Направен е жребот за АО. Рафа во првото коло ќе се сретне со Tomic. -Во второто коло со подобриот од мечот Kokkinakis vs Sijsling. -Во 3то коло можен противник е Gael Monfils. -Во 1/8мина финале: Nischikori или Hewitt. -Во 1/4финале: Raonic,Dimitrov,Del Potro. -Во 1/2 финале Murray, Federer,Tsonga. -Во финалe Djokovic, Ferrer,Wawrinka,Berdych. Тежок пат, но трофеј би значело историја, Рафа би бил првиот тенисер кој на сите 4тири ГС турнири ќе има барем по две титули во Open era .Vamos Rafa !!!
Да играш со такви болки на такво ниво во финале и да знаеш дека ќе изгубиш сигурно,но сепак да останеш фер до крај! Затоа е и број 1 за мене на сите времиња!!! Vamos Rafaaaaa!!!
Алал да му е, ем колена, ем раце, целиот се раштрафи, арно не почна на делови да оди Тоа ми се допаѓа, што се жртвува, па макар и изгубил, што значит не му е до победата, титулата и пехарот, особено ми се допаѓа што почитува и цени други тенисери, што го признава нивниот квалитет.Вчера прочитав ќе играл сега со некој, изгледа русин, не ми текнуват на името...Го победил Федерер иако и тој доста добро се држи, не се предава ни за жива глава а и ко што видов од репризата, жената му на Федерер, обавезно присатна на настанот, разбирливо, ами да скокнеше некој ден Интересна ми е и публиката, со главите, те на лево, те на десно, само да не се укочит некој па да остане само на една страна со главата , нормално да се вртат, ама ко ќе ги загледам како се вртат, некогаш смешно ми делува Се надевам ќе продолжи вака Рафа, така требит, не за друго.
Секогаш ме нервира и да, грд ми е, не можам да го поднесам. Па кога ќе почне да вреска Малку оф топик, но навистина е ваков http://www.youtube.com/watch?v=bpq8-mxHuE8