Ресторани за свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од Sun.shine, 21 април 2011.

1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.913
    Допаѓања:
    173.610
    Се снајде за во Бела? :)
    Поефтино ти е на чардакот, ма да тоа ако си за доцна пролет/лето/рана есен..
    Ако не пиши ми, да видам дали е расположен Мартин за попуст;)

2. malo88

malo88 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Ja renoviraat li salata vo Desaret? I znaes li sto tocno vo nea? Zosto kolku sto se sekavam, masite ne se trkalezni

3. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Дали некоја феминка скоро правела свадба во ресторанот Ханибал, да сподели искуство. :)

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.284
    Допаѓања:
    111.708
    Ние бевме во Амор на свадба, после Градина е ресторанот, презадоволна сум од тоа што го видов. Убава, нова и пространа сала, превкусно и богато јадење. Само ако некој се одлучува за таму или веќе се одлучил, внимавајте многу на келнерите, многу се неспретни, спори и мрзливи, цело време инсистирајте да брзаат и да не се влечкаат, ако треба доплатете за уште еден или двајца келнери бидејќи се малце тие што ги има. Откако влегоа младите каснеше шампањот, до толку се аљкави. Но другото вреди да се оди ;)

5. mystic333

mystic333 Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    11
    @MissDaisy јас правев свадба во Ханибал пред неполн месец и сме пре пре презадоволни од секој аспект. Не знам како да им се заблагодарам на луѓето. :inlove: Се што беше договорено беше испочитувано, дури и повеќе од тоа. Цените се коректни, во споредба со другите ресторани што ги гледавме. Плус не наплаќаат за декорација, а на секоја маса има цветен аранжман на таков висок сталак. Ресторанот е реновиран, има нова фасада, летна бавча со базен. Кај базенот ни беше матичното и приемот на гости. Имавме 300 гости и се направи одлична атмосфера. Храната и услугата беспрекорни... :clap: Цела недела после свадбата ни се јавуваа дома и на моите дека на поубава свадба не биле :D Можеш да видиш на фб слики од ресторанот https://www.facebook.com/pages/Restoran-Hanibal/129496287100347?fref=ts

На Sunnny, Bile3 и baby2014 им се допаѓа ова.
  6. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    А колку се наплаќа од порција ако сакаш да кажеш ? :D

7. mystic333

mystic333 Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    11
    Ние плативме по 13,5 евра порција со неограничен пијалок.

8. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217

Ти благодарам на одговорот за Ханибал, и нашата свадба ќе биде таму, па затоа и прашувам за искуство. :) Сакав да те прашам, невестинската торта ти беше од кај нив, ако да, дали беше задоволна? Или си ја нарача преку друга слаткарница? :)

9. mystic333

mystic333 Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    11
    @MissDaisy Невестинската торта ми беше од кај нив и беше преубава и на вкус и на изглед. Имаат своја слаткара и таму ги изработуваат, така да можеш да порачаш каква сакаш и ги декорираат ептен убаво со онаа шеќерна маса. Јас отидов директно во слаткарата (се наоѓа блиску до ресторанот) и таму се договорив директно со слаткарот што ја прави, откако претходно испратив слика. Мојата беше цела ист вкус, зошто претходно ја пробав и многу ми се допадна, а инаку може и секој спрат да ти биде различен. Сите гости многу ја бендисаа тортата и прашуваа од каде е порачана...така што мислам дека нема да згрешиш ако си порачаш од кај нив.

На MissDaisy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Супер, фала ти многу за информациите. :) Планираме да отидеме и да пробаме и која ќе ни се допадне по вкус, таа да ни ја направат. Твојата како се вика? Инаку имам слика од тоа како сакам да изгледа, се надевам дека ќе ја направат. :)

11. mystic333

mystic333 Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    11
    Мојата беше cherry со рум и чоколадо...мх мх :) ми се пријаде :)

На MissDaisy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. macunka

macunka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    204
    Дали некоја феминка била на свадба во Ореов Лад,искуство? Ние резервиравме за таму за 30 Август, малку ме загрижува просторот за играње ми изгледа малку тесничок, ама ке видиме како ќе испадне

13. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Сум била на свадба во многу ресторани низ МК и Скопје,ама дефинитвно НАЈЛОША ПОРЦИЈА има ресторан Бела, а највкуснА Холидеј ин.

14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас правев во Ханибал свадба на 9 мај. Презадоволни сме сите по дома, а и гостите исто. Келнереот што беше задолжен за невестинската маса беше постојано тука, што и да треба веднаш носеше. Немам зборови. Јадењето беше тазе и вкусно. Тортата исто така ни беше од Ханибал, Јас не успеав да ја пробам искрено, ама сигурно била прекрасна. Не сте погрешиле со изборот :)
    Инаку позади невестинската маса има апартман за младенците со посебно веце и соби каде поклоните да си ги оставите. Можете и да одморите, да се истуширате ако имате време. ПРашајте си, одма ќе ви дадат клуч дечките.

На baby2014 и MissDaisy им се допаѓа ова.
  15. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.477
    Препорачајте ми проверен ресторан на отворено. Мулино Гарден е прекрасен на слики но незнам какви им се услугите, каква е храната??

16. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2015
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    839
    a kolu cini porcija i pijalok vo gradina?

17. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    518
    Здраво на сите :)
    Сакам да прашам за искуства со ресторан Болеро,бившо Под Кале,дали некоја од вас правела таму или знаете некој што правел таму свадба во брзо време ?
    Ви благодарам ,

На Majakisss му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.477
    нови искуства со ресторанот Везилка :) ?

19. lusijana

lusijana Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Се што знам за везилка е дека доколку би имала 200 лица пак ке си платиш за 250.
    И за храната кога била другарка на свадба, кажа дека им ја донеле веќе изладена.

20. zabec

zabec Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2014
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    357
    Мојата свадба беше во Ореов Лад пред околу 2 месеци. Поубаво место за свадба не си можела да избереш :inlove::inlove::inlove:. Што се однесува до просторот за играње зависи колку души ќе има на свадбата. Ние малку имавме околу 150 и совршено беше, но секако има простор и за повеќе.

На macunka му/ѝ се допаѓа ова.