Многу убава тема, сега ја забележувам. Прочитав една ваква книга и не беше страшно читањето како што мислев Дали некој ги има книгите : Папата Јована,Ти не знаеш да сакаш-Сузан Елизабет Филипс, нешто од Дајен Чемберлен, Крвна врска од Сидни. Шелдон и од Кристин Хана. Нешто и од мене што ми остави впечаток, патем и ако некој друг има ваков тип на книги нека ги постира(ако сака)
Имам ПДФ фајл од книгите Вамприска Академија сите 6 дела. (Првите два дела се достапни во библиотека на македонски јазик. Вампирска Академија и Студенина. ) Крвни врски сите 6 дела. Тигарска Клетва сите 4 дела. Хотел Руби. Сите 4 дела од Молчи Молчи. ( Првите два дела се достапни во библиотеките на македонски јазик. Молчи Молчи и Крешендо.) Опасни лаги. Црн Мраз. Најтемните умови. Градот на коските. Црвената Кралица. Тронот од стакло. Сите се на англиски јазик , доколку некоја од наведениве ве заинтересира слободно прашајте што ве интересира и побарајте.
https://www.goodreads.com/author/show/73629.Robert_Schwartz Од овој? Би нашла само пдф/епуб формат на англиски јазик.
Dali gi ima nekoj od William P. Young "Cross roads" i "Eve" ama na makedonski ili srpski (hvatski,nebitno..)?? Ja procitav Koliba (golema blagodanost do @AnaKarenina ), mnogu mi se dopadna pa baram i nesto drugo od avtorot.. ???
@Tatjana95 Tука ги има и двете книги, само претходно мораш да се зачлениш за да ги видиш линковите. http://www.balkandownload.org/topic/29975-william-p-young/?hl=koliba
Fala ti! Eva ja simnav uspesno, drugata bila otstraneta, navodno...Ama ne e problem, ke ja baram na drugo mesto
А можеш да им пратиш порака дека линкот не важи. Јас така имам направено.И ја имаат ставено книгата на друг линк.
Имам доста книги во .pdf и .epub формати, повеќето се на англиски, имам некои и на српски. Не можам да ги прикачувам тука сите, па само ќе наведам еден дел од авторите ги имам, па ако некоја ви фати око кажете ќе ја постирам: Cassandra Clare (на англиски) - The Mortal Instruments (сите 6), The Infernal Devices (сите 3), The Bane Chronicles (сите 10), Tales from Shadowhunter Academy (сите 10), Lady Midnight, The Shadowhunters Codex, Shadowhunters and Downworlders George R. R. Martin (на англиски) - A Song of Ice and Fire (сите 5) J. K. Rowling - Harry Potter (сите 7 - на српски), Casual Vacancy (на англиски) Kami Garcia & Margaret Stohl (на англиски) - Beautiful Creatures (сите 4) L. J. Smith (на англиски) - The Vampire Diaries (13 книги, ваљда се сите делови) Lauren Kate (на англиски) - Fallen (сите 6) Nora Roberts (53 книги, на англиски) Richelle Mead (на англиски) - Vampire Academy (сите 6) Stephenie Meyer (на англиски) - Twilight Saga (сите 4) Susan Elizabeth Philips (20 книги, на српски) Suzanne Collins (на англиски) - The Hunger Games (сите 3) Veronica Roth (на англиски) - Divergent (сите 3) Edgar Allan Poe - собрани дела, на англиски Emilie Autumn - The Asylum for Wayward Victorian Girls (на англиски) Emily Dickinson - собрани поеми, на англиски Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock Holmes (собрани дела, на англиски) William Shakespeare - собрани дела, на англиски Stephen Chbosky - The Perks Of Being A Wallflower (на англиски) J. R. R. Tolkien - The Hobbit (на англиски) Vera Brittain - Testament of Youth (на англиски) Tim Tharp - The Spectacular Now (на англиски) Francis Scott Fitzgerald - The Great Gatsby (на англиски)
Дечки секаде пребарав и никаде не ја најдов '' Споменка '', било кој дел. Доколку ѓи има некој го молам да ми ѓи прати, би бил бескрајно благодарен.
Дeвојки дали нeкоја од вас ја има Илијадата на макeдонски во pdf формат? Би ви била бeскрајно благодарна.