Ресторани за свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од Sun.shine, 21 април 2011.

1. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    2.074
    Девојки има некој искуство со ресторан Хиподром, ние денес бевме и многу се задоволни од тоа како изгледа простор. Сте биле ли на свадба таму? Не интересира каква е услугата и атмосферата.

2. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Ние се решивме за Њу Стар, се надеваме нема да се покаеме :D

3. cacikr

cacikr Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    243
    Некоја искуство за свадба во Битола?
    Денес баравме место за август и се е фул. Единствен термин е 31 август или евентуално 29 во петок или во септември. Бевме во Арена, Гламур и Вавилон. Вавилон го избришавме од листата оти е преголем и има капацитет од 800 гости, а ние планираме околу 400. Арена ни се допадна и цената и се, а во Гламур 31 сеуште не е сигурно дека ќе е слободен затоа што други требало да им кажат за сигурно чекале одговор од нив. Гламур има подобар амбиент од Арена, единствено датумот е проблем и е малку поскап во однос на Арена. Ај некоја ако има искуство нека пиши.

4. bile1986

bile1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    186
    јас правев свадба во Вавилон ама скратена сала имавме околу 300 луге се беше прекрасно и од услуга и организација.цените ние кога закажувавме (лани)беа сите плус минус тука.Гламур мене не ми се допадна баш многу ладно ми изгледаше во споредба со Арена.Мислам дека за свадби во недела и петок даваат некои попусти ако не е сменете нешто од лани.Амбиентот го прават деталите сега ги гледаш празни и неукрасени а со мали украси се тоа се менва.Прошетај пак оди гледај кога има закажана свадба јас отидов неколку пати пред да одлучам . позз и имај си свадба каква што си замислувала.

5. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    За таа бројка на гости Арена или Гламур,и двете ми се убави мене и за ширина,и услуга и храна сум задоволна исто така.Кое и да го одберите нема да згрешите,а и Премиер е убаво местенце за свадби.Епинал го исчуручија некако не е то,то шо беше.Ако ви е слободно Арена ич не се мислете,нема да погрешите ;).Мој совет е што побрзо да закажите за да не ги зафатат и тие слободни термини што се.Менито е поскапено сегде за пола евро до евро низ сите рсторани. Ти посакувам да имате совршена свадба во совршениот ресторан.

6. MissGala

MissGala Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво,
    јас се потрудив да ве исчитам :D неможам да најдам никаков коментар за Аква Старс - Кадино кај базенот што е некакви коментари ...искуства? Ние планираме свадба здравје Боже во мај месец па ако може да споделите некакви искуства за ресторани за 250 - 300 гости? Дали некој знае дали во цените на менијата е вклучено пиењето или се доплака накнадно по особа например 3 или 5 евра?

7. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    Има некој искуство со свадба во Фени, Кавадарци? Каква им е услугата и менито? и ако знаете како се двизат цените.

8. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Ние до пред 2 недели сите ресторани во Скопје ги разгледавме, и во сите од нив пиењето беше плус на цената од менито, никаде не беа заедно.

9. MissGala

MissGala Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Јас денес вртев по рестораните сабота нигде слободно недела тука тамо или нема и незнам што ќе праиме. изгледа во мај се наголемите гужви за свадба :)

10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.735
    Допаѓања:
    38.471
    Сестра ми правеше свадба во Фени, во малата сала. Салата е супер. Има убав амбиент. А за храната немам зборови. Беше многу вкусна и тазе. Повкусна храна немам пробано. И келнерите беа многу услужливи. Јас сум многу задоволна.

11. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    а цените како им се движат? не ми одговараат на меил...

12. Boe86

Boe86 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    Нема да најдеш многу луѓе со искуство од таму, зашто ресторанот за свадби е отворен од летово. Ние таму си ја закажавме свадбата. Од сите ресторани што ги свртевме низ Скопјево саму таму ни се допаѓаше терасата (саквме на отворено), после Белви, ама Белви ни беше скап. Пред да закажеме бевме како падобранци на една свадба да видиме одприлика како е и за атмосферата неможам многу да ти кажам пошто музиката беше прегласна и не се седеше внатре, неможеш да се чуеш (озвучувањето си го носи музиката што ти ќе ја ангажираш, така да дали ке биде гласни или не со нив ќе си се договориш), ама што мене ми се допадна беше дека келнери имаше на сите страни, не едне келнер на цела сала :) . Една моја другарка беше после тоа на свадба и ми рече дека било супер и храната и тоа како било украсено. Е сеа мене што не ми се допаѓа е делот внатре, ама рекоа ќе го подсределе, ќе видиме. Ама летна свадба е па нема да врне :D . Се надевам бев од помош.

13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.735
    Допаѓања:
    38.471
    Кај сестра ми го имаше најефтиното мени, а цената му беше 560 денари со вклучен пијалок. Тоа беше пред 2 години. Можно е цените да се покачени.

14. lavaleta

lavaleta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    69
    Феминки здраво :)

Имате ли идеја колку е отприлика мени во Холидеј Ин или Њу Стар... и ако може некој предлог за сала за свадба од околу 280 гости... Бевме во Имес и Под Кале - тука негде се со цени 17-18 евра целосно мени, со тоа што Имес ни е попримамливо бидејки има убава летна тераса, ама отворени сме и за други идеи.
    Ви благодарам однапред :)

15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^
    Порциите беа 11е. + 3е.пијачка + 50ден. од столица за декорација.
    За големата сала зборам, и мора минимум 300 гости да имаш за да ти ја изнајмат. Јас сум у гужви деновиве, но се надевам викендов ќе најдам време да пишам подетално. Кој и да отиде таму, нема да зажали.

16. MissArte

MissArte Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Дали некој правел свдба во петок? Бидејќи очигледно саботите се зафатени по скоро сите ресторани..

17. lavaleta

lavaleta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    69
    Na nekolku svadbi sum bila vo petok, i mene veke mi e normalno toa :) Nas nema da ni bide problem i petok da odlucime...

18. Boe86

Boe86 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    Сум била на свадба во петок кај другарка. И тоа е ден како сабота или недела, нема некое правило дека морало сабота да биде свадбата. Единствен проблем може ќе ти биде сватовите и твојте најблиски што ќе треба да земат слободен ден, а некој од нашиве работодавци знаат да направат проблем. За другите гости и подобро може ќе биде петок од недела зашто утредента е неработен ден.

19. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Зависи дали ќе правиш се во тој ден или само ресторанот. Мој другар правеше се, и во црква и матично му дојдоа многу малку луѓе него што планираше, меѓу кои и јас не успеав да стигнам за жал. Работен ден е, па едноставно не се стига. А за ресторанот нема разлика.

20. MissArte

MissArte Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Фала ви многу за одговорите! :)