Реалност или фантазија за друг свет?

Discussion in 'Општи дискусии' started by Anonymous, Jan 13, 2010.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Па и не е баш некој друг свет во прашање де, бидејќи се наоѓа тука некаде во нашето не баш блиско опркужување.. сепак, е на планетава Земја. Инаку, станува збор за остров, дел од истоимениот архипелаг Сокотра (Island of bliss), лоциран во Индискиот океан, кој бар од сликите и описот на луѓе што го посетиле, богами, не можам, а да не речам дека озбилно ми заличува на сите можни цртани филмови за лилавите планети, со зелени нечовечиња :D
    Добро плажите ми изгледаат некако, проверено, стандардно добри за да си истера човек еден добар земски одмор - не многу различни од егзотичните плажи :D ама, сепак бе, погледнете ги тие дрвца.. на се личат ама на нешто земско не. Инаку една третина од видовите растителен свет се ендемски, вираат единствено на Сокотра и не се наоѓаат на ниту едно друго место на Земјава :D . (нормално де, островот, не е нормален :P )

http://www.darkroastedblend.com/2008/09 ... earth.html
    [​IMG]Dragon Blood Tree[​IMG]
    [​IMG][​IMG] Desert Rose[​IMG]

LittlePinky, Hipica, XMaN and 2 others like this.
  2. QueenElena

QueenElena Популарен член

Постои. Некаде, не знам каде. Во друга галаксија, друг сончев систем, на друга планета...Верувам дека постојат суштества кои живеат таму...
    Ние не сме сами во вселената...речиси сум сигурна.

3. BlackCat

BlackCat Популарен член

Мене искрено ме измачува помислата дека никогаш нема да дознаам дали има интелигенција на друга планета, или друг свет некаде низ галаксијава :?: Незнам, некако не ми е многу веројтно од безкрај галаксии, само на Земјава да има живот

4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Сигурно дека во овој универзум постои живот и некаде на друго место, а можеби и паралелен свет. Сигурно дека ние не сме единствени во овој простор

5. Marick14

Marick14 Истакнат член

Ова го сакам:

6. Queen8

Queen8 Популарен член

Искрено, немам размислувано за друг свет. Сепак треба да останеме во реалноста. :)