Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Разочарани од љубовта...

Дискусија во 'Сингл' започната од kamikazus, 6 јуни 2011.

1. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    na zalost nema ni da vidis , ni da vidam , ni da vidiT nekoja .....

2. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Последниов пат многу се разочарав од веке мојот бивш партнер и воопшто од љубовта. Ја имаше сета љубов на свет од моја страна, а тој не знаеше да ја искористи ко што треба. И така јас останав виновна, лошата, идиотката и уште не знам што. Ме дотолчија посебно последните настани. Не знам дали ке сакам ден ден пак како него толку силно и дали ке дадам се од себе, ама знам дека сега не се предавам да го преболам. На добар пат сум.

Се прашував што е проблемот? дали е до мене, дали е до него, со денови правев анализи и се прашував како тоа некој бараат љубов искрена а на крајот ја отфрлаат? али веќе не.

На Bellaa1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Љубовта не треба да се искористува туку треба да се вреднува, следен пат зачувај дел од љубовта што ја имаш кон другиот и не му ја нуди безрезервно. Затоа што си разочарана те разбирам како се чувствуваш затоа што досега зад себе имам оставено 4 пропадните врски од кои од сите сум била повредена и сум се разочарала и секогаш сум се откажувала од тоа повторно да започнам врска ама ете по одреден временски период ќе се појави некој ќе се препуштам пак во тие води и секоја следна врска излегува полоша од претходната и на крај пак ја си ја чукам главата од ѕид :headbang:а тие си уживаат и не се замараат ко да не постојам. Едно нешто нека ти биде утеха, биди своја, среќна еден ден ќе се појави некој кој вистински ќе те сака и почитува. Не знам колку години си но верувам дека си млада ќе дојдат и убави денови.

Мене лично многу ме погодуваат неуспешните врски затоа што мислам дека времето ме гази со годините, и притисокот од околината околу мене со прашања од типот што пак ли си сама, колку години си веќе, деца треба да раѓаш е огромен прават да се чувствувам ко мене да ми фали нешто во главата па секогаш се завршува така како што завршува:?:

На MiloMalo, anakonda88 и presiosaP им се допаѓа ова.
  4. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.993
    Сите ги помина, а?:angel:

На Hipica, Anon и joy1 им се допаѓа ова.
  5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Потполно ве разбирам. Ама се додека така се чувствувате ко да сте очајни по љубов, животот нема да ве изненадува со позитивни моменти. Не се врти животот само околу мажите ... Исполнувајте си ги сопствените желби, приоритети прво, па после и на другите. Нема ништо лошо во тоа да си сам, а исполнет на секое поле.
    И, на крај ... секој со својата среќа. :)

На Bellaa1234, Hipica, glosipgirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.959
    Допаѓања:
    90.252
    ...не баш сите ;)

На Hipica, joy1 и Umbrella22 им се допаѓа ова.
  7. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Како велат Што ти вредат сите успеси на овај свет кога очите кои ги љубиш не се таму да те видат...
    Многу е тешко кога си бил со некој години,си споделил и преживеал многу работи,мислиш дека го познаваш но на крајот те предава те изневерува кратко речено те убива на некој начин,излегува дека воопшто не си го познавал бидејќи никогаш не си ни помислувал дека е спремен нешто да ти направи зад грб, нешто грозно жално и тажно...И не не треба поради тоа да се биди огорчен никако треба да се има сила и за понатаму бидејќи нели не е крај на светот и животот продолжува.
    Но толку си изморен што ти треба време да се одмориш да ја одмориш душата и срцето, за да можиш повторно да веруваш и сакаш не е лесно и едноставно сите тоа го знаеме...
    Јас моментално се чуствувам убаво во сопствената кожа,се чуствувам убаво и психички и физички не е секогаш морално да се биди со некој за да направи да се чуствуваш добро и убаво,за чудо кај мене беше обратно кога заврши долгогодишната врска со тек на време се средив и прихички и физички како никогаш до сега лицето ми блеска имам многу самодоверба нешто кое го изгубив додека бев во таја врската, тоа како изгледам сега излегува одвнатре од тоа како се чуствувам, и сега спремна сум да почнам нов живот и возбудена...
    Ако речам дека пресреќна сум што сум сама можеби ќе излажам,но да сакав да бев со некој сега ќе бев имав 2 шанси поминаја како мали авантури бидејќи едноставно не бев спремна за ништо, се изолирав од све и сите освен од моите најблиски,ми требаше време да оздравам едноставно,но сега кога му дадов на времето време можам повторно да сакам и да се предадам на некој,се разбира и сум со едно искуство големо плус кое многу време ме кошташе но што да правам неможам времето да го вратам назад нели?
    За тоа што ќе зборувал некој и како ќе зборувал искрено да ви кажам ме заболе,секој нека си гледа за себе за секој има по нешто да се зборува затоа подобро јазикот зад заби да се чува...

На Dust, presiosaP и anakonda88 им се допаѓа ова.
  8. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Јуле во исполнување на своите приоритети сум си наоѓала утеха, да не речам се мавав во гради со тоа ја еден ден човек ќе станам , ќе бидам успешна и тогаш ќе биде се ко што треба , ќе бидам почитувана но секоја вечер пред да заспијам една мислам ме измачува што ми вреди успехот кога немам со кого да го споделам и да се радувам со некого. Што ќе ми вреди позиција, кариера , пари и луксуз ако немам семејство, ако немам дечиња верувај не е сеедно. Можеби и звучам очајно по љубов но пак ќе речам празнотија, осаменост, отфрленост не е лесен товар на грб да го носиш сам, најмногу ме боли зашто сум се трудела, сум вложувала се да биде ко што треба ама пак не вредело...додека други кога ќе видиш во секоја смисла се посреќни и поценети како личности. Неможам да престанам да се обвинувам и да се прашувам се досега како може мене да ми се случи, зошто ама одговор немам да сум некое злобно, курвиште, да изневерувам , да навредувам, да се изживувам па нека ми биде се од глава удрено што ми се случило ама тоа е се добрите ги снаоѓа ,текот на реката не се менува, со сила убавина не бива како треба да биде ќе биде...

На julie77 и anakonda88 им се допаѓа ова.
  9. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Во право си, не баш сите...ете на пример принцот од Пепелашка или од Снежана или од Сирена абе души се 8) не знам како може да помислите дека сите се ѓубриња.

10. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    vo pravo si , ne treba da se bide opsednat samo so ljubov i so maskite :)

11. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    mojata prikazna ..... :(

12. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.959
    Допаѓања:
    90.252
    Ако ве разочарале 2ца или 3ца во љубовта неможете да кажете дека сите се ѓубриња или дека сите се исти :)

На Hipica, joy1 и marama им се допаѓа ова.
  13. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Јасно ни е на сите дека љубовта го исполнува и живнува човека. Ама, не е тоа ни пазар. Едноставно љубовта се случува ненадејно, спонтано, неочекувано. А додека тој момент се случи треба да се живее животот, не да се преспие. Да, љубовта е важна. Ама се случува сама по себе. До тогаш едноставно борете се и живејте за себе и своите потреби.

На Hipica, glosipgirl, tessie и 2 други им се допаѓа ова.
  14. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    nema vistinska i prava ljubov vo denesno vreme , sum gi gledala i deckovcite na moite drugarki kako gi izneveruvaat no sum molcela za da ne gi rasturaat vrskite vo sto tie mislea deka se vistinski....

15. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    ovie soveti ke gi primenam , da vidam kolku se uspesni :)

16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Добро, да, има некои што се фини, нежни, внимателни и баш тие се или педери или не се заљубени во тебе....а овие секојдневно што ги гледаме за жал такви се, сите се исти.

17. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    ве молам сите вие што сте happi in love , да не си игррајте мајтепи со нашите изјави и да турате сол на раната , слободно напуштете ја темава и оставете не ние што имаме проблеми да си дискутираме за нашите маки , и ви посакувам никогаш да немате како нас ваков проблем!

Чао -Пријатно

На Hajdi22 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    Полека бе, полека... уште не сте ме запознале мене 8)

па да видите што е право ѓубре :P:P:P

На Hipica и Arthur им се допаѓа ова.
  19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.364
    Сите сме имале барем еден таков период во животот, кај некого подолго траел, кај некого пократко. Џулс убаво си рече, секој со среќата, со сила не ја бидува. За сè во животов ќе имате такви периоди, за учење, за работа, амаа баш за cè. Ама, на крајот ќе видите дека тие биле токму тоа - периоди. Како кога има невреме надвор и немаш моќ да направиш да изгрее одма сонце, туку можеш само да седиш на топло и да чекаш да помине, така и со овие периоди, ќе мора да се потрудите помалку бунтовно да ги поминете. И во моментот кога во срцето стварно ќе почувствувате „е баш ми е гајле, прекрасно си го пополнувам времето и исполнувам душата и без тоа“ и тогаш ко за инает ќе се појави некој да ви ја покаже онаа човечка ранлива страна. И можеби ќе си живеете среќно до крајот на животот, а можеби и ќе си живеете среќно до крајот на животот со некој по него. Немаме поим животот кај ќе нè однесе.

На mime87, julie77, Hipica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Viktorijaaa5

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.959
    Допаѓања:
    90.252
    oние кои ги гледате или кои ти ги гледаш можеби се такви но верувај,постојат и оние вистинските :)

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.