Не прелистав надолу дали постои слична тема на оваа, извинете доколку има. Медиумите само паники ствараат, доста лажни информации објавуваат околу овие прашања па затоа мислам дека е добро доколу некој имал искуство со повторно заразување да сподели.
Познавам многу кои заболеа од корона но досега фала му на бога не знам случај да некој од нив повторно се зарази, а на порталиве постојано се пишува како некои по втор, па и по трет пат заболуваат
Од делта сојов може и прележан да се зарази, може и вакциниран, но шансите се помали од тоа да се зарази човек кој не прележал и не е вакциниран. А плус и да се зарази, многу полесно ќе ја преброди болеста од невакцинираните и непрележаните.
Од луѓе што моментално се заболени симптомите се :растечен нос, болка во грлото и температура. Засега немаат изгубено вкус и мирис. Рентгенската снимка е нормална, без траги на млечно стакло.
Проверка на антитела имаше правено? Сега како поминуваш, симптоми? Јас после 6 месеци сеуште сум со антитела, па ќе проверувам секој месец да гледам како ќе се движат.
не, првиот пат поминав тешко, со температури, повраќање, потење и трчање до вц сега грлото ме гребеше, не верував дека е ковид, но бев ко контакт со позитивна лич. и ај да се проверам ради идење на работа и испаднав позитивна...ќе помине лесно
Prviot pat so eden den bolka vo grli i dva dena rastecen nos, ovoj pat so temp dva dena no do 37.5 jaki bolki vo sinusi izguben miris i vkus i krvta vtorata nedela katastrofa.
Јас ама веќе ми помина. Месецов омикрон, пролетта британскиот. Невакцинирана бев иначе, но двапати речиси исто поминав. Без температура, треска 1 ден, затнат нос неколку дена и толку. Единствена разлика што пролетта 3-4 дена немав мирис и вкус, сега само еден ден имав малку послабо мирис, но вечерта истиот ден веќе ми се врати мирисот целосно. Се на се 3-4 дена овојпат дали ме држеше затнат нос само, ептен брзо оздравев.