Ресторани за свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од Sun.shine, 21 април 2011.

1. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    по она што го видов и што сум била на свадба - Гламур

2. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Ресторан Рагуза е супер за помали свадби. Менијата им се екстра, а услугата на високо ниво. Прекрасен амбиент и идеален за помала свадба.
    http://www.ragusa.com.mk/

3. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    Anastasijaki баш ме израдува :) И ние имаме закажано за октомври во Континентал и никако да најдам некој кој таму правел свадба за да ми сподели искуства. Ние правиме во Клуб Фонтана салата...И баш ми е мило по однос на храната, тортата...ама баш се...
    Фала што ми го разубави денов :*

4. O.l.e

O.l.e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    Ние закажавме во „Бела“
    Ресторанот навистина ми се допадна, просторот е голем, белата боја некако го прави да изгледа уште поголем :) и се надевам дека се ќе помине добро.
    Инаку ќе имаме околу 300 гости.

5. lusijana

lusijana Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
  6. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Jas pravev vo glamur, zadovolna sum od se, menito e mnogu ubavo, hranata mi kazaa deka e dobra (normalno jas nisto ne jade :) ) megutoa nesto sitno ne ispocituvaa, mislam deka menito vklucivase piroska, a nemase na masite... Moze toa samo kaj mene da izostavile ne znam... Imav okolu 230 luge i bese tamam prostorot. se izv. za lat

7. jojo9

jojo9 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    6
    Драги феминки, пред неколку дена правевме веридба со дечко ми (срвшеникот веќе) и сега сакаме да почнеме да бараме ресторани за свадба бидејќи имаме слушнато дека повеќето се резервираат една година унапред. Сакаме свадба на отворено, па секоја предлог-локација би била добредојдена. Уште не сме дефинирале 100% број на гости ама околу 200 бби била цифрата.

8. KidA

KidA Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2014
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    997
    За отворено мој предлог е национален ресторан Градина, https://www.facebook.com/pages/Nacional ... 8330118966 ние за таму имаме резервирано, и во однос на цена-простор-изглед ни беше најоптимална варијанта.

9. jojo9

jojo9 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    6
    Фала многу, Градина ни е една од опциите :) При разговор со една колешка од работа ми ја посочи оваа веб страна од каде таа гледала за роденден на детето, но каде што можело да се најдат информации за ресторани и термини за свадби, па решив да ја побарам.. :wink: Се вика Термин.мк - https://termin.mk/ и на мене лично ми ја олесни работата засега, па сакав да ја споделам со вас, може ќе ви се најде и вам :rock:

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tinkerbell33

Tinkerbell33 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    10
    Кој може да ми каже како е во ресторан Ритуал во Трубарево? Незнам веќе каде да закажам..Имам Добра понуда и од Континентал ама многу ми е некако старомодно незнам дали таму да правам или во Ритуал..А и од Гламур имам добра понуда.. Ми треба итно да одлучам!!! ДЕВОЈКИ ПОМАГАЈТЕ!!! за ден два треба да решам... :?: :(

11. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Ритал е стварно убаво местенце за некоја не толку голема свадба. Услугата и храната им се стварно на повисоко ниво од тоа што се плаќа. Единствен проблем е во подот. Не е прекриен со теписон.

12. O.l.e

O.l.e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    Јас сум била на неколку свадби во ритуал и навистина ми се допаѓа.
    Доколку би бирала јас меѓу тие три места сигурно мојот избор би бил ритуал
    Според мене е пет пати подобар одгламур,за континентал неможам да коментирам бидејки не сум била таму на свадба.

Се надевам дека ти помогнавме некако :)

13. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    Ние кога се јавивме во Градина ни кажаа дека за околу 200 гости можело да се резервира само дневна свадба и во четврток и петок. И сето тоа ми беше кажано на прилично дрзок и невкусен начин од страна на девојката...И ми напоменаа дека минимум 230-240 гости се потребни за резервација на ноќна свадба и во сабота...Инаку за да резервираш во Градина, треба да се јавиш однапред едно 7-8 месеци минимум.

На jojo9 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lavaleta

lavaleta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    69
    Буквално исто искуство имавме со Градина, не сакаа ни да слушнат за Сабота/Недела а сепак кажавме бројка од некои 220-230 луѓе, не убедуваа дека во четврток било убаво да се прави свадба - па сите веќе правеле во четврток ( Hello?!) ... едноставно не се флексибилни, сакаат само своето да си го истераат. Ние се одлучивме за Имес, одлична им е летната тераса.

На jojo9 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    422
    За отворено мој предлог е национален ресторан Градина, https://www.facebook.com/pages/Nacional ... 8330118966 ние за таму имаме резервирано, и во однос на цена-простор-изглед ни беше најоптимална варијанта.[/quote]

Ние кога се јавивме во Градина ни кажаа дека за околу 200 гости можело да се резервира само дневна свадба и во четврток и петок. И сето тоа ми беше кажано на прилично дрзок и невкусен начин од страна на девојката...И ми напоменаа дека минимум 230-240 гости се потребни за резервација на ноќна свадба и во сабота...Инаку за да резервираш во Градина, треба да се јавиш однапред едно 7-8 месеци минимум.[/quote]
    Искрено мислам дека малку филувате со муабетов :o Не дека не сакаат да слушнат за сабота за вечерна свадба, туку сите саботи се зафатени до октомври 2014 година. Истото е и со неделите, а муабетов за четврток што ви предложиле, сигурна сум дека предлогот бил за неработен четврток. :?: Мислам дека не е фер да се прави лош маркетинг :!:
    Буквално исто искуство имавме со Градина, не сакаа ни да слушнат за Сабота/Недела а сепак кажавме бројка од некои 220-230 луѓе, не убедуваа дека во четврток било убаво да се прави свадба - па сите веќе правеле во четврток ( Hello?!) ... едноставно не се флексибилни, сакаат само своето да си го истераат. Ние се одлучивме за Имес, одлична им е летната тераса.[/quote]

16. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    Ние кога се јавивме во Градина ни кажаа дека за околу 200 гости можело да се резервира само дневна свадба и во четврток и петок. И сето тоа ми беше кажано на прилично дрзок и невкусен начин од страна на девојката...И ми напоменаа дека минимум 230-240 гости се потребни за резервација на ноќна свадба и во сабота...Инаку за да резервираш во Градина, треба да се јавиш однапред едно 7-8 месеци минимум.[/quote]
    Искрено мислам дека малку филувате со муабетов :o Не дека не сакаат да слушнат за сабота за вечерна свадба, туку сите саботи се зафатени до октомври 2014 година. Истото е и со неделите, а муабетов за четврток што ви предложиле, сигурна сум дека предлогот бил за неработен четврток. :?: Мислам дека не е фер да се прави лош маркетинг :!:
    Буквално исто искуство имавме со Градина, не сакаа ни да слушнат за Сабота/Недела а сепак кажавме бројка од некои 220-230 луѓе, не убедуваа дека во четврток било убаво да се прави свадба - па сите веќе правеле во четврток ( Hello?!) ... едноставно не се флексибилни, сакаат само своето да си го истераат. Ние се одлучивме за Имес, одлична им е летната тераса.[/quote][/quote]
    Мојот муабет воопшто не е филуван!!! Јас се јавив во Јануари 2014 година..Ни август не им беше целосно пополнет, а барав термин за крај на Септември или почеток на Октомври...Откако препрочитав што имам пишано за тоа како ми одговори ќерката на газдата на Градина, сфатив дури и дека многу благо звучи она моето напишано, за разлика од тоа како ми се испонаша на телефон...Така да јас си го кажав тоа што се случи...Лош или добар маркетинг...нека му ја мисли тој што треба. Ресторани има милион...
    Гледам ти си резервирала таму...Фино, со среќа нека ви е...Ама немој да го сфаќаш премногу лично сечие негативно искуство со Градина, ако ти имаш позитивно и ако ти таму правиш свадба со над 250 гости...
    Форумов е за тоа...Да размениме мислења и искуства....
    Уште сум збунта по однос на неработните четвртоци?!?!?!?!

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Leichka

Leichka Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    8

Еј јојо9 фала ти многу, баш ја отворив страната и пратив барање за термин до неколку ресторани па ќе одлучиме накнадно во кој ќе правиме свадба во зависност од тоа дали ќе има место. Инаку оваа страна е супер начин за барање на термин за ресторани, а да не мора да се влечкаш во секој ресторан одделно, а и убаво е објаснето што нуди ресторанот. Чиста работа :)

18. lavaleta

lavaleta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    69
    Буквално исто искуство имавме со Градина, не сакаа ни да слушнат за Сабота/Недела а сепак кажавме бројка од некои 220-230 луѓе, не убедуваа дека во четврток било убаво да се прави свадба - па сите веќе правеле во четврток ( Hello?!) ... едноставно не се флексибилни, сакаат само своето да си го истераат. Ние се одлучивме за Имес, одлична им е летната тераса.[/quote][/quote]
    Мојот муабет воопшто не е филуван!!! Јас се јавив во Јануари 2014 година..Ни август не им беше целосно пополнет, а барав термин за крај на Септември или почеток на Октомври...Откако препрочитав што имам пишано за тоа како ми одговори ќерката на газдата на Градина, сфатив дури и дека многу благо звучи она моето напишано, за разлика од тоа како ми се испонаша на телефон...Така да јас си го кажав тоа што се случи...Лош или добар маркетинг...нека му ја мисли тој што треба. Ресторани има милион...
    Гледам ти си резервирала таму...Фино, со среќа нека ви е...Ама немој да го сфаќаш премногу лично сечие негативно искуство со Градина, ако ти имаш позитивно и ако ти таму правиш свадба со над 250 гости...
    Форумов е за тоа...Да размениме мислења и искуства....
    Уште сум збунта по однос на неработните четвртоци?!?!?!?![/quote]
    Девојче, незнам зошто мислиш дека јас нешто би добила ако ширам лош маркетинг за било кој?? Не се работеше за конкретен четрврток (неработен), напротив ни рекоа дека четвртоците им се слободни и не убедуваа дека веке е најнормално вo четврток да се први свадба, инаку муабетов беше почеток на фебруари кога се јавивме...така да безпотребно коментираш туѓи искази дали се филувани или не... јас немам потреба да посветувам време оцрнувајќи некого по форуми- само искажав лично искуство. Поздрав :)

19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    Што мислите за релативно новиот ресторан Везилка? Го гледав баш денес на слики, ми се допадна преемногу, делува елитно премногу и услугата на ниво, ги прашав ми рекоа порција од 16 до 25 евра, што не ми делува воопшто скапо за ваков тип на ресторан. Мислам дека сеуште не е масивно откриен, но да не случајно некоја била на свадба таму? Баш ме интересира, прекрасен впечаток ми остави. ^_^ :party:

20. Emma.24

Emma.24 Нов член

Се зачлени на:
    5 јули 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Feminki jAs sum nova na forumov i dobredojdov hehe :D ... inaku sakam da dadam konkretno mislenje za restoran Kristal vo Zelezara,bev kako gostinka na svadbai sum prijatno iznenadena pred se od atmosferata,dekoracijata,priemot na mladite i prviot tanc bea so efekti preubavo...potoa kelnerite non stop trcaa,hranata topla vkusna,i uste mnogu iznenaduvanja vo tekot na svadbata edno golemo Bravo...sto znaci jas veke si najdov kade ke pravam svadba :D :D