@homer simson Дечко, не се напнувај овде цела ноќ со (с)мкд тимови, три пати во 5 минути ме цитираш, а јас пишав тоа што имав, не ме врткај. Ти да не си Столе Стоилов, лапна титула и солени парички па сега многу љубов спрема вардар осеќаш? Зошто би била од Пробиштип и Битола, зашто се Пробиштип и Битола рандом спомнати на темата? Цела држава мора да навива за вардар? Цело Скопје мора да навива за вардар? Од ова едноумие не ја бива државата. Таа пропаѓа, никој за ништо не протестира, ама сето излегува за дочек на ракометари.
Бај д веј, Даинис Криштопанс од денес не е веќе член на РК Вардар, до крајот на сезоната ќе ги брани боите на Фуксе Берлин. Како и да е, фала ти летонски џину што направи се за Вардар и неговите навивачи!
Најнова вест е дека Павел атман веќе заминал и потпишал за Спартак Москва, а и Калифа Гедбан си заминува на крај на сезоната....
Одлично одиграна утакмица денес против Швајцарија и на огромен чекор сме до уште еден пласман на Светско првенство. Ни следи млада, надежна генерација. Се надевам пак ќе се издигнеме и ќе дојдат на сцена нови деца што ќе ги заменат конечно Мојсовски, Миркуловски, а и Кире Лазаров. До сега не успеавме да најдеме вистинска замена за оваа тројка.
Ауу.. Хрвативе поголем блам од нас излегоа.. Ај за нас се знаеше дека сме туристи, ама овие.. Не паметат кога полесна група ималe, a они се изглупираа за сите пари.
Брестовац доби отказ после првенството. Македонија во потрага по нов селектор. " Ракометната Федерација на Македонијa претпладнево ја извести јавноста дека македонската куќа на ракометот и селекторот Данило Брестовац взаемно се спогодија да ја прекинат соработката околу ангажманот на машките ракометни сениори. "
Требаше уште за време на првенството да го отпуштат, вака многу закаснија и ни се случи дебакл и најслабо одиграно првенство во историјата на независна Македонија. Кривицата е прво кај тренерот. Крив е по многу работи, а после тоа, кривицата ја гледам кај играчите, скоро сите освен Кире и Столе.
Е уште тоа фалеше, на сред првенството да го отпуштат. Кад је бал нек је маскенбал. Требаше Русите некој да ги замени, додуша они Амброш Мартин го отпуштија заради еден пораз, али што има везе битно да си го покажеме паметот.
Па да ти кажам немаше да биде и некоја којзнае каква загуба. Да го пуштеа Кире да бара тајм аут кога треба и толку. Овој и онака не оти знаеше што да каже, само без врска им викаше. Мене ме депримира, а не можам да замислам нив како им било. Плус таков застанат ко на селска чешма да е со рацете на половина. Кога и да го фатеа на камера, се прашував како овој воопшто се занимава со ракомет.
Мислам дека беше утакмица со Русија, не ми текнува точно, само шо заврши утакмицата и нашите нормално изгубија, го дадоа Брестовац каде си седи на клупа и безгрижно си јади Не ми се веруваше тогаш шо гледам, до јадење му беше на човекот. Заслужен отказ
Те сфаќам, сите истото го мислиме. Ама непрофесонално е и неетички. Тоа не е одлика на сериозна репрезентација. Утре никој нормален тренер нема да сака да си има работа со таква управа. Сети се само како Вардар си го наруши угледот со потегот со Писонеро. Затоа и Скандинаците несакаат да дојдат да работат тука.