Ve molam ako ima nekoj iskustvo od Hotel Belvedere Ohrid za svadba neka pise vo poskoro vreme. Odnapred vi blagodaram!
Здраво! Имам едно малку смешно математичко прашање, не знам дали некој го знае одговорот Колку квадратни метри од простор се доволни за комотно да играат (да речеме ора) 150-200 луѓе (присутни 300)? Кога пробувам да си замислам ми изгледа многу повеќе отколку што нудат рестораните (а конкретно ме интерсира Градина), и се прашувам дали ќе ни биде многу тесен просторот ...
Нашата свадба беше во Градина, за велигден и имавме точно 280 луѓе (можеби повеќе од половина млади), но додека беше класичниот дел со ората мислам дека играа поголемиот дел од гостите и верувајте дека беше и повеќе од комотно а во вториот дел (забавната музика т.е. за време на свирката) беше како на концерт И мене ме мачеше ова прашање ама од искуство мое ви кажувам да не се секирате за Градина ако имате околу 300 гости. Ви посакувам убаво да си поминете
фала ти за поддршката тогаш сигурно и кај нас ќе биде комотно, иако до вчера се грижев зошто ни рекоа дека не може да тргнат по еден ред од масите за да се ослободи простор за играње, дури и да немаме толку луѓе, ќе останат празни, а сепак ни испаднаа околу 220 гости.. а кај нас млади се многу помалку.. ама вториот дел ќе биде со забавно, секако ќе пишам на крај како ќе испадне, до недела останаа само уште неколку денови
поминаа деновите, помина и свадбата ви благодарам на сите за помошта!! и сакам да го напишам накратко моето искуство со ресторанот Градина кратко и генерално сите сме многу задоволни , имавме околу 200 гости, и иако не можеше да се тргнат некои од масите туку само тие покрај ѕидовите некои останаа празни, имаше многу доволно простор за играње и беше супер! беше топло, нашата свадба беше денска, ама мислам кога играш и пиеш секако ти е жешко кај и да бидеш Единствено нешто што кога ни честитаа гостите и се фотографиравме, некој дојде и му зборуваше на фотографот зошто газел на тревата и не знам што, и ние со гостите чекавме пет минути да се разберат додека да не му речеме да не замара сега, таму тревата мислам и така од претходно беше разгазена ама како и да е многу глупаво во тој момент да почнеш да се расправаш за тоа, можевме после да го решиме, или пак само со еден збор да речеше.. Или да си постават некоја платформа таму кога знаат дека сите фотографии мораат од тоа растојание да сликаат... Други некои киксови немавме и мислам дека и јадењето и пиењето беше супер макар што јас немав време ни желба ништо да пробам освен што си пиев џин тоник и келнерот што беше за нас цело време ми носеше нов ладен :up: Имаше и можност каде да се пресоблечам за вториот дел, место венчаницата имав полесно фустанче
Ve molam za sovet: restoran za svadba vo Skopje predlozi licni iskustva ?koj mislite deka e najsovpadliv za nasite standardi so ogled deka vremenskiot interval za svadbata e na prolet apropo zatvoren enterier da bidi poradi rizik od vremenski faktori Odnapred Vi blagodaram
^ Прво, добро ни дојде на форумов. Штом свадбата ви е договорена за следната пролет, имаш повеќе од доволно време да ја прелисташ темава за мислења и предлози. Ако сакаш конкретни одговори, биди малку попрецизна со прашањата. Не спомена колку гости имате планирано, а тоа е основно во процесот на бирање ресторан, зашто има ресторани кои не дозволуваат мали свадби во ударни термини (сабота навечер, си сакаат полн капацитет). И што мислиш со тоа да се земе во предвид стандардот - ние тука не знаеме каков е вашиот стандард. Има ресторани за сечиј џеб. Не те напаѓам, само те замолувам биди попрецизна со прашањата.
И јас сега скоро бев на свадба во Градина (ама вечерна) и сум презадоволна, дефинитивно би била на список кога ќе бирам за мојата. И оваа невеста исто така се пресоблече подоцна и многу ми се допаѓа тоа што има гардероба. Амбиентот преубав, тоа што е отворено овозможува да се избегне непријатниот мирис на пот, исто така бев задоволна од просторот за играње, зеленилото на самиот влез како и фонтаната пред која не можев да не се сликам. И од услугата бев задоволна исто така, иако имаше и негативни коментари, кој да ги разбере луѓево, све непогодено. Сума сумарум, висока оценка давам за Градина.
. Кида, би можела ли да ми кажеш колку ве чиниеа порциите по особа, т.е од која до која цена се движат.
Цените мислам отприлика се движат околу 15-20 евра по особа (со вклучено пиење). Имаше разлика дали да бидат вклучени неограничено жестоко и различни типови на вина и пива, или само основните, и нешто и со порциите. Ние имавме одбрано од 18, мислам беше 14 за јадењето и 4 за пиењето (со жестоко и различни видови).
Ние резервиравме во Мирко 919 уште пред четири месеци. Сум била и претходно, не само што ресторанот е убав, туку ептен ја бендисав и храната и услугата! Во меѓувреме се реновираше и се ребрендираше- сега е Рагуза 919 така што уште подобро изгледа...Lucky me ))) Може да им ги ѕирнете сликите на фејсбук, имаат и некои посебни понуди. Од рестораниве на отворено ми се допадна Везилка ама ептен ми е ризик со времево... оваа година на две мои познајнички им врнеше цела вечер. Си се спремал толку време, го чекаш денот и на крај цела вечер да се нервираш за времето, ееее не!
LoveFreedom, јас резервирав во Везилка за наредната година. Се надевам дека ќе ми се погоди времето, ама дури и да врне верувај дека Везилка е комплетно заштитена. Баш пред месец дена кога резервиравме имаше бура надвор, толку врнеше што не се гледаше ништо од дождот. Капка немаше во ресторанот. Е сега според мене, дури и да си во затворен ресторан со самото тоа што врне ќе ти се расипат многу работи и филмови што си ги правел секако. За мене Везилка е прекрасно место, ќе ви кажам искуство кога ќе помине свадбата
Devojki, dali nekoj ima iskustvo od svadba vo Kapan An ili Kursumli An. Nie planirame za narednata godina na krajot na April ili pocetok na Maj. Fala odnapred, B.
Sakame da pravime svadba vo restoran Hipodrom, imaat preubava terasa, pa pred da zakazeme ima li nekoj da mi kaze dali bil tamu i vpecatoci za restoranot, iako mi go preporaca edna moja prijatelka sto bila tamu sakam da slusnam poveke mislenja blagodaram odnapred
Zenski citajki ve zabelezav deka vo nasevo Skopje se vrtat 5 restorani manje vise. Moram da kazam deka bev mn prijatno iznenadena od restoran Makedonski biser koj se naoga vo Ilinden.Otidov na svadba so ocekuvanje deka ke bide nekoja sala od vremeto na Tito, no ne !!!...Eneterierot bese prekrasen uslugata top, a hranata bese edna od najvkusnite vo mojata svadbarska kariera ))...Problem mozebi bi bilo sto e podaleku no koga ke razmislite ustvari site restorani se naogaat u periferija na skopje, pa koga bi odela u Batinci na primer zasto ne i u ilinden. Ocigledno ne e eksponiran a bi trebalo posevno deka cenata na menito bila 11 evra so vluceno na poveke vidovi na zestok pijalok i piroska bidejki svadba bez piroska ne ide ))
Здраво! Ве молам некој ако има искуство со ресторан Хиподром или со ресторан Кањон Матка нека пише... Ви благодарам!
Јас имам слушнато дека за свадба за таму треба да имаш дозвола од Мин. за култура. ама најдобро си е да се информираш директно. А дали некој има искуство со ресторан Ханибал??
zdravo devojki, nova sum palniram svadba za slednata godina za restoran Glamur Ve molam za kritiki Fala puno
Пред 2=3 недели бев во Каскада на свадба....морам да си кажам јавно мислење ама воопшто не ми се допаѓа. Несакам ресторани каде има одвојување на гостите. Како граѓани од 2 сталеж