добра вечер, имав незаштитен однос со мм пред две недели и нешто пред овулација ( по грешка се занесовме).е сеа вчера бев на забар ваѓав умник ми направија и рентген и анестезија нормално.денес ми текна дека ми касни и ми отиде помислата да не сум бремена не направив тест во паники сум мие страв да направам
Здрави на сите. Денес правев рентген на кичма и ми кажаа дека не се препорачува забременување наредниве 6 месеци.Искрено јас планирав ова лето трета бременост и ме ставија во мисла. Ваше искуство?!
денес требаше да правам ренген на врат бидејќи подолго време ме боли а во меѓувреме се обидуваме за бебе кажав на тие таму дека е рано но можно е да сум ми рекоа тест да направам тестот го направив испадна негативен ама некако рано е има поминато 6 дена од однос. се консултирав со матичната да одам утре кај докторката да и кажам како е работата па да видиме што понатаму
Ќе носиш оловна престилка на телото додека го снимаат вратот. Се додека дирекно не се снима карлицата, и секако да не се прават многу снимки во краток период, со правилна заштита можеш да се снимаш. Ако не ти е итно снимањето, почекај после 3мес од бременоста, или додека да се потврди дека не си бремена со сигурност.