Se gleda deka si kulturna licnost i kje te poslusam bidejki takva e temata ete i ti se najde da objasnis od zenski aspekt blagodaram
Koga kje zapoznaam devojka kako da mi se blokira mozok a normalno nema da me tera so sila da zboram se mislam deka ne sum dovolno opusten vo razgovor so devojka Se mislam sto da kazam dali nesto pogresno kje kazam
Takov sum i se bi dal za mojata partnerka normalno ako sum vo moznost da i go pruzam toa ama ipak fala ti na mislenjeto
Нели тоа е препорака на форумов, а не правило? Демек на тиндер кога ќе направиш профил, пишуваш Одсекогаш ми беше животен сон да знае партнерот запирки кај се редат?
Да, ама мојава препорака не е само за на форумов. Туку и при комуникација со девојки, за да не им остави впечаток на неписмен. Зашто првото мислење му е ептен лошо составено. Мислењето кое му го цитирав беше напишано ко во еден здив, без да внимава на ништо. Ако ме сфаќаш.
На Тиндер ниту имам, ниту ќе имам профил. Ама дека ме привлекуваат оние кои знаат како да се изразат, точно е. Нема да речам не. Ептен ми е сељачки и одбивно кога некој пишува баш како него. Затоа и му дадов совет. Ако е толку сеедно како некој пишува и се изразува, зошто ти не пишуваш како него? Зошто твоите мислења ти се педантно напишани?
Не значи ништо, никоја нема да те откачи пошто не си користел кирилица. Ако има проблем, во друго е проблемот. Можеби си повлечен и не се замуабетуваш доволно. Работа, хоби, волонтирање? Нешто да почнеш кај што ќе имаш исти интереси со жени, па да имаш теми за муабет.
И јас користам дијалект и тоа често. Сакам да кажам, ако дечко и девојка супер се согласуваат, имаат заеднички теми, им оди муабетот, ова што го кажуваш не е никаков проблем. Никој никого не откачил поради користење на интерпункциски знаци. Ако го откачил, заради нешто друго било. Мене па ми смета кога некој пишува граматички точно до последна точка. Ако и пише на девојка, треба да звучи опуштено, неформално, не ко на писмена по македонски. Јас па таа латиница не сфаќам зошто ви смета. Во кое одд учевме латиница, 3то-4то? Латиница читање ми е исто лесно ко кирилица. Јас ако му речам на некого Делуваш неписмено, пишувај латиница, искрено, само јас неписмено би делувала пошто латиница како што кажав, во 3то одделение се учи.
Тоа е зошто имаш, односно имате (има многу момци вака како тебе) погрешна перцепција за спротивниот пол. Ти ги гледаш како нешто ептен различно од тебе и затоа бараш генерален совет, а секоја девојка/жена е посебна индивидуа. Скоро секоја личност сака да разговара за своите интереси, па добар почеток ти е да ја прашуваш нешто во врска со тоа. Најди нешто заедничко. Затоа што ако прашуваш ради реда, се познава. Треба навистина да сакаш да ја запознаеш, да бидете пред се пријатели. И покрај тоа, пак може да не е заинтересирана за тебе. Ама ако не е таа, можеби ќе биде друга.
Со женско треба да знаеш како. Нежно, внимателно, заинтересирано. Ако се труди да успеете, нормално ќе биде да очекува фидбек. Пола пола, не да чекаш од нејзе се, реално ги има такви мажи што сакаат се да им биде на тацна пружено. Ако она не се труди, нема ни ти, бесцелно е ако се бориш сам да опстане врската. Пристапот тука е многу битен. Јас на пример а верувам и многу други девојки паѓаат на добар хумор, прифаќање на шала на своја сметка, да посветиш внимание и да бидеш заинтересиран во текот на разговорот а не умот да ти биде на 300 страни. Исто така плус е и разменувањето на мислења на многу теми, да ја сослушаш кога и е потребно, да дадеш совет, да знае дека може да смета на тебе. Дадов од своја гледна точка мислење, секако дека секоја девојка е посебна индивидуа но ако не знаеш нешто за неа што сака и што бара, потруди се да дознаеш, секако без да бидеш нападен.