Ресторани за свадба

Discussion in 'Свадба' started by Sun.shine, Apr 21, 2011.

1. Dust

Dust Game Over

Се снајде за во Бела? :)
    Поефтино ти е на чардакот, ма да тоа ако си за доцна пролет/лето/рана есен..
    Ако не пиши ми, да видам дали е расположен Мартин за попуст;)

2. malo88

malo88 Активен член

Ja renoviraat li salata vo Desaret? I znaes li sto tocno vo nea? Zosto kolku sto se sekavam, masite ne se trkalezni

3. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Дали некоја феминка скоро правела свадба во ресторанот Ханибал, да сподели искуство. :)

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Ние бевме во Амор на свадба, после Градина е ресторанот, презадоволна сум од тоа што го видов. Убава, нова и пространа сала, превкусно и богато јадење. Само ако некој се одлучува за таму или веќе се одлучил, внимавајте многу на келнерите, многу се неспретни, спори и мрзливи, цело време инсистирајте да брзаат и да не се влечкаат, ако треба доплатете за уште еден или двајца келнери бидејќи се малце тие што ги има. Откако влегоа младите каснеше шампањот, до толку се аљкави. Но другото вреди да се оди ;)

5. mystic333

mystic333 Активен член

@MissDaisy јас правев свадба во Ханибал пред неполн месец и сме пре пре презадоволни од секој аспект. Не знам како да им се заблагодарам на луѓето. :inlove: Се што беше договорено беше испочитувано, дури и повеќе од тоа. Цените се коректни, во споредба со другите ресторани што ги гледавме. Плус не наплаќаат за декорација, а на секоја маса има цветен аранжман на таков висок сталак. Ресторанот е реновиран, има нова фасада, летна бавча со базен. Кај базенот ни беше матичното и приемот на гости. Имавме 300 гости и се направи одлична атмосфера. Храната и услугата беспрекорни... :clap: Цела недела после свадбата ни се јавуваа дома и на моите дека на поубава свадба не биле :D Можеш да видиш на фб слики од ресторанот https://www.facebook.com/pages/Restoran-Hanibal/129496287100347?fref=ts

Sunnny, Bile3 and baby2014 like this.
  6. Katerina94

Katerina94 Популарен член

А колку се наплаќа од порција ако сакаш да кажеш ? :D

7. mystic333

mystic333 Активен член

Ние плативме по 13,5 евра порција со неограничен пијалок.

8. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Ти благодарам на одговорот за Ханибал, и нашата свадба ќе биде таму, па затоа и прашувам за искуство. :) Сакав да те прашам, невестинската торта ти беше од кај нив, ако да, дали беше задоволна? Или си ја нарача преку друга слаткарница? :)

9. mystic333

mystic333 Активен член

@MissDaisy Невестинската торта ми беше од кај нив и беше преубава и на вкус и на изглед. Имаат своја слаткара и таму ги изработуваат, така да можеш да порачаш каква сакаш и ги декорираат ептен убаво со онаа шеќерна маса. Јас отидов директно во слаткарата (се наоѓа блиску до ресторанот) и таму се договорив директно со слаткарот што ја прави, откако претходно испратив слика. Мојата беше цела ист вкус, зошто претходно ја пробав и многу ми се допадна, а инаку може и секој спрат да ти биде различен. Сите гости многу ја бендисаа тортата и прашуваа од каде е порачана...така што мислам дека нема да згрешиш ако си порачаш од кај нив.

MissDaisy likes this.
  10. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Супер, фала ти многу за информациите. :) Планираме да отидеме и да пробаме и која ќе ни се допадне по вкус, таа да ни ја направат. Твојата како се вика? Инаку имам слика од тоа како сакам да изгледа, се надевам дека ќе ја направат. :)

11. mystic333

mystic333 Активен член

Мојата беше cherry со рум и чоколадо...мх мх :) ми се пријаде :)

MissDaisy likes this.
  12. macunka

macunka Истакнат член

Дали некоја феминка била на свадба во Ореов Лад,искуство? Ние резервиравме за таму за 30 Август, малку ме загрижува просторот за играње ми изгледа малку тесничок, ама ке видиме како ќе испадне

13. fighter

fighter Популарен член

Сум била на свадба во многу ресторани низ МК и Скопје,ама дефинитвно НАЈЛОША ПОРЦИЈА има ресторан Бела, а највкуснА Холидеј ин.

14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Јас правев во Ханибал свадба на 9 мај. Презадоволни сме сите по дома, а и гостите исто. Келнереот што беше задолжен за невестинската маса беше постојано тука, што и да треба веднаш носеше. Немам зборови. Јадењето беше тазе и вкусно. Тортата исто така ни беше од Ханибал, Јас не успеав да ја пробам искрено, ама сигурно била прекрасна. Не сте погрешиле со изборот :)
    Инаку позади невестинската маса има апартман за младенците со посебно веце и соби каде поклоните да си ги оставите. Можете и да одморите, да се истуширате ако имате време. ПРашајте си, одма ќе ви дадат клуч дечките.

baby2014 and MissDaisy like this.
  15. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Препорачајте ми проверен ресторан на отворено. Мулино Гарден е прекрасен на слики но незнам какви им се услугите, каква е храната??

16. em4e_baby

em4e_baby Истакнат член

a kolu cini porcija i pijalok vo gradina?

17. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

Здраво на сите :)
    Сакам да прашам за искуства со ресторан Болеро,бившо Под Кале,дали некоја од вас правела таму или знаете некој што правел таму свадба во брзо време ?
    Ви благодарам ,

Majakisss likes this.
  18. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

нови искуства со ресторанот Везилка :) ?

19. lusijana

lusijana Истакнат член

Се што знам за везилка е дека доколку би имала 200 лица пак ке си платиш за 250.
    И за храната кога била другарка на свадба, кажа дека им ја донеле веќе изладена.

20. zabec

zabec Истакнат член

Мојата свадба беше во Ореов Лад пред околу 2 месеци. Поубаво место за свадба не си можела да избереш :inlove::inlove::inlove:. Што се однесува до просторот за играње зависи колку души ќе има на свадбата. Ние малку имавме околу 150 и совршено беше, но секако има простор и за повеќе.

macunka likes this.