Ja baram knigata Buy the fucking lilllies : And other rituals to fix your life from someone who's been there od Tara Schuster
Веројатно некој веќе го пишал ова претходно, но најголемата библиотека и за стручна литература и за белетристика (барем на англиски) е library genesis (libgen, наставките се менуваат зашто ги затвораат серверите поради пиратство). Прееска прочитав дека и z-library е вратен, иако таму има нешто помалку книги (барем кога сум барала учебници).
Пробувам да спуштам книга од z-library, но не ми дава. Го нема копчето за download или како и да беше не се сеќавам точно, стои само log in to zlibrary. Треба сега да се логираш за да можиш да спушташ книги?
Треба да симнеш апликација и преку неа симнуваш. Ама тоа оди преку пребарувачот Тор. Јас прекинав да го користам оти ми дојде многу комплицирано и се откажав.
А безбедно е? Читав нешто дарквеб на гугл... Искрено, не ми треба за многу често, книги симнувам еднаш во 4 месеци, така да не би ми било проблем да си симнам што треба
Па ок беше, ама не го користев долго, го форматирав компјутерот и не го симнав пак. Симнувам од oceanofpdf, има таму доста книги.