Ресторани за свадба

Discussion in 'Свадба' started by Sun.shine, Apr 21, 2011.

1. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Њу Стар
    вечерта кога отидовме беше 21:30 часот.
    Бидејќи не знаевме колку капар треба, и во моментот немавме 200е. во нас. Многу фер испаднаа што менаџерот не чекаше до 10:20ч. за да одиме да земеме пари.
    Потоа, на телефон за што и да им се јави човек многу се услужни.
    Инаку храната е свежа - се спремам пред самата свадба (тетка на мм, работеше таму, она ни кажа дека се е на ниво)
    Услуга перфектна, келнер на секоја маса...буквално и гостите беа презадоволни.
    Менаџерот цела свадба на нозе ја престоја и само прашуваше нешто да не фали. Дури за грешката (испустот) што го направија, што не беа наредени бонбоните во секој тањир 1000 пати се извинија.
    На крајот од свадбата, келнерот од нашата маса ми приоѓа и ми вели: Невесто вие ништо не јадевте, сакате ли јадење во апартман да ви донесеме?
    Сабајлето не до 12ч., велат одморете се колку и да ви е потребно. Кога слушнаа дека не сакаме појадок туку дека ќе одиме дома, ама како ама зашто барем едно кафе....дрн дрн.
    Вечерта кога плаќаа нашите системот за картици им паднал, никаков проблем не направија за 1/2 дена кеш да донесат нашите.
    ....да не зборам за уште многу други ситници, кои навистина оставаат прекрасен впечаток.

katce patce likes this.
  2. lavaleta

lavaleta Истакнат член

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Од самиот бул.Словеначка како ли се викаше веќе...нон стоп има табли како патокази за до Њу стар, незнам дали сте ги забележале.

4. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Zdravo devojki :hai:

Epten sum nova na forumov i moram da vi se zablagodaram na site za pomosta okolu frkata narecena restoran za svadba...Vo eden den vi gi procitav site odgovori napisani (na 39 strani) :lol: i mi pomognavte da shkrtnam nekoi restorani od spisokot ]:)
    Planirame svadba okolu septemvri i majka mi koga zapna idete setajte...nema da najdete restoran bla bla bla...I deneska sfativ deka zenata ima pravo :) Ideata ni e/bese da bide nesto vo stiot na mulino ili belvi, samo poeftino...Prva i edinestvena opcija Gradina..Se javuvam denes i devojkata na telefon voopsto ne bese ljubezna (za razlika od site ostanati) koga i kazav deka planirame 180 gosti mi go kaza slednovo: Vidi devojko nie za tolku gosti moze da ti napravime svadba (oni ke ni pravat?!?!) preku den i toa petok ili nedela, ili ako sakas ke ti najdam nekoj cetvrtok pa togas pravi si svadba...Ako ste 220 gosti moze navecer...ama septmvri se ni e rezz...Me iznervira sto ona saka da me mazi..pa uste u cetvrtok...Ona neka se mazi vo cetvrtok!!! Posle toa se javiv Oreov lad - deckoto ljubezen mi gi dade site informacii 18e najevtinoto meni (so pijacki)...So predupreduvanje deka navlakite za stolcinja se 1e...I ova me odvrati...ne e za evroto nego za nivniot nacin na bogatenje..Sledno imes...deckoto ljubezno me informirase deka svadbi pod 200 gosti ne pravat...I tolku od mojot spisok na restorani so zelenilo i sl...Hipodrom go gledav na sliki i nekako ne mi prai keif...i sekako prasanjeto sto ako zavrne...Nekoj predlog na nekoe restorance sto e vo vakov stil???
    Sega za sega..posle denesnovo razocaruvanje...nekako kako varijanta se poveke i poveke mi ide u kombinacija Kontinental..no ne sum bila tamu na svadba-procitav poveketo od vas pisaa ok komentari :) e sega ne razbiram kako ide toa so terasite vo kontinental i dali mozebi ima nesto kako gradina,..vo koja bi mozele da gi snmestime nasite MALKU 180 gosti ]:) Sekakva pomos e dobredojdena :*
    [mod-kirilica:2ldkd54s][/mod-kirilica:2ldkd54s]

5. lavaleta

lavaleta Истакнат член

BunnyGirl, probaj gore na Kale restoranot, jas bev letovo na svadba - mnogu ubav pogled ima od gore i fino izgleda letnata terasa, site masi bea so tendi prekrieni, ako dobro se sekjavam drugarka mi kaza deka plakale okolu 15evra... taka da prasaj si ...Inaku kamo jas da sum so 180 gosti :) , nas negde okolu 270-300 ni se sobiraat i mnogu se nerviram - no toa e , golemi familii sme. A sto se odnesuva do nesakaniot dozd :) isto letovo bev na svadba na otvoreno kade sto pola svadba pomina vo grmotevici, veter i dozd, i normalno malku se poremeti zabavata - no potoa si prodolzivme da uzivame, si se iznasmeavme na cela situacija no ne ni ja poremeti zabavata - super si bese do kraj :) najbitno e gostite da sakaat da se zabavuvaat :)

6. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Сега за сега откако Градина ме измаршираа и омажија во четврток :) почнавме да размисуваме за Континентал...Одиме после празнициве да видиме дали има слободни термини..Дечкото од Контоинентал ме информираше дека имаат и некоја летна тераса која собира околу 150 гости...Па може да кратиме список :) Последен пат сум била во Континентал тетка ми кога правеше свадба пред некои 23 години :) И ништо не знам..какви се салите....видов на нет дека е реновирано и фино изгледа...А и тука читав за Континентал и во глобала земено коментарите беа ОК...ако не излезе ова, тогаш одма одиме на Кале..Благодарам Lavaleta ;)

7. nene88

nene88 Популарен член

Девојки, дајте идеја за ресторан за мноогу малечка свадба... некаде до 70 луѓе. Мене на памет ми паднаа Лира, Томче Софка...

8. irena.1

irena.1 Форумски идол

А ресторанот Пантелејмон во Нерези дали го провери. Јас лично не сум била таму, но на слики убаво изгледа.

9. nene88

nene88 Популарен член

Пантелејмон е убав на слики, ама ич не чини. Братучедка ми правеше летово таму свадба. Келнери има малку, услуга никаква, пола свадба помина додека да не послужат. Храната имаше вкус на плин. а и не е баш евтин, околу 20+ евра е по лице.

irena.1 likes this.
  10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Корисна информација Нене. Инаку местото ми е преубаво и понекогаш си одиме преку ден, но незнаев дека не го бива за свадби.

11. zuzu82

zuzu82 Истакнат член

...Aко имаш во план свадбата да ти биде пролет-лето,топло ти го препорачувам Домини-феријален...имаат тераса и прекрасно е.Јас правев таму со 80 луге и сосема е комотно.поделени им се терасите на две нивоа...Можеш да одиш до таму и да видиш.Можеби малку чудно ке ти биде сега кога е како целосно затворен простор,но на пролет и лето е топ...

12. aleksandrasis

aleksandrasis Истакнат член

Devojki, dali nekoja od vas bila vo Restoran/Bazen Aqua star Kadino? Mi treba sovet od vas kade bi mozela da pravam svadba na otvoreno megutoa da ne bide restoran Gradina (nema termini )ili Milino garden...veke nekolku dena baram restorani ama nekako ne mi odi bas....sakam da bide na otvoreno megutoa da bide zastiteno od dozd.
    [mod-kirilica:2qsb12ct][/mod-kirilica:2qsb12ct]

13. bumblebee511

bumblebee511 Активен член

Феминки, ме бендисува Ден и ноќ за свадба до 150 гости зиме. Некако ми е чисто и светло. Не е специјализиран како другите за свадби,ама другите помали ресторани или ми се во многу бои, шарени килими, завеси, стар ентериер или ми се темни .Ако некој бил на свадба таму пренесете искуства. :)

CvetanovskaE likes this.
  14. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Aleksandrasis го имавме истиот проблем со вереникот...Ако мене ме прашуваш друго место освен Градина, каде си комплетно заштитена од дожд, а свадбата се одвива во градина опкружена со зеленило нема!!! Нажалост...Јас кога се јавив пред 2 недели во Градина имаше место за септември..но само четврток ни го дадоа како слободен за денска свадба поради бројот на гостите-180...Единствено би ти предложила Хиподром...иако ако биде пороен дожд...не би било убаво и веројатно би се префрлиле во внатрешниот дел...мене ми се виде големо за 180 гости (надвор) и после Градина, понеубаво...Внатрешниот дел во Ресторан Хиподом воопшто не ми се допадна...Инаку пред 5 дена во Хиподром беше резервиран само 6 септември - така да имаш слободно..Ние на крај после шетање на милион ресторани низ Скопјево се одлучивме за Хотел Континентал - сала Клуб Фонтана...Утре одиме капар да оставиме :rofl: Салата ми се виде убава и топла...Се надевам дека ќе биде убаво...Ако има некој искуство би сакала да ми пише за Континентал...
    Аleksandrasis се надевам дека помогнав ;)

15. nena-mk

nena-mk Нов член

Zdravo devojki jas sum nova na forumot i uspeav da vi gi procitam site mozni komentari :) Jas i verenikot imavme problem kako i pogolemiot del od vas da najdeme soodvetno mesto za svadba i se nesto ne ne bendisuvase, recisi gi pominavme site mozni restorani koi nudat letna terasa bidejki svadbata sakame da ni bide na otvoreno i na kraj se resivme da rizikuvame.Ima nov restoran koj seuste se gradi a ke bide pusten vo Maj,mene iskreno posle se sto vidov vo Skopje ova mesto mi se dopadna, znaci seuste ne e gotov megutoa ja vidov semata kako treba da izgleda i resivme tamu da pravime svadba.Eve ke vi pratam link pa videte si sami mozebi na nekoj ke pomognam so ova.Pozzhttp://vezilka.com/ https://www.facebook.com/vezilka

16. lavaleta

lavaleta Истакнат член

A kako se dvizat cenite na menijata? Fala odnapred, pozzz :)

17. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Во прилеп, Центар мислам дека е прееубаво и најубавоо :)
    Цената на мениата се движат од 7 и 8 евра, потоа, 2 евра за неограничено пиење, и 1 и пол за ордевер.
    Значи 11 и пол евра поскапата порција од гостин или 10 и пол евра поефтината :)

18. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Храбар потег :) И нас ни влезе во комбинација, ама јас додека не видам не верувам (сепак во Македонија сме) :D Затоа си го одбрав Континентал :D

19. lavaleta

lavaleta Истакнат член

Ние конечно се решивме :D После поминати многу ресторани: Њу Стар, Континентал, Палас, Холидеј ИН, Журнал и Градина, сепак си резервиравме терминче во ИМЕС ( се надевам ќе имаме среќа на отворено да ни биде свадбата :) )

Њу Стар дефинитивно отпадна поради локацијата, Континентал уште ми мирисаше на свадбите на кои сум одела кога имав 7 години, Палас иако преубав во секоја смисла - отпадна поради високите цени (за наши услови), Холидеј ИН немаат паркинг за гостите, Журнал ни се виде тесен за 280 гости а Градина се е резервирано до крај на септември ... Имес ни се виде интересна варијанта, поради летната тераса, вработените ми оставија одличен впечаток, менијата примамливи и со солидни цени ( веројатно 18 евра ке ни биде), сега зимно време терасата изгледа очајно ...ама ме уверуваа вработените дека летно време ја трансформираат во нешто навистина убаво... Моето прашање до моите драги феминки е : Дали имате искуство со свадби во ИМЕС? Да ми пишете Ваши впечатоци, малце да ме охабрите :) хахаха

Поздрав до сите, и се надевам ке имаме преубава година со многу свадби :)

20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Сум била на свадба во Имес и задоволна сум. Има убав амбиент, добра храна и услуга. Свадбата каде што бев беше внатре. Требаше да биде надвор, ама дента заврна. Надворешниот амбиент не ми се допаѓа.