Би требало да најдеш во Бела виста, имаат попуст онлајн, само не знам дали истите модели им се во продавница и на веб страната.
Бидејќи не носам очила имам прашање кое ме буни. Рамкиве за очила по оптикиве се скапи, не знам дали вреди да се дадат толку пари за рамки. Мене ми требаат вакви очила за заштита од зрачење. Па ме интересира дали има разлика во рамките за очила купени на пазар или локално дуќанче со овие од оптикиве во однос на издржливост?
Bi ti preporacala da si zemes ramka od optika, kaj sto ke ti garantiraat za kvalitetot na ramkata. Bidejki staklata so zastita od kompjuter se relativno poskapi. Pa spored mene ne vredi i ne e isplatlivo da gi staves na ramka sto moze za kratko vreme da pukne. Ili vtora opcija da si kupes 2 ramki Pa vo slucaj ako se skrsi ramkta da imas rezervna za da gi iskoristis staklata
ајде и тука да прашам дали некој знае ,тие што продаваат наочари на зелено пазарче дали соработуваат со оптиките таму што се за наочари со диоптер??
Да соработуваат. Имам купено 4 пати рамки за наочари од таму,носиш извештајот од лекар што диоптер ти треба им го оставаш и по неколку дена си ги зимаш
Здраво девојки, дали во оптика Блажевски кај Зелен Пазар има очила до кај 2000 денари и дали во цената е вклучено и стаклото за диоптер или се наплаќа дополнително? Исто и за Бела Виста ме интересира цениве дали се само за рамките, ви благодарам
Сакам да купам поскапи рамки за очила па да ми предложите бренд? Цена до кај 150 евра. Guess, Armani, Ray Ban,.. Само ваков модел ми одговара на облик на лице.
Ми се скрши рамката од омилените наочари, малце подолу од штравчето кај што се виткаат. Со секундарен никако неќе да фати, со што можам да ги залепам?