Разочарани од љубовта...

Discussion in 'Сингл' started by kamikazus, Jun 6, 2011.

1. Bianca.M

Bianca.M Активен член

Da,razocharana od ljubovta sum bila,kje sum i site kje sme!!Ali nikad ne sum padnala u depresija,radi ljubov ili nekoj so se zalat deka se forever alone alo bree i jas kukam ponekad ali u depresija??Nema shansi,sho e moe kje si dojde nema da depresiram,so e moe kje s doe i koa kje sfatis ovaa izbledena recenica "Ednas se zivee"polna e so znacenje deka stvarno ednas se zivee,i deka zivotot e preprekratok za gluposti da se nerviras,i ne vredi da bides razocaran od nekoj mali lichnosti sho nikad ne bile sakani i ne cenat!

Tanjamm likes this.
  2. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

И кај мене се случи разочарување во долга врска од совршенство првите години до немање заеднички јазик последната година.
    Се трудев да разговараме но она немаше никаква волја,патев но не можев да простам.
    Последната средба после 2 месеци од прекинот ми беше кошмар ги гледав нејзините солзи и сватив дека е крајот тука.
    Патев а напоредно излагав се повеќе и повеќе барав утеха во проводите а луѓето беа доста трпеливи да слушаат за неа како зборам иако знам дека им бев јако досаден.
    Пројдоа малтене 6 месеци и секој ден барем еднаш помислувам на неа,знам дека слична нема да најдам,ама се трудам и на другите да им дадам шанса.
    Ако од оваа перспектива ги гледам претходните 6 месеци мислам дека интензитетот на паѓање во лоши мисли се намали но не исчезна.
    Се трудам по препораките помалце да слушам љубовни песни (скоро ич) и да се однесувам дека не постоела во мојот живот (ја имав блокирано од фејсбук,не идам тајно да ја видам,тргнувам поклони што ме потсетуваат на неа,личности што ни се заеднички пријатели).
    Посакувам на некој да му помогнат овие мои совети искусени на сопствена кожа.

3. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Многу пати. Но животот продолжува.
    Сепак и мене некогаш мора да ми се насмее среќата.
    Можеби кога најмалку очекуваш ти се исполнуваат најубавите работи :D

4. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

"Љубовта боли". Не, љубовта не боли. Изневерувањето боли, разочарувањето боли,губењето на доверба боли,шамарот боли, удар со новите штикли во пределот на тестисите боли. Љубовта ? Не боли."

Не остануваме разочарани од љубовта, разочарани сме од луѓето. :|

Lovy1, babyblond and Whitecloud95 like this.
  5. yxe21

yxe21 Активен член

разочарана сум бидејќи сум заљубена во некој што не живее во оваа држава, не можеме да се гледаме..

6. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

љубов како љубов според мене не постои,тоа е нешто што си го замилсуеш и сам си праиш да ти биде тешко.после раскинување тешко ти е оти ги менуваш сите навики,правиш некои работи сам.ете тоа боли.

babyblond likes this.
  7. esperansa777

esperansa777 Популарен член

разочарана сум што сум наивна душичка и налетувам само на идиоти

babyblond likes this.
  8. babyblond

babyblond Популарен член

Уште еден влезе во мојот живот кога најмалку очекував и излезе од мојот живот кога најмалку очекував. Влегуваат и излегуваат така од мојот жживот, некој ќе ме изневери, друг не бил за сериозна врска, трет се заљубил во друга, четврти не бил заљубен веќе... И во сите случаи и според мене и според нив јас не сум крива. Тогаш зошто ми се случува ова само мене, кога сите останати околу мене имаат некој со години веќе? Зошто треба да ги покажвам градите на фб, да пијам да пушам , да се однесувам ко некоја распуштеница по клубови , за да ме сака некој вистински? Зарем треба да бидам безмилосна кон нив за да ме сакаат?Едно срцето не ми дава, душата не ми дава , не сум таков чоек, од друга страна да земам некојнедолжен на душа и да му се одмаздувам за другите не можам. Се надевам дека тоа е така бидејќи сум уште млада имашките што се околу мене не сфаќаат ништо сериозно. А останатите околу мене очигледно имале малку повеќе среќа.

bubica13 and Tanjamm like this.
  9. Hipica

Hipica Форумски идол

^ Кога го читав постов добив впечаток дека имаш 38 години.
    Ама 19?!
    Seriously?! :^)

Vetruska and babyblond like this.
  10. babyblond

babyblond Популарен член

YUP. Ама да, некогаш знам да звучам мн сериозно или мн детинесто. :D

11. srccc.saddd

srccc.saddd Истакнат член

Изневерувањето боли кога на крај на врската ќе дознаеш дека бил со други, и сите околу тебе го знаат тоа дури и најдобрата другарка, но сите се однесуваа како да беа задоволни од тоа. Дека си била втора во неговиот живот 2 години. Тоа не боли, туку ти го уништува животот....

12. artemis

artemis Популарен член

Според мене, не ти биле дораснати. Имас 19? Тек ти доаѓа времето за љубов, уживај. Ќе дојде сама, непоканета :)

babyblond likes this.
  13. aliceinwonderland125

aliceinwonderland125 Активен член

Мислам сепак дека се е до среќата.Ако ја имаш и љубов ќе имаш,ако не (како со скршеното огледало) се несреќа ќе те следи..мислам дека ја сум во таа ситуација.глупава.без надежна и тоа е..

14. psychic

psychic Популарен член

не многу пати млада сум ама глупо е да се речи само еднаш :lol:

15. Zaljubena11

Zaljubena11 Активен член

Се разочарав од се веќе :(

Dog-lover likes this.
  16. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

истоо и јас ... :worried: испадна другарка ми ја свиѓал малце а дека јас и она цело време заедно јасс глупаа мислев мене ме гледалл... :emo:

17. hermosa

hermosa Популарен член

крајно сум разочарана,ми остана да слушам како понуда за љубов значи само секс :devil:

18. pancake

pancake Активен член

Се разочарав кога дознав дека другарка ми му се допаѓала ама тоа е тоа |(

Dog-lover likes this.
  19. Iskreno

Iskreno Активен член

И јас сум разочарана во љубовта.Не верувам.Не верувам дека некој ке ме сака.Сите се за корист.Да те искористат,на почетокот вика дека те сака и секакви слатки зборови и прави убави работи,а откако ке те легне готовo.И со тој што сум не му верувам,среќна сум со него,но внимавам што правам...

20. vitomir

vitomir Нов член

Зарем и ти пријателке вака да размислуваш,знаеш дека сите машки не се такви.поздрав