Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Реалност или фантазија за друг свет?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Anonymous, 13 јануари 2010.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Па и не е баш некој друг свет во прашање де, бидејќи се наоѓа тука некаде во нашето не баш блиско опркужување.. сепак, е на планетава Земја. Инаку, станува збор за остров, дел од истоимениот архипелаг Сокотра (Island of bliss), лоциран во Индискиот океан, кој бар од сликите и описот на луѓе што го посетиле, богами, не можам, а да не речам дека озбилно ми заличува на сите можни цртани филмови за лилавите планети, со зелени нечовечиња :D
    Добро плажите ми изгледаат некако, проверено, стандардно добри за да си истера човек еден добар земски одмор - не многу различни од егзотичните плажи :D ама, сепак бе, погледнете ги тие дрвца.. на се личат ама на нешто земско не. Инаку една третина од видовите растителен свет се ендемски, вираат единствено на Сокотра и не се наоѓаат на ниту едно друго место на Земјава :D . (нормално де, островот, не е нормален :P )

http://www.darkroastedblend.com/2008/09 ... earth.html
    [​IMG]Dragon Blood Tree[​IMG]
    [​IMG][​IMG] Desert Rose[​IMG]

На LittlePinky, Hipica, XMaN и 2 други им се допаѓа ова.
  2. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Постои. Некаде, не знам каде. Во друга галаксија, друг сончев систем, на друга планета...Верувам дека постојат суштества кои живеат таму...
    Ние не сме сами во вселената...речиси сум сигурна.

3. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Мене искрено ме измачува помислата дека никогаш нема да дознаам дали има интелигенција на друга планета, или друг свет некаде низ галаксијава :?: Незнам, некако не ми е многу веројтно од безкрај галаксии, само на Земјава да има живот

4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.792
    Сигурно дека во овој универзум постои живот и некаде на друго место, а можеби и паралелен свет. Сигурно дека ние не сме единствени во овој простор

5. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Ова го сакам:

6. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.712
    Искрено, немам размислувано за друг свет. Сепак треба да останеме во реалноста. :)

На Lovelybaby<3, Недопирлива5 и Aleksandra9999 им се допаѓа ова.