Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Рендген снимки во бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од Specifi4na, 20 август 2017.

1. Maremama

Maremama Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2019
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    320
    добра вечер, имав незаштитен однос со мм пред две недели и нешто пред овулација ( по грешка се занесовме).е сеа вчера бев на забар ваѓав умник ми направија и рентген и анестезија нормално.денес ми текна дека ми касни и ми отиде помислата да не сум бремена не направив тест во паники сум мие страв да направам :(

2. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    769
    За да ти биде мирна душата напрај си тест и разговарај со матичниот гинеколог.

3. maaya

maaya Нов член

Се зачлени на:
    3 февруари 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здрави на сите. Денес правев рентген на кичма и ми кажаа дека не се препорачува забременување наредниве 6 месеци.Искрено јас планирав ова лето трета бременост и ме ставија во мисла. Ваше искуство?!

4. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    379
    Дали имате информација за штетноста на магнетна резонанца на мозок и бременост?

5. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    269
    денес требаше да правам ренген на врат бидејќи подолго време ме боли а во меѓувреме се обидуваме за бебе кажав на тие таму дека е рано но можно е да сум ми рекоа тест да направам тестот го направив испадна негативен ама некако рано е има поминато 6 дена од однос. се консултирав со матичната да одам утре кај докторката да и кажам како е работата па да видиме што понатаму

6. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.387
    Допаѓања:
    13.383
    Ќе носиш оловна престилка на телото додека го снимаат вратот. Се додека дирекно не се снима карлицата, и секако да не се прават многу снимки во краток период, со правилна заштита можеш да се снимаш. Ако не ти е итно снимањето, почекај после 3мес од бременоста, или додека да се потврди дека не си бремена со сигурност.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.