Да, заслужено победија Металург беа многу подобри во второто полувреме, разликата ја направија во првите 16 минути кога Вардар не успеа да даде ни еден гол !!! Честитки, иако навивав за Вардар. Атмосферата во салата беше одлична како и секогаш, да ти е мерак да играш со таква публика И секако, оваков натпревар без инцидент не поминува...
Девојки баш читав дека Трифун Костовски се враќа во ракометот и дека ќе се обиде да го ''оживи'' поранешниот шампион на европа Кометал Ѓорче Петров во време кога Вардар го прави својот дрим-тим(во македонија ги донесе Спиридон, Постнова Туреј и Суслина).Значи наредната година европа ќе има нови ракометни сили(Кометал, Вардар и да не ги заборавиме ЖРК Металург и Жито Прилеп) кои рамо до рамо ќе се борат со европските прваци.
Добра вест Дарко Станиќ останува во Металург , но лошата е тоа што Жарко Марковиќ како замена оди во ГЕПИНГЕН http://www.rkmetalurg.mk/storija/2298
Металург изгуби еден одличен бек, левак, страшен играч. Жарко пред се беше бек шутер, е незнам сега каква замена ке му најдат... Додер не верувам дека може да се снајде на таа позиција, ке видиме. Е сега незнам колку беше паметно ова што го направија, ке покаже наредната сезона
Да и јас разбрав дека Трифун ке се враќал, добро е тоа, ама како прво не требаше да дозволи да згасне еден таков клуб каков што беше Кометал. А за дрим-тимот на Вардар, освен Суслина другите имиња се само шпекулации. Планот е добар, само да не испадне реализација никаква. Или да се издуваат за една-две сезони како што испадна и со Жито Прилеп.
Би требало да даваат пренос на МТВ1 , така пишува... Ама познавајќи ги колку се (НЕ)способни за пренос на спортски натпревари, ништо чудно и да нема
Честитки на македонската женска репрезентација за пласманот и победата против Турција Да сум искрена долго време веќе немав гледано женски ракометен натпревар и некако ги имав подзабораено сите репрезентативки. Во секој случај, секоја чест за победата многу бев среќна кога се радваја
Квалитетно одиграно прво полувреме против Австрија, ама некако после како да се изгубија... Па и терминот беше во незгодно време, многу жешко и уште имаше сонце. Ама во секој случај 5 голови разлика се задоволителен резултат. Се надевам дека ќе тепаме и таму Многу ме изнервира онај голманот
Ќе си барам чоек шо ќе ме дружи во темата ракомет Не можи вака, многу долго време ја имаме запоставено, ништо немаме искоментирано
Јас одамна немам коментирано во темава, ја заборавив . Редовно си гледам, моментално сис е радувам Металург растура во Европа, од три одиграни меча има три победи Станиќ дефинитивно е незаменлив на голот. Инаку со душа чекам да дојди Декември- поради европското првенство жени, и Јануари- светското мажи. I Can't Waith.
Повеќето од моите другарки одат на ракомет. Јас сум од Битола. Тие одат во Елпида Караманди, кај Чурлевски.