.. ne se loso ,ama ne e i harmonicno:( zalam

19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.099
    Татко ти не е повеќето- единка.
    Прави што сакаш девојко, биди со кого сакаш, ако сакаш и вера смени уво да не ти чуе ако тоа ти прија.
    АМА не зборувај на тој начин за СИТЕ муслимани. Мене не ме тепал ни татко ми, ни дечко ми ни никој. Ниту никого во моја околина. Ако имаш тешко детство- жал ми е, но не е крива верата туку татко ти.

На Иван404, Sanya20, smb asr и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.577
    Da vo pravo si, no sepak od kade sto sum jas, vo okolinata kade sto bev sekogas imase i drugi ne skladni semejstva, znaci ne bev samo jas, pa da imam vakva slika kako tvojata:)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.