Релаксирање!

Discussion in 'Слободно време' started by gwen, Jan 20, 2010.

1. Theodora

Theodora Популарен член

Си земаш Relax тарифа и се релаксираш со разговори по телефон,некој ќе помисли ги рекламирам,јас како сум им бесна се ја нема таа чантата што им ја барам од Клуб 360.
    Најново на тема релаксација ми е ароматерапија за релаксирање гелови за туширање,купки,мирисни стапчиња и свеќи на база на лаванда,иланг иланг и пачули.Се релаксирам и со музика (инструменталки со сакс и сл.).А често се релаксирам и со секс.
    Најдобар ефект комбинација на горенаведеното,без разговорите по телефон нормално :D .
    Порано се релаксирав и со јога,сега многу поретко.Книги некогаш ме релаксираат,некогаш па контра ефект имаат врз мене.

2. Srekicka

Srekicka Популарен член

Јас се релаксирам со цртање....тогаш сум максимално опуштена, во потполна тишина.
    Кога немам некоја испирација за цртање, се опуштам во када со пенлива купка, пуштам реге и уживам. :)

3. Noemi

Noemi Популарен член

Си правам кафенце или какао, чоколада до мене, добро музиче, лап топот во скут и секако во хоризонтала :emo:

4. gossip-girl

gossip-girl Истакнат член

Ми треба една дора релаксација во моментов масажа, слатки и тивка музика !
    Ме релаксира кога пешачам сама, без мисли, прекрасно ми е, најчесто пешачам покрај Вардар кога нема многу гужви и кога слушам жубор на вода, прекрасно чувство!
    Ме опушта кога сум сама дома, па фино ќе си ја наполнам кадата, 2-3 свеќички, црвено винце и ќе пуштам мозок на пасење. Понекогаш ме релаксира кога се возам во автобус, сама, на последно седиште и без многу гужви (инаку верен патник сум и му на ЈСП и многу ретко начекувам празен бус онака мерачки да си се качиш и да си седнеш и да си се релаксираш).
    Ме релаксира поглед на куполите на Соборна црква.

5. frutini

frutini Истакнат член

Ме релаксираат долги прошетки на свеж воздух, навечер и притоа да сум сама. Долго туширање со омилената купка. Да седам во темна соба, каде има мир и тишина. Ме релаксира масажа, тивка и нежна музика. Ме релаксира да го слушам дождот, пеењето на славејчињата наутро, мирисот на утрото, шумовите на ветрот, звукот на брановите и жуборењето на водата, топлото сонце на мојата кожа. Топло и вкусно кафе испиено мераклиски, без брзање. Ме релаксира и пишувањето за нештата кои ме релаксираат :D :D

6. Inna15

Inna15 Истакнат член

да ја гледам омилената серија, да ја читам омилената книга, и да пијам чај :D

7. Sephora

Sephora Популарен член

Ја полнам кадата и не мрдам од таму...а доколку ме мрзи тоа си правам чај, книга во рака и од страна тивко пуштена класична музика. :)

8. GarpovaV

GarpovaV Популарен член

Гласна музика за да не мислам на она што ме изнервирало и си се запејувам, си се заигрувам еехее :D

Исто така и да читнам некоја добра книга во потполна тишина, или пак да седам во тишина и да си размислувам :) Кога ќе направите една од овие 3 работи 100% ќе бидете RELAX 8) (проверено :P )

9. yawn

yawn Истакнат член

1.Голем љубител сум на прекраснава мајка Природа..така да кога наогам време за релаксација одам на џогирање или лежење под ведро небо :f:
    2.Музика..музика... и само музика! Слушам поп,аренби и хип хоп.Ако ме нервираат таквите во моментот,пуштам нешто вакво... http://www.youtube.com/watch?v=1Qe2_FiNGlc или па Енигма - нема утка :music:
    3.Сакам да се средувам и кожата да ми блеска во секој дел од денот..Прво водата е најдобар прочистувач на телото а потоа и сета козметика...Домот ми е како СПА центар,бидејќи за да се чувствуваш убаво одвнатре треба да се чувствуваш добро во својата кожа :makeup:
    4.Најбрзо и најмрзливо релаксирање -телевизија,компјутер,телефон,списание,книга.Едноставно неможеш да мислиш на ништо друго.Ах, толку одземаат внимание. :~: :mp:
    5.Хранаааааа...Даа,ги скокотка и ги буди сите заспани сетила :inlove: .Голем гурман сум,не ме мрзи да готвам и баш уживам во тоа (иако не сум баш умешна :lol: ).Чоколада,пици,освежителни напитоци..Ммм :^:
    6.Љубов и само љубов...ни преостанува после се :) .Мајчинска,сестринска,онаа од спротивниот пол,љубовта кон вашето милениче..Грижа,прегратки,бакнежи и насмевки ! Ја заслужуваат секоја ваша секунда од животот :l:

10. aaaaa

aaaaa Популарен член

ја полнам кадата,ставам купка која ќе мириса многу убаво
    во моментов ја користам на фелче азура
    гасам светлото во купатило,свеќи насекаде,на мобилен пуштена некоја убава песна и тоа на риплеј си пеам и си уживам.два часа се исклучувам од светов се додека не тропне мајка ми и не викне добро што правиш уште внатре?!

11. swetty

swetty Истакнат член

слушањето балади најдобро ме релаксираа... :D :D а исто така и често кога сум изнервирана го слушам тоше и баш пријатно се чувствувам :D :D :D

12. The-Queen

The-Queen Популарен член

Па за релаксирање ми е една добра миризлива купка :) или пак кафето, некоја добра книга, тивка музика, или пак со кафето пред компјутер :)

13. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Ме релаксира природата и секогаш кога сум под стрес ако имам можност одам на кратка прошетка, и после тоа сум како нова. :)
    Исто така уживам во музиката, слушалките на уши и за кратко време се исклучувам од реалноста. :D
    Читањето на добра книга исто така ме опушта.

14. Fallin-ForHisSmile

Fallin-ForHisSmile Истакнат член

Добра книга и добра музика во позадина. Пријатна светла атмосфера. :)

15. Ivu4

Ivu4 Истакнат член

Ме релаксира да седам и да разговарам со другарка ми најбргу ми поминува стресот така :clap:

16. ana-banana

ana-banana Популарен член

Масажа дефинитивно ме релаксира и кога сум нервозна најмногу ме релаксираат долги прошетки во природа.

17. mina

mina Популарен член

Најчесто после напорен работен ден ми е потребно релаксација...затоа си варам кафе, пуштам тивка музика и штракам нешто безвезе на компјутерот! Оставам денот да ми заврши опуштено и одбегнувам секакви обврски!
    Често се релаксирам и со долги прошетки и тоа најчесто навечер, зјапам по излози и правам планови што се’ ми треба и сакам да си купам!

18. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Најмногу ме релаксира следнава ситуација-ладно нескафе во лева рака, маус во десна, јутјуб во позадина ми изиграва ди-џеј, а јас нормално, си читам што се случува на фемина :rofl:

19. innablood

innablood Истакнат член

Едно добро отспиени шест/седум часа и ке се чувствувам како нова.

20. kankus

kankus Популарен член

кафе со моите најблиски :P