Јас годинава бев на десет свадби од кои две во ресторан Ханибал и морам да кажам дека сум презадоволна во секој поглед...одлична услуга, квалитетна храна, келнери насекаде не треба ни да порачуваш зошто постојано ти дополнуваат пијалок...стварно немам зборови...плус сега е реновирано внатре и има преубави декорации што да ги изнајмиш коштаат многу а тука ги добиваш бесплатно...супер е...
Само да пренесам искуство од Везилка: Прекрасно. Свадба ко свадба, секогаш веројатно твојата ќе ти е најубава, но отсуството на нервоза секако придонесува за уште поголемо расположение. Везилка исполнија се што ветија, дури и повеќе. Локацијата им е фантастична, иако беше октомври не беше ладно, покрај желеата имаа и печурки ставено, па дури ни постарите кои седеа и не играа не се жалеа на студ. Имавме 250 гости, простор за играње повеќе од доволен и доволно растојание меѓу маси. Менито (зедовме од 17 евра) беше превкусно (иако пробав само похувано и пилешко - се немаше време, имаше дури и повеќе од што може човек да изеде. Услугата беспрекорна, на 20 гости еден келнер, не се мафта, довикува, чека, менито за пијалаци беше од 5 евра но вклучува се, освен виски, но сметав дека нема потреба од тој луксуз познавајќи си ги гостите... Дополнително, имаат и кетеринг за дома за симболична сума и сите што беа кај нас пофалија се што беше зготвено а секако остана храна и за следниот ден да се дојадува. Се што се договоривме испочитуваа, се на се, презадоволни сме и топло го препорачувам местото.
Здраво, Ми се допаѓа Вила Ина како место за правење на свадба, но единствено сум ја гледала на слики, не сум била на свадба таму нити знам некој кој правел свадба таму. Кое е вашето искуство? Сте биле на свадба таму? Страв ми е ако заврне дали е проблем.. Храната како е? Секое мислење е добредојдено! Фала Ви.
Здраво, Местото е прекрасно за летна свадба , но цените се прилично солени. Вила Ина е всушност на Далма Кетеринг. Еве ти линкче да си ги видиш и цените. http://dalma.com.mk/svadbi.html
Feminki aj Ve molam kazete mi iskustvo za restoran Bella ama cardakot dali nekoja ima iskustvo ? Izgleda ubavo, no ne znam kade i kako Bi gi sobralo 380 gosti tamu? Hrana, usluga, fotograf , kakvo iskustvo imate so toa? Ako nekoja znae bila na svadba ili pravela svadba Ve molam kazete vase mislenje? p.s. dali se lizgaat plockite? Blagodaram mnogu
Да, цените ги видов. Меѓутоа ме интересира искуство од некој што стварно бил таму на свадба. Баш поради тоа што цените се такви, очекувам се да функционира перфектно. Сепак се работи за простор на отворено кој си има свои предности и недостатоци. Сакам храната да биде вкусна и топла, а сепак не се прави претпоставувам на лице место. Бидејќи доле е трева, како што гледам од сликите, ако заврне ваљда нема кал да биде.. Затоа ве молам некој ако бил да ми каже искуство. Не вреди толку пари да се дадат а да не е како што треба.
Ме интересира дали рестораниве за свадби дозволуваат и дополителна декорација од онаа што им е стандардна? Дали има некој искуство, да сподели
Дозволуваат нормално. Не нудат сите ресторани нивна декорација, но и да нудат може да не ја одбереш нивната.
Една другарка правеа свадба есенва во Ханибал и јас како гостинка сум презадоволна од услугата и од храната. Мислам дека и цените се нормални, не се прескапи. Инаку ние прво за свадбата од брат ми се мислевме за националниот ресторан во Континентал, ама си правеа во Рагуза. Ако имате помалку гости супер место, и цените се супер. Сакавме во Гоце 2000 да правиме, ама малку луѓе имавме, тоа е огромна сала. Ако имате малку гости проверете ја Рагуза, ако имате планирано многу гости Гоце 2000 е супер место.
Ти благодарам многу Antebellum. Сеуште не знаеме точно колку гости ќе имаме. Сега се распрашувам за искуства за рестораните што ни се допаѓаат, па ќе видиме. Да не знаеш некој со искуство во ресторан Белла накај Марков Манастир што е?
Letoska bev duri na tri svadbi tamu. Znaci se zavisi od dogovorot so gazdata, od meni do dekoracija na vlez, masa na mladencite,na gostite, so eden zbor kolku ste podgotveni da platite...znam deka e prilicno skapo ama ubavo si e...porano imase samo treva(zboram pred 2-3 godini koga bev prv pat na edna mini proslava), sega ima poplocen prostor za igranje(behaton plocki), bina za muzikata, nekolku toaleti(za razlika od porano), parking kakov takov no sepak spored mene so nedovolen kapacitet...e sega edinstven problem e vremeto,vo slucaj na dozd znam deka nemaat nekoja posebna zastita, mada mislam ne e strasno posto i onaka masite za gostite se pokrieni so nekolku od t.n. satori,onie ubavite beli kako sto e cela "Vezilka" ili "Gradina",ne znam tocno koja bese.A hranata bese razlicna na site tri svadbi(znaci zavisi od vasiot izbor),no, i pokraj toa sto ne se podgotvuva tamu,deka nemaat kujna, se bese taze,toplo... Vo sekoj slucaj ubav ambient,no, kosta prilicno,od muabeti na lugjeto kaj sto bevme kaneti.
@MissDaisy јас се уште не сум била во Бела, ама ние не сме за шатори. Мислам дека не се организирани за дожд. Јави им се слободно и прашај ги за план Б за временски непогоди, кај нас дожд, снег и ветер може да е страшна работа. Само пазете и на плочките во салата каде што ќе правите свадба да не се излизга некој имало и такви случаи...
Zdravo me interesira dali nekoj bil vo aqva star kadino bazentot na svadba i da spodeli iskustvo...blagodaram...
Убаво е ако Ви се погоди времето, ама ако почне да врне, а многу често знае и ветар да дува тогаш џабе фрлени пари, а летно време има и многу комарци. Ова е тоа што ми имаат спомнато пријатели што биле, за храна и услуга не знам како е.
Во Скопје има супер и голем избор на ресторани- кај нас во Велес нема некој ресторан посебен да речеш wauu прекрасен е во секој аспект - тука ќе правам свадба, синаата сала ја реновираа, сега Глориус е, стварно е убаво направена, ама многу е мала. не е за нас, ние голема фамилија сме, на мотелот на младост убаво е големо, ама катастрофа е, не е реновирано бог знае пд кога, како што е направено така е останато, е сега незнам како е во Македонија и Гардениа? има некои велешанки да предложат нешто?