Linwood Barclay - never look away некој има идеја каде да ја барам на која страна, или случајно ако ја има ако може да ја стави? Фала ви
Да ја освежиме малку темата, еве две книги што ги симнав, а според кои се снимени две доста актуелни серии. Едната веќе ја изгледав и сега ќе ја читам книгата, а за другата се мислам дали прво да ја читам или да ја пуштам серијата
Мишелке јас ја имам на српски ама не можам да ја прикачам, преголема е. Ако сакаш пиши ми лп да ти ја пратам по меил
Пак јас на темава. Ја најдов денеска Milk and honey - Rupi Kaur во mobi верзија. Ако ја сака некој нека ми пише
Се извинувам за оф топик ама имам едно прашање: моментално сум во Германија, и бидејќи тука има многу строги забрани за пиратерија и илегални downloads, како оди за симнување на пдф еве пр. од темава, дека нели и тоа е кршење авторски права? Некој подетално нешто?
Дали некој ја има My Name is Mahtob ? Ја прочитав Not without my daughter и сакам да прочитам што имаат да кажат останатите членови, вклучувајќи го и Moody, чија книга е Without my daughter.
Дечки, на странава нема што нема... српски превод е на сите книги. http://eknjigedownload.blogspot.mk/
Еве ја во соодветната тема @CameliaMiller Доколку е некој друг заинтересиран, книгава е автобиографија на англиската писателка Vera Brittain, а раскажува за нејзината младост во време на I Светска Војна, војната, семејството, љубовта и загубата. Снимен е и истоимен филм во 2014г., со Alicia Vikander и Kit Harington во главните улоги.
Дали некој ја има My briliant friend од Елена Феранте? На македонски, англиски, српски/хрватски, сеедно.
А да не ги имаш и третиот и четвртиот дел (Those who leave and those who stay и The story of the lost child)?
Некој да не има случајно некои од овие книги: - Знаеш ли да чуваш тајна - Софи Кинсела - Старомодниот водич за љубов и романса - Кристи Гринвуд - Го сакам Њујорк - Линдзи Келк - Го сакам Париз - Линдзи Келк - Го сакам Холивуд - Линдзи Келк - Го сакам Лондон - Линдзи Келк - Го сакам Вегас - Линдзи Келк Или пак некоја друга романса со среќен крај