1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Република Македонија 20 години независност!

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Offspring, 8 септември 2011.

1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.165
    Допаѓања:
    26.955
    Со цел да не ја полните СДК, отварам нова тема, па нека честитките одат во оваа :)

Нека ни е за многу години, со желби конечно да ни се оправи државава.

На simpaticnaa, AngelGirl, OzzyAngel и 2 други им се допаѓа ова.
  2. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    1.916
    За многу години да ни е денот. И од мене желби за поубав живот, посилна економија, помалку невработени, повеќе среќни луѓе. Уште мнооогу генерации да го слават денов.

Да ни е вечна МАКЕДОНИЈА!

На OzzyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. StarBwoyy

StarBwoyy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    98
    Да си роден и да живееш заедно со твојата држава е нешто посебно,Да го почуствуваш мирисот на независноста е најпрекрасен дар од татковината,Да дишиш слобода е нешто кое што за жал било реткост на генерациите стари македонци,но слободни сме,независни и среќни,горди и способни да се справиме со сите предизвици кои иднината ни ги носи.

Си ја сакам Македонија,си ја сакам фамилијата,сакам се што е Македонско во нив!!! Нека е за многу години :hai:

На Hopeful и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  4. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.031
    Само што пишав СП до сите Македонци. :) Честит нека ни е празников, вечно да се слави!

5. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.484
    Допаѓања:
    2.939
    Честитки, за многу години нека се слави. :)

6. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    1.879
    Допаѓања:
    4.517
    Си го сакам моето потекло. Си го сакам мојот народ. Си ја сакам мојата држава
    Се гордеам со целата историја, со нашите предци, со сите победи
    нека ни е честит празникот нас, на сите МАКЕДОНЦИ тука и надвор од нашата држава

И утре да славиме не 1 туку 2 победи :)

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. StarBwoyy

StarBwoyy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    98
    На Hopeful му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.137
    Допаѓања:
    22.641
    Честитки, за век да е! :)

I :l: Macedonia! :)

9. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.561
    Допаѓања:
    7.983
    Честитки Македонци, нека ни е за многу години празников, и само добрини да не наоѓаат!

10. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Честитки до сите Македонци и да славиме уште многу години независност :)

11. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.397
    Допаѓања:
    6.336
    Ајде нека ни е честит празников,па уште многу вакви да дочекаме во хармонија,љубов...

12. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.965
    Допаѓања:
    9.978
    Ајде нека ни е честит празникот на сите и уште многу многу години да го славиме :) Македонија можи да оди напред! Се надевам да ја водат напред,а не назад :D Кога сум во Македонија цутам :)
    I :l: Macedonia!!!

:sun: Македонија со сонценце :D Ние сме македонски производи сепак :D И си ја сакаме :D

14. LadyDaget

LadyDaget Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    23
    Нека ни е честит празникот и уште многу години да си го славиме па дури и да се прошириме во границите :lol:

15. mops

mops Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    119
    нека и се множат на македонија уште многу години независнотс :clap:

16. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    398
    За многу години, Македонци!!! Нека ни е честит празникот, вечно нека се слави името и вечно нека се вее македонското знаме!

17. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.464
    20 години НЕЗАВИСНОТ ова де НЕИЗВЕСНОСТ ...

20 че бреее си се радувам повеќе одколку за мој сопствен роденден ...
    Многу турбуленции , сопки , стапици , нервози и стресови .... Од лицемерие до искрена подршка од пардоија до хорор нема што не видовме.На моменти помислувам ... Има ли пилот во авионот ? ! ?. Загубивме многу нешта , и не добивме за возврт. Не користеле и не користат , и завери ни прават .
    И некој одамна кренале раце од оваа земја , ама не и јас ... Ете и кога ќе се разочарам пак си велам сепак е Македонија . И кога одам некаде далеку се е прекраснотии, средени улици , булевари мал милион трговски ,менталитет на нивоУ , култура и чистота . Еден поинаков свет еден поинаков живот . И се по по по .... Ама не е тоа моето место не е тоа мојата татковина.
    И не дека ова го викам од некој патротизам (фолирње) туку иде од мене , а гледам 90 % баш ги заболе разочарани од неуспехот здодеано од магичниот круг во кои се вртиме . Како Пиреј сме и после се јас немам срце да отерам се у пм .. Поштувам што некој се борел за ова парче , за мое право за моја слобода... Не е совршена .
    Ама мила ми е земјава , мила ми е нацијава ... Ја прифатив со сите маани и доблести .

Каква е таква е ... НАША Е !!!
    Еден ден ќе биде подобро ... Мора да биде . :)
    Среќен роденеден Македонијо . Биди ни вековита !!! :) :^: :d:

http://www.youtube.com/watch?v=TKmX0yU-UYo

На angelce1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.387
    Допаѓања:
    87.605

ова е исто како да одиш на роденден и да честиташ - среќен роденден да си жив/а и здрав/а, дојдов од што морам, не зошто сакав , а честитките за здравје ги кажав реда ради :|

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.709
    Допаѓања:
    59.959
    Со искрени честитки, за долговечност подолга и од Киро Глигоров, 8) ја поздравувам Македонија. Сега, во нејзина чест, моите празни црева ќе го исвират Радецкиот марш. Ма нек се слави бре, нек се пије... Дајте тоа шампањот. :D

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  20. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    398
    Ќе бидам малку офф топик, ама не можам да не реагирам на ова..Навистина е така во странство, се е посредено отколку кај нас. Но, луѓе, зарем не гледате дека во државава се гради? Темпото на градење е дури и пребрзо, многу побрзо од што би требало да биде, за нашиот државен буџет. Зарем мислите дека преку ноќ ќе проникнат булевари, убавини и ќе цветаат рози? Премногу млада држава сме за да сме на ниво на европските држави кои со години пред нас биле независни! Секогаш тие ќе бидат пред нас.

Се согласувам и дека менталитетот ни е на ниско ниво. И тоа дури на многу ниско. Кој е крив за тоа? Нели сме си криви самите?
    Еве да земам за пример, кога ќе ве казнат затоа што сте поминале на раскрсница на црвено (карикирам), државата е крива што става такви големи казнени закони? Или кога ќе фрлите отпушок на улица, те застанува цајкан и те казнува, сигурно велите ’Што држава ќе беше ова’, а притоа не помислувате дека ако сте го направеле тоа во странство, некој веднаш би ве пријавил за истото ова? Кај нас се има случено нешто такво?-Епа не верувам баш! Тука фино и лепо нема некој ни да те забележи дека фрлаш ѓубре на улица, а и да те забележи-ништо ново, секојдневие е да гледаме истурени контењери, фрлано ѓубре на јавни места...Сами го кроиме нашиот менталитет и сами сме виновни за своите постапки.

И да, ќе се согласам со овој цитат на Венди, дека европските држави се далеку понапредни, И се по, по.. Но тука убавина преку ноќ не бидува!
    Замислете си дека до пред само 20 години не пустошеле, делеле, ограбувале, пробувале да го искоренат и она малку што го имаме денес.

Уште еднаш ќе се извинам на оф топикот.

На Hopeful, MacenceEna, Divinebutterfly и 2 други им се допаѓа ова.