12 книги се. Еве го списокот, си ги запишав, оти ми се повеќето на Киндл, не го паметам редот. Во заградите кај две книги се алтернативни наслови. Кај нас мислам дека се преведени првата, седмата и осмата, ако фали некоја поправете ме.
Фала многу. Поврзани ли се дејставата? Во смисла, една книга завршува а друга продолжува со настаните?
Моментално ја читам втората, The apprentice. Се надоврзува на првата, истите ликови (плус минус некој), ама дејството е слично. Првата си има своја приказна, втората книга исто, ама ја надополнува првата. За следните книги не знам, допрва ќе видам.
Дали можеби некој знае каде има некоја книга од Милорад Улемек Легија или знае каде да ја најдам во електронска форма
Дали некој ја има трилогијата "Господарот на прстените" на Македонски јазик во, .pdf формат? Или ако некој ги има книгите и ги продава, нека ми пише.
http://www.makedonika.mk/Default.aspx Веб страна со онлајн бесплатни книги, скоро сите се од македонски автори, ама може да се најде некоја и од странски автор.
Некој има ли астролошки книги во ПДФ? Или не мора ПДФ, ако знаете од каде во МК можам да купам? Моментално имам во ПДФ од Сергеј Николаевич Лазарев, сите книги. Прочитав 2 од телефон, очи ми испаднаа, останатите ќе ги копирам. Ако некој сака нека ми пише, на хрватски се.