Може не е толку важно ама сепак е важно. На пример Олимпија кај мене во маало е преубаво среден од надвор и автоматски првиот впечаток е позитивен, не може да е тоа сеедно И да не живеев во близина сигурно тука ќе правев свадба Патем си ги познаваме гостите со вереникот и сигурно немаше да изостанат некои негативни коментари .Така да се поштедив себеси од нервози и нив од коментари
Девојки, ве молам предложете добар ресторан во Источна Македонија,Струмица,Гевгелија...., но не сакам долу да има тепих во ресторанот,никако.Знам дека можеби е малку претерано ама воопшто не ми се допаѓа таа идеа и салата ми изгледа ептен неубаво со тепих во некоја џгљ боја.
Немој да се замараш со негативните коментари, дококу ги имаш на свадбата. Тие гости што ги даваат таквите коментари доаѓаат на свадба за да фаќаат сеир. Затоа со маж ми не каневме такви луѓе.
Негативни коментари може да чуеш од небитни луѓе и кои не те почитуваат, без оглед каде ќе правите свадба, па дури и да биде во најскапите хотели или во поновиве места на отворено.. Инаку, за мене е најважно да се гостите услужени како што треба и да има добра храна...што за во Ханибал ми е најсигурно, затоа и таму ја закажавме свадбата Не е дека некој оди на свадба за да јаде и да пие, меѓутоа, тргнувам од себе, ако треба да чекам пола саат за чаша вода ме фаќа некоја нервоза и наместо да се веселам ми паѓа расположението... Инаку, и самата кажа дека ти го испофалиле ресторанот, што значи дека генерално има позитивно мислење и јас искрено не се согласувам со твојот впечаток бидејќи досега сме биле најмалку 5 пати и никогаш немало ништо од тоа што кажа (претпоставувам во моментот така ви се погодило), меѓутоа сепак секој си има право на свое мислење... Како што кажа SummerGirl свадбата е внатре, а таму е многу убав амбиентот, гостите не ни излегуваат надвор, туку се во бавчата дури и кога се на ѕигара, што е супер... Мене многу ми се допаѓа тоа што приемот може да ни биде на отворено, а пак за самата свадба да не се секирам дали ќе врне или дува Сакав да те посоветувам нешто за во Континентал, бидејќи моја другарка правеше свадба таму пред една година и зошто беа скептични околу услугата...на нив им дозволија самите да си ангажираат двајца келнери плус, за да бидат гостите подобро услужени, а и да внимаваат на пијалокот бидејќи сами си го обезбедуваа... Јас искрено не обрнав многу внимание на услугата, ниту пак што има за јадење зошто не ни размислував за свадба , ама во секој случај си поминавме супер
Илипили, се сетив сега на Истатов-Дојран, долу е плочка и е феноменален односот, башка не е многу скапо, поминете летово со либето да проверите, останатите ресторани мислам дека сите се со тепих долу, поготово во Струмица, да рестораните се на ниво по изглед ама за келнер треба да се молиш, долу тепих, храната во лето воопшто не чини а цените се малте не колку Скопските ресторани. Мислам и дека хотелот во нашиот град е со плочка долу но не знам колку ќе ти се допадне, малку е стар ресторанот и не знам дали сеуште се организираат свадби таму. За Истатов со гаранција кажувам дека прават класа свадби, прекрасно изгледа се и многу се професионални, долу со гаранција има плочки
Во право си за тоа дека се на ниво по изглед,но внатре кога ќе видиш тепих кој што го расипува цел ентериер и кога ќе видам келнер кој што се влечка дур да донеси нешто не ми се оди таму на друга свадба,а камоли сопствената да ја правам. Баш сега ми текна искуство од една свадба во хотел Глигоров мислам беше свадбата иако траеше до 19 часот ,тие во 18 и 30 ни ги кренаа чашите за пијалак и тортата од на масата додека ние игравме што мене воопшто не ми се допадна(буквално не избркаа од свадба) и да се случи тоа на мојата свадба ќе збеснам. Во градот хотелот како што ми кажа либето не е повеќе во функција односно не се прави ништо во него,освен мислам дека за престој од време на време на некои гости се употребува.А Истатов со сигурност ќе го провериме и ќе видиме впечатоци од таму па ќе споделам .
Некој ден кога ќе имам повеќе време ќе пишам за сите позитивни впечатоци кои New Star и ги остави...значи претходно сум била гостин...но сега од кога ние правевме таму, и ја гледаш внатрешната организација,професионалност и услуга....немам зборови се нај нај.
Барем за темава сум експерт.Работам како фотограф на свадби и ги знам сите ресторани.Ке почнам по ред А.Палас добар простран ресторан со неверојатна услуга и катастофа јадење Имес Кристал,Ромео И Јулија,Каскада,Империјал,Гоце 200,Ханибал тоа се шкарт ресторани кои се уште зивеат во ерата на комунизмот и мислата дека нема други ресторани и луѓето сакале не сакале ке дојдат кај нас,услуга катастрофа,амбиент узас,јадење отровање да добиеш,искрено знам луѓе кои после свадба директхо завршиле во амбуланта со труење од храна. Сега за сега број еден ресторан во Скопје мозе да се смета Њу Стар во Визбегово мада и таму имам некои забелешки од свелтосен аспект и услуга. Дали некој го посетил Аванти Ресторанот кој се ноага во близина на Њу Стар?? Идеален ресторан за свадби,простран услуга квалитентна,модерна градба и модерен ентериер,добар паркинг,али ми пречеше само тоа шо таму сите беа Албанци,само двајца тројца келнери име беа Македонци Тоа е се али и за кој било ресторан мозете кај мене да барате мислење
Е, дека Њу стар е ресторан број 1 си се зезнал. На две свадби на кои бев таму, а последниве 3 години ми се собраа многу свадби, јас два пати не сум задоволна ниту од услугата ниту од храната. Таму се плаќа трчакњето околу базенот, а не квалитетот. Брат ми правеше свадба во Континентал, по сите тертипи си беше. Задоволни од услуга, од храна, од професионалност. Сестра ми правеше во Олимпија, Радишани и исто сме задоволни. Ние имавме 250 луѓе и си беше супер. Свадбата ја прават музиката, храната, но најмногу од се гостите.
Во Њу Стар е убава само големата сала, претпоставувам и надвор кај базенот (таму не сум била). Малата сала за мене е клаустрофобична, темна и со не баш добра акустика (ова го кажаа и членовите на бенд што свири по свадби). Храната ми беше во ред, но ништо спектакуларно.
За Континентал и за Александар Палас веќе имам пишано. Ресторан Имес - убав амбиент, храна и услуга. Единствено што не ми се допаѓа е што има столбови на средина на салата. Ресторан Бисера - убав амбиент, храна и услуга. Со таа разлика што таму нема столбови на средина на салата. Таму не ми се допаѓа распоредот на масите. Многу се збиени една со друга. Ресторан Журнал - за мене најдобар ресторан. Убав амбиент и голем простор за играње. Нема столбови на средина на салата. А за храната и услугата имам слушнато пофални зборови. Ресторан Маракана (после Градски стадион) - убав амбиент, храна и услуга. Не ми се допаѓа тоа што просторот за играње е мал. Ресторан Томче Софка (позади Градски стадион) - убав амбиент, храна и услуга. Не ми се допаѓа распоредот на дел од масите. Ресторан Ден и ноќ - лош амбиент, храна и услуга. Нема доволно простор за играње, па гостите играат околу шанкот.
Сакам да прашам дали некој има искуство со новиот ресторан Хиподром. Планирам свадба во мај и многу ми се допаѓа отворениот дел, затворениот е малце очаен,ама викаат ќе го реновирале, за случајно ако заврне. Ме интересира да слушнам и ако некој знае каква е услугата?
Ако правите свадба од околу 100- 120 луѓе, дефинитивно го препорачувам Рагуза. Послугата, храната, организацијата, изгледот, цените од се бев презадоволна.
Dali nekoja ima praveno svadba vo Oreov lad i kakvi vi se vpecatocite?Slusam mnogu negativni komentari za ova mesto kako na primer deka los personal go raboti pa deka izgasnale struja na nekoja svadba radi edno izgazeno cveke itn.Pa vikam da cujam i drugi mislenja i iskustva ?
Ние правевме свадба во ресторан Мирко 919. Организација на ниво, услугата перфектна и менаџерот екстра. Значи алаф нека му се парите. Гратис ни дадоа многу убави украсени чаши за шампањско за зетот и невестата, преубава торта на пет ката и вкусна беше исто така. Навистина немам збор за ресторан Мирко 919. Менаџерот по нас идеше цело време ни кажуваше сега треба ова да се прави па она да се прави па вака па така браво браво значи алал нека му е. И храната преубава беше (не дека јас пробав нешто туку сите луѓе ни кажаа така). Имавме 250 гости и за сите имаше место за играње голем простор и немаше гушење ниту гужва. Прекрасно уште еднаш ќе речам БРАВО.
Не ти го препорачувам Ореов Лад. Имам слушнато многу негативни коментари околу храната, амбиентот, услугата.
I jas ne go preporacuvam.Ovaa godina pravev svadba vo Oreov lad i totalno razocaruvanje mi bese.Ako pocnam da gi brojom site kiksovi sto gi napravija ke mi treba cela strana da pisuvam Prvo bi pocnala od personalot koj go izgubi spiskot so gosti eden den pred svadba pa morase drug spisok da im se nosi.Cenite od dogovorot si gi stimaat ama bukvalno od rukav bez koristenje na metodologija na zgolemuvanje na ceni pa ni gi zgolemija za 20%. I za kraj ne nacinkarija na ZAMP deka treba da platime za avtorski nadomestok koj po Zakon na avtorski pravi oni treba da si bo platat. Taka da dva pati da si razmislis dali bi gi ostavala svoite pari na vakvo mesto.Za primer i drugi otvoreni restorani postojat vo Skopjevo kade i pokvalitetna usluga ke dobies i ke pomines poeftino.
Женски разгледувавме и под долго размислување се мислиме меѓу два ресторани кои што ни одговараат според бројот на гости и според тоашто ни го нудат,во цената влегува декорирање на масите,салата и невестинската маса што ни оди во прилог. Тоа се Пала-Струмица и Ројал Парк исто Струмица,но тој е на отворено и амбиентот е преубав ,но тука е ризикот малку поголем поради тоа случајно да не заврни дожд па да ни расипе се.Ве молам позитивни,негативни критики за двата? Благодарам однапред
Јас сум била во Ројал Парк,амбиентот е убав навистина...поточно е копија на ресторан Мулино во Скопје...инаку сум сведок на свадба во септеври денот се погоди дождлив и за жал им пропадна свадбата на луѓето,гоститите што беа седнати околу крајот на шаторот иако беше затворен си течеше вода...многу непријатно и гостите на пола свадба почнаа да си одат ... А посебна критика имам за газдарицата на Ројал Парк, Сузана од Струмица сигурно ја знаат од цвекара Мимоза е ,,тешка бизнисментка,, ми украсуваше на мојата свадба и обеќање бескрајно се како сакам се ќе биде перфектно и на крај излезе ништо од очекуваното ништо од тоа што се договоривме,ниту аражманите беа како што се договоривме ниту цвеќето .А нај јако е што ми бараше повеќе пари од тоа што се договоривме.И се доверив навистина а на крајот останав разочарано бидејки навистина платив за украсување солидна сума а не го направи тоа што се договоривме...затоа викам ,,тешка бизнисменка,, само да ти ги земе парите
Може да ми кажете мислење за Ресторан Мис Стоун во СТРУМИЦА? Јас го разгледав и ми се допаѓа многу, а и нуди многу за таа цена. Сега ме интересира мислење од вас кои сте биле или правеле свадба таму. Поздрав!