Различна вера

Discussion in 'Канта' started by ian somerhalder, Jul 29, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Иван404

Иван404 Активен член

Зошто така пишува ? затоа што така ќе неможете да исламизирате повеќе ? Муслиман со Христијанка не е грев а Муслиманка со Христијанин е грев ? Не ме цитирај повеќе те молам несакам да дискутирам понатака со тебе. Иначе оди прочитај првин дека сите сме од крв и месо после читај куран, само вистинскиот најдиго не радикалниот.. позз

2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Па тој не те цитираше :D ти него го цитираш и се караш безврска....
    Темава ехеее кај замина во погрешна насока. Има 300 теми други вакви и во сите се караат луѓево.
    Почитувајте ја и својата и туѓата религија... Толку е тешко тоа? Оладете.

loveyouuu and Иван404 like this.
  3. smb asr

smb asr Популарен член

Ti mozes da me plukas kolku sakas, samo dozvoli da ti kaza ness..Jas so tatko mi ne zboruvam od mnogu odamna duri pred da se razvedat so majkami..Licno tatko mi majka mi ja tepase za banalni raboti, za jadenje , za nekoj od familijata, bukvalno za gluposti.. Majkami e po vtor pat mazena pak za turcin, toj ja postuva ne vika ne, ama majka mi cela kuka ja cisti sekoj vtor den, jadene pravi 3 pati na denpo 2-3 sorti, svekrva i ja tera da ja kapi duri i apcinja da i nosi vo soba (toa ne e nisto za razlika od prvata sto ja mesase za posle tatko mi da ja tepa)..Jas vera ne smeniv i nikoj ne me natera da smena, naprotiv maz mi koga zamina Arabija mi donese star Kuran kako poklon... Kuran ima procitano, a najinteresno mi bese koga procitav deka sum kafirka, a znaes zosto, koga imav zelba da se pokrija tatko mi ne mi dozvoli, ne znam da se klanjam, e sega muslimanka sum a? Vo Kuran ne pisuva taka, koj ne klanja, koj ne epokrien e kafir.. Sto znaci jas sum kafirka po volja na tatkomi, da bev pokriena i da citav Kuran koga imav volja mozda sega ke imav odgovor kako tvojot..Majkami i kolku jas da sum zgresila za verata, taa pak ke popusti, jas edinstveno ja podrzuvam. Sega objasni mi dali tatko mi ja gledal majka mi kako kralica? (cekam mislenje) Isto taka samo edno semejstvo muslimani znam koi se slagat tolku ubavo sto nikogas ne sum slusnala niedna kavga. Vo drugo semejstvo tatkoto so shtrafciger frli po kerkata za banalna rabota ( za pari, a lugjeto vo Evropa se). Ti mozda si opkolena vo semejstvo so ljubov ama jas ne, vo moeto srce imalo tolku mnogu omraza sto duri sega se povlekuva. I za SEKSUALNO VNIMANIE, dali ti sakas mazot da te pomine na 5 min i da ti go svrti grbot da si spie? ( ni so Kuran ne e dozvoleno samo mazot da zavrsi rabota a zenata ne) Neli i ti imas cuvstva imas potreba da bides baknata, zadovolena? Epa da mene mi e do toa, bidekji od MORAL, a ne od verski ucenja ne sakam da bidam potoa kurva. KOga maz mi e bi me zadovolil, sto so mene, sto so moite cuvstva? Za da ja skroti mojata omraza, da mi go napolni srceto so ljubov, da mi pomaga, da ne me maltretira se najde toj, i da go sakam premnogu, i lazno ne se tesam voopsto. Sekoj si go bira patot sto go saka, a jas go izbrav i ne zalam ma kolku i da me pluka nekoj i da mi pravi problemi

blueeparadise likes this.
  4. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Јас од прееска ти викам да не ме цитираш ти продолжи
    Не ме учај ти мене што да читам прочити си ти ако сакаш да знаеш повеќе.позз

Sanya20 and Bitter-Sweet like this.
  5. Meliha.

Meliha. Истакнат член

Прочитај поубаво кој прв цитирал,си прескокнала.

Sanya20 likes this.
  6. Иван404

Иван404 Активен член

Боли вистината а ? Уште еднаш ќе те цитирам ДА НАУЧИШ ДЕКА СМЕ ОД КРВ И ОД МЕСО СИТЕ !

7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Па ваљда христијанка ако појде кај муслимани ќе роди муслиман, а ако мусимнка појде пак христијани тогаш ќе роди христијанин... За да не се множи христијаството не смее муслиманка кај друга вера... Претпоставувам :)

8. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

keep-calm-and-chill-out-dude-3.png

Sanya20 and Meliha. like this.
  9. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

И? Зошто твојот татко је тепал мајка ти,сите муслимани така прават со своите жени?

10. Иван404

Иван404 Активен член

Зошто немал ни основно завршено,толку му сече, не е до муслиманите и тие се како нас, сите сме исти.

mime87 likes this.
  11. ell

ell Истакнат член

Zatoa sto taka pushuva vo Koranot. Skoro site muslimani se vodat spored toa sto go pishuva tamo. Cel zivot im e kako shablon, spored napishanoto i ne poglednuvaat levo ili desno. Tesko e da se sfati za onie sto mislat slobodno.
    Ne se trudi da objasnis.

12. smb asr

smb asr Популарен член

poveketo so koi bev opkruzena da, veke kazav.. samo edno semejstvo od site sto gi znam bese harmonicno, drugite voopsto ne

13. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Ама тоа било кај тебе и во твојата околина АМА НЕ СЕ СИТЕ МУСЛИМАНИ ИСТИ ! Еве мојот не е,на @Meliha. не е како што кажа,на @Zeynep не е.на @Emotional123 верувам и на неа не е ...Па како можеш така зборуваш?Правилно ли е?:)

14. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Баш добар совет, секоја чест :clap:.
    Не е проблемот што ќе имаат секс со муслимани, проблемот е што ќе бидат обележани и после тие девојки никој нема да ги есапи ни 2 %.

fallenangel, Bitter-Sweet and La.loca like this.
  15. smb asr

smb asr Популарен член

Po ona sto jas go imam doziveano DA

16. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Девојко тоа е само твој живот.Не суди по другите според твојот многу грешиш.И глупаво е така да пишуваш за муслиманите,многу просто изгледа.

17. Solventna

Solventna Активен член

Затоа што така им одгоара на мажите затоа тоа што го пишува во куранот го толкуваат како нив им одговара.. Жените мораат да бидат понижени и да ја трпат тортурата поради тоа што и законите во муслиманските земји ја сведуваат жената на обичен роб, ако на тоа се додаде и финансиската состојба на жената, јасно е зошто со векови мораат да ја трпат обесправеноста.

ell, smb asr and Иван404 like this.
  18. smb asr

smb asr Популарен член

pisav sto mislav od ona sto go imam videno, ne e samo za muslimani, ima i hristijani takvi, i voopsto na balkanot.. ne se loso ,ama ne e i harmonicno:( zalam

19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Татко ти не е повеќето- единка.
    Прави што сакаш девојко, биди со кого сакаш, ако сакаш и вера смени уво да не ти чуе ако тоа ти прија.
    АМА не зборувај на тој начин за СИТЕ муслимани. Мене не ме тепал ни татко ми, ни дечко ми ни никој. Ниту никого во моја околина. Ако имаш тешко детство- жал ми е, но не е крива верата туку татко ти.

20. smb asr

smb asr Популарен член

Da vo pravo si, no sepak od kade sto sum jas, vo okolinata kade sto bev sekogas imase i drugi ne skladni semejstva, znaci ne bev samo jas, pa da imam vakva slika kako tvojata:)

Thread Status:
Not open for further replies.