Ние резервиравме во New Star надвор, покрај базенот. Прекрасно е. Бев во Маркиз де лукс многу е далеку и воопшто не ми се допадна.. Нам порција околу 21 евро ни искочи, плус ние ќе додаваме алкохол и повеќе сувомеснати производи . Е сега само се надевам дека ќе се погоди времето ..
Дали имате искуство со ресторанот македонски бисер се наога во населба Илинден Марино? Услуга, климатизација, храна, украсување, прием на гости (за сликање)... вака од слики изгледа во ред сакаме да одиме на го видиме па ме интересира искуството за ресторанот.
Баш викендов се сретнавме со одговорниот за организирање на свадбите во маркиз де лукс и како да кажам човекот се труди да го долови моментот но сепак што се вели ти продава ветер во магла бидејки веќе е ладно и да отидеш на лице место немаш што да видиш освен да ти каже хипотетичко што каде би било и ти да си замислуваш шта би било кад би било . добро е тоа што во цената влегува целосно осветлување и украсување, кетеринг за 30 лица (по договор дали да се испорача кај невестата или младозенецот) . Од разговорот не ми се допадна податокот што главното јадење се подготвува предходниот ден и тука се замислив какво би било јадењето спремено од предходниот ден па испорачано до горе .... во двоумица сум голема бидејки изгледа многу луксузно на сликите но пак се слики немаш претсва како изгледа во живо а и мениата не им се ефтини почетно мени е 25 евра...
Nie barame restoran za maj narednata godina. Na termin go vidov markiz i Jas se zaljubiv,bev resena deka toj ke bide restoranot i gotovo.Slucajno preku poznanicka stapiv vo kontakt so mladozencite sto ova leto pravele svadba tamu i mi se skrsi film skroz.Hranata bila ladna,uslugata losa a gazdata baral pari odnapred.Lugeto od nisto ne se zadovolni i mi kazaa i deka letovo imase na vesti deka gosti bile otrueni vo restoran vo skopje i deka ovoj restoran e tokmu toj. Kolku e toa tocno neznam ali jas licno ne bi rizikuvala. Zatoa i letovo vo toj restoran imalo samo 3 svadbi.Za makedonski biser vo ilinden mozam da kazam se najdobro.jas ova leto bev na svadba i sum prezadovolna od se a isto i mladite. Kazete mi ima li nekoj iskustvo so Gold club vo vizbegovo? Zaso toa e edinstvenoto nesto sto mi se sviga...leleee Neznam sto da pravam
Девојки ве молам споделете искуство доколку сте биле на свадба во хотел Континентал (во градината) или во ресторан Хиподром. Овој Хиподром ми се виде некако добар, бидејќи сакам ресторан со летна градина но со понормални цени.
Сум била и во Континентал и во Хиподром и искрено многу подобар впечаток ми остави таа свадба во Хиподром.Келнерите супер храната супер.Мислам дека ќе направите добар избор за Хиподром
Здраво девојки, Нова сум на форумот Пред да се зачленам убаво си ги исчитав сите коментари, и ви благодарам за корисните совети. Ќе правам свадба во септември, па ме интересира дали некоја од вас има искуство со Хотел Водно (не Пантелејмон)?
Келнерите да ѓи молиш да дојдат,храната беше онака а амбиентот и не беше баш лош.Сега не дека хотелчево е нешто без везе али мене конкретно не ми се допадна секој си има свој вкус.Може мене и на некој друг нема да ни се допадне ама па не некој ќе му биде сосема океј.Мислам дека све е до вкусот. Поздрав
Нa местoтo кaде штo се нaoѓa мaркиз имaaт мoжнoст зa припремa нa oедевер сaлaти, чувaње нa пијaлoк нo не и зa пoдгoтoвкa нa хрaнaтa зaтoa јa спремaaт предхoдниoт ден.....
Здраво женски,читав мислења и искуства и со дечко ми баравме ресторан и конечно закажавме за во септември во ресторан ГРАДИНА. Не прими Марија која беше толку многу фина природна и ни објасни до детал. Нивно е осветлување декорација , и во тоа спаѓа од бројчиња за маса до декорирање на секоја маса со свежо цвеќе па дури и ни се понудија доколку сакаме таму матично без проблем ќе ни наместат и воедно ќе ни декорираат посебно за тоа. Прво сакавме во Везилка но кога прашавме имаше само еден термин до септември слободен и тоа беше петок. Мислам дека направивме добар избор и нема да зажалиме. П.С порција ни излезе 18 евра а во тие имаш салата, ордевер пред секого, две парчиња месо со гарнир ,пирошка и кашкавал како топло предјадење и десерт чоколадна торта. и нормално пиење.
Јас бев лани во јуни, убаво е, ама големко е, не е за малце гости, ваму имаше 180 се тегневме на оро. За сликање на влез е многу убаво направено
Da ne poznavas uste nekoj sto bil vo markiz de lux, jas veke rezervirav i me predomisluva tvojot kommentar, no veke ostaviv depozit :/ Ne ziveam vo MK i ne mozev da otidam da vidam, ama i sekako nema nisto da se vidi vo zima. Ke te zamolam ako si vo kontakt so lugeto sto pravele tamu svadba da mi dadat bar nekakov sovet i dali imalo barem nesto pozitivno? Isto i toa deka ima vo cenata ketering za 30 lica mene ne mi bese ponudeno kako opcija i najeftinoto meni e 17e pa nagore.. nekako ne se poklopuva moeto so toa sto go procitav logore vo drug komentar i me zacudi ova. help pls!!
Во Везилка најниското мени храна + пијалок е 19 евра. Свадба под 250 луѓе за петок и недела не прават. За сабота 280 луѓе е минимумот. Осветлувањето се плаќа дополнително, 350 евра е најниската цена за пакет. За се дополнително, како дим машина, пратечки рефлектор, маса невестинска осветлување и декорација се доплаќа + 50 евра од ставка. Сакав и јас, но немаше термини. Ни понудија само датум кога е некој тежок празник и црквата не венчава, а не ни го кажаа тоа тие, туку потоа, во Градина девојката ни кажа зошто тој ден е скоро секаде празен. Меѓу другото, во Градина од оваа година влегува професионалното осветлување во цената, и порцијата беше за евро пониска, ми се допадна се што кажа девојката, па по ден-два размислување, прочитав и слушнав само позитивни коментари за ресторанот, и резервиравме
Истото искуство го имам и јас! Марија се што кажа ме освои, Градина беше во топ 3 и онака, Везилка некако не ме воодушеви девојката, шаблонски: Еве ви ги менијата, еве за осветлување понудата, датите ви се тие и тие (меѓу кои и празникот за кој не ни кажа)... И така резервиравме за септември во Градина и ние
Ако е тој ресторан што мислам... До црквата веднаш? Бевме лани, крај на мај на свадба кај другарка... 90% од вечерта немаше струја. Имале агрегати ама немале бензин??? Среќа музиката имаше мал агрегат па барем музика имаше... Јадевме на свеќи и блицеви од мобилни... Од времето на Југославија не е ништо сменето таму. На крај не ја платија втората половина од сумата, нормално! Па и порција беше околу 1000 денари А, и им ја понудија и "летната тераса" со кока- кола чадори и столици... Среќа што заврна... Персоналот фин и културен, но не доволно на број...храната не беше лоша. Се на се, моето искуство не беше воопшто добро...можеби така се погоди само. Со среќа!