Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Различна вера

Дискусија во 'Канта' започната од ian somerhalder, 29 јули 2016.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    241
    аха си имала сретнато добро:D

2. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Тоа како мажот муслиман ја тепа жена му на турска серија го видовте?
    Дај не зезајте, комшијата под мене што беше христијанин, ја тепаше жена му, прокоцка се и на крај ја избрка од дома. Дали тоа значи дека сите христијани сме пијаници, коцкари и насилници?
    Мислам, веќе не ни вреди да пишувам на темава, ќе си се држам до она моено. Да беше паметен ќе сфатеше. Толку. @ian somerhalder, се надевам дека ќе бидете среќни, најпрво гледај си ја твојата среќа, колку и да звучи себично. ♡

На Antolinaa, theowndemon, mime87 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.766
    Допаѓања:
    173.052
    Маж муслиман може да земе жена еврејка, па и сите останати, жена муслиманка не може ништо освен муслиман...барем официјално.
    Таков пример и познавам, живеат во Абу Даби..

4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.099
    Значи ако раскинат врска муслиман и христијанка- он ја искористил за секс, девојката никогаш не е крива- он е копилето. А ако раскинат христијанин и христијанка- па раскинале ете, не им одело...хех

На Sanya20, Zeynep и ian somerhalder им се допаѓа ова.
  5. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Ne potencirav za mestanite, a ima I sekakvi slucaevi opsto go kazav toa bidejki I tamu ziveam mozam da kazam sega,tocno e deka ima luge od site strani na svetot I poveke se mesani brakovi, no tamu nikoj ni te znaj ni te poznava I sekoj si gleda kako mu cadi ocakot,na kaj kraeva koj sme nie lugeto da sudime za necie sklucuvanje na brak be,site sme isti pred boga I samo toj mozi da sudi na nekoj....
    Za osuduvanjata na nekoi drzavi neznam ama znam za osuduvanjata na Balkanot I gledam...

6. darko clash

darko clash Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2016
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    191
    Ја мислам дека ти сама себе се лажеш.За дечкото муслиман бараш совет у темата за силување,се плашиш да не те искористи а во оваа тема све ти е идеално @ian somerhalder

На Nausicaa, fallenangel и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  7. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Па ако некоја Македонка е во врска со муслиман веднаш сите ќе помислат дека тој ја користи за секс, како ќе им докажеш на луѓето дека си немала секс со него??. Едноставно ваквите несериозни врски немаат никаква смисла, и може само да ти нанесат штета, а немаш никаква корист. Само парови кои се решени по секоја цена да бидат заедно во врска а потоа и во брак можат да успеат, ама треба да бидат подготвени на секакви препреки.

На fallenangel, Bitter-Sweet и H.VAGA им се допаѓа ова.
  8. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    6.776
    Pa imam zatoa sto ziveam vo naselba kade pogolem del se muslimani.ne sum slepa pa da ne znam sto se slucuva.

9. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    241
    Факт е дека се покоруваат на мажот?:^)
    :tmi::D:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

10. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.099
    Многу зависи како ти го разбираш зборот покорност.
    Знам жени муслиманки и македонки кои не смеат да мрднат, а знам и од нормалните.
    Толку се луѓето ограничени па не разбираат дека СЕ Е ИНДИВИДУАЛНО?

На Zeynep, Sanya20 и Ketchup им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.766
    Допаѓања:
    173.052
    Какво е ова примитивно мислење?
    Ќе помислеле дека ја користел само за секс хаха

Абе ебете си се и ич да не ви чуе. Ако ви е убаво на душата и на долната, што ви е гајле што ќе речат комшиите?!

12. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    6.776
    Zosto togas koga zenata znae deka mazot ja izneveruva ne go ostavi?

13. Solventna

Solventna Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    169
    Јас лично ги осудувам и тие врски „од љубов“ се додека не видам како ќе реагира ако сестра му биде со христијанин воопшто не му верувам. Тие кога ќе дознаат дека некоја нивно женсо во фамилија оди со христијанин знаеш што прават?
    Одлично кажано, ама тие девојки не се баш искористени туку едноставно си се радодајки и матрејалистки.
    Некој спомна дека сите сме исти и дека не треба да правиме разлига кој од која вера е?
    Па тогаш зошто бог созда толку многу вери? Покрај тоа што сме сите луге сепак се разликуваме едни од други, културолошки, верски, имаме различни обичаи.........
    За мене партнер од друга вера не доага предвид, додуша има и одредени етникуми со кои никогаш не би била во врса ама да не одиме во детали.
    За да градиме отворено општеств потребни се отстапки од двете страни, а не само од едната.
    Колку што гледам 90% е разликата во тоа колку христијанки одат со муслимани и обратно тоа говори колку ние христијанките во мегувреме сме заборавиле на нашата вера, што оопшто не е добро.

На fallenangel и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  14. Sanya20

Sanya20 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    241
    Сите жени не се исти.Не можеш ти да знаеш што се случува во туѓите бракови.До самата жена е дали ќе го остави или не,дали има гордост или не,не е работата да е муслиманка или не до ЖЕНАТА Е.
    Во кој свет живееш:?:

На Dust и mime87 им се допаѓа ова.
  15. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.099
    Па во многу случаи причината е иста како и кај христијанките- децата. А не дека нема разводи и кај нас, особено не во денешно време.

На Sanya20 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    Грев направила што е со машко од друга вера? Зошто грев, ајде објасни зошто е тоа грев? Тоа го сметаат за грев радикално воспитани муслимански семејства. Се кладам дека врска немаш за твојата вера ни 10%
    Христијанин не се станува со одење во црква ни Муслиман со одење во џамија...

На ian somerhalder му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.099
    А дали членката од погоре е радикална христијанка? Битер- свит

18. Solventna

Solventna Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    169
    Девојката само кажа дека голем дел од муслиманките се потчинети на мажите што е факт, тука не треба многу мозок за да сфати дека е така. И, тоа тука кај нас, а тек замисли како е во муслиманските земји од блискиот исток каде жената се третира како роба.

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.808
    Допаѓања:
    6.776
    Razlikata e vo toa sto ako nekogas se sluci da stavam kraj na brak moite ke me podrzat bez razlika koj sto ke zno
    Razlikata e toa sto mene ne mi e gajle kakov ke bide covekot sto ke se omazam.koja vera ke bide.koja nacionalnost.i ako nesto me funkcionira kako sto treba mozam da stavam kraj bez oko da mi trepne.kolku i da me osuduva okolinata moite sekogas bi stoele do mene i bi me podrzuvale.dali e isto i kaj vas?mozes li so koj sakas da se omazis?ako nekogas dojde do razvod tvoite bi zastanale li do tebe?ili pobitno ke im e sto misli okolinata.

20. Иван404

Иван404 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    123
    Сите кои мислат лошо и не признаваат друга вера јас ги сметам за радикалци, а и така е.. Ако добро сте ја прочитале Библијата или Куранот сетете се што пишива за другите религии безразлика која...

На mime87 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.