http://www.youtube.com/watch?v=7PCMSOPR ... re=related ај за многу години нека ни е празникот догодина со уШте многу причини за славење!!!
Нека ни е честит празникот! За многу години! 20 Години Независнот! Каква и да е, наша си е, а ние си ја сакаме нашата Македонија!
Епа нека ни е за многу години празникот и нека ни се множат уште десет пати по толку, здравје и повеќе Скопје нема да одам, но радо би ја следела програмата на телевизија, доколку даваат пренос во живо. Имате поздрав од Хипи и Жулина, удобно сместени во ладовина прославуваат со Кубети за 20те години македонска независност
За многугодини да ни е денов! Среќен да и е роденденот на нашата татковина МАКЕДОНИЈА! Луѓе, прославете го денов!
СРЕЌЕН РОДЕНДЕН МАКЕДОНИЈО!!! Нека ни е честит празникот и уште многу години да докажуваме дека нема таква земја никаде како нашата! Едит. Овоа Македонијо,абе со црни ми излезе,али не е толку битно,битна е љубовта! Да живее Македонија!
Честитки Честитки до сите македонци. 20 години независност. Посакувам уште многу такви. http://www.youtube.com/watch?v=gnCvTKKWenQ
Ajde neka ni e Sreken Rodendenov ,neka e za mnogu godini,i so sredka pobedata na kosarkarite,vistinski ni go cestitaa na site Makedonci rodendenot,
Нека ни е среќен и за многу години празникот! Уште 1000ници години да се прослаува овој ден и да направиме Македонија поуспешна подобра и посилна! Ви посакувам на сите помалку грижи и повеќе љубов, на цел Македонски народ и на сите членови на форумов!
нека ни е срекен празникот Македонки,и по некој Македонец.Да дочекаме уште 20,па пак да си честитаме МАКЕДОНИЈА
Ајде и од мене среќен нека е празникот http://www.youtube.com/watch?v=FsOyVnHY ... detailpage http://www.youtube.com/watch?v=vyysAS0t ... detailpage
Честит празник девојки,честит празник браќа македонци! Сепак,без разлика на нашите падови и препреки,без разлика на сите проблеми....ние повторно сме со тебе. Вистина е дека не сме богати. Вистина е дека не сме моќни. Вистина е дека некои големи земји не ни имаат слушнато за постоењето на ова парче земја. Вистина е дека не сме големи. Вистина е дека се неправедни кон нас. Вистина е дека го претрпевме најтешкото за еден народ. Вистина е дека не разделија,ни ја парчосаа татковината. Но,вистина е дека останавме силни,а пред се човечни.Не можам а да не се гордеам,не можам! Колку и да се обидував да ги задржам солзите,денес не успеав.Ретко покажувам емоции,а овој ден е еден од ретките.Можеби и најважен,за нас македонците.Срцето ми е исполнето што сум дел од нашата Македонија,што живеам со луѓе горди на своето потекло.Навистина не постојат зборови што можат да го опишат ова чувство,не постојат подароци кои може вака да ме усреќат,не постои сила што ќе ме натера да се чувствувам толку горда. Се околу мене ме исполнува,радува.Денес е наш ден,ден на праведните,чесните,оптимистички настроени македонци кои со надеж го живеат секој ден.Надеж дека правдата ќе биде задоволена,и дека овој народ ќе го добие заслуженото. Да живее Македонија,да живее нашата татковина! http://www.youtube.com/watch?v=wyNLbjbXq6Q
А БРАВО. Со големи букви. БРАВО! Значи, така. Сме можеле и ние да направиме нешто светско, нормално, цивилизирано. Сме можеле бе, се се сака кога се може! Па, па, искрено сум воодушевена од тоа што го видов вечерва. Толку врискотници одамна не испаднале од моево грлце. Прво, навремено почнаа. Секоја чест, мислев дека ќе си стоиме до кај 19ч. Кое чувство е кога сигурна сум, половина Македонија, ќути, а химната свири. Ја обожавам таа секунда пауза, и наеднаш громогласен аплауз. Се наежив, признавам. А јас сум многу тешка за ежење. Поворката со гардистите, војниците, ма мераци. Пре, преубави униформи. Добро им беше и со тие као, фејмос пипл, кои минеа после нив. Едино утка изгледа со тоа боите направија, наместо црвено-жолта, испадна виолетово-жолта. Можда намерно, поим немам. Е, тука имам еден блиц момент на мочкање во ГТЦ и барање на продавница за вода. Кога се вративме, се беше океј. Каролина кога ја дигнаа, па па па... ПРЕКРАСНО! Сите спискаа, каде е, каде е. А таа, цап, одпозади. И од неа се наежив. Тоа кореографијата ,,Македонија,, е, за тоа секоја чест. Капа симнувам. Ретко некој да успее толку емоции да донесе во мене, мислев дека ќе плачам и ќе се смеам истовремено. Морам за ова да искоментирам. Страшно ме изреволтира говорот на премиерот. Првите 10 минути беше одлично, дигаше патриотизам и се друго. Ама да зборуваш 35 минути за тоа што и како треба да биде, како ние да сме глупави, слепи и глуви, е тоа не може. Егоистично е во таков значаен момент за Македонија да ставаш акцент на своите успеси. Не знам, и ептен се занесе. Карактеристика на добар оратор е со малку зборување да каже многу, а не на национална прослава да ми кажува за здравство. Треба малку прст на глава и да се подзамисли. Наместо да блада 30 минути како тоа треба да се учи, можеше да изнесе 30 млади луѓе, академци, прославени и прочуени. Доволно ќе беше да ги посочи како пример. Да не мрчам. Огнометот на крај, СПЕКТАКУЛАРНО; пуштањето на фонтаната, СПЕКТАКУЛАРНО! Не знам кој остана рамнодушен на сето тоа. Треба да цениме, стварно се потрудиле и стварно беше светски. Ма немам зборови, мене лично, ова ми беше ремек дело. За жал, моравме да заминеме после Влатко Стефановски, инаку би останала и цела вечер. Ех, тоа ти е. п.с. На нас останува да се поработи малку на култура и манири. Нели, ѓубренце, вамте, тамте... па буткање, преку цвеќиња, огради. Среќа што другиот дел ме воодушеви, инаку и за нашите 20 години нецивилизација ќе брмчев.